Nyheder fra ICROFS
 

ICROFS Nyt, særudgave februar 2016

SYV NYE ØKOLOGISKE FORSKNINGSPROJEKTER HAR FÅET TILSKUD

GUDP har givet 12 mio. kr. til syv nye økologiske forskningsprojekter, som alle har fokus på økologiens bidrag til de fælles samfundsgoder. Projekterne i Organic RDD 2.2 har det til fælles, at de alle har et særligt fokus på økologiens bidrag til fælles samfundsgoder som f.eks. dyrevelfærd, miljø, sundhed og biodiversitet.

Læs mere om projekterne i denne særudgave af ICROFS Nyt.Forskere og landmænd vil sammen redde flere øko-kalve
Seks økologiske landmænd skal sammen med forskere fra Aarhus Universitet udvikle nye metoder og til opstaldning og mælkefodring af øko-kalve, som kan få den alt for høje dødelighed i øko-besætninger ned.
Plantecocktail kan blive et alternativ til antibiotika, zink og kobber til grise
I fremtiden kan blandinger af planter med anti-bakteriel virkning måske erstatte antibiotika, zink og kobber til grise med diarre, mener forskere fra Aarhus Universitet.
Skovmyrer skal bekæmpe æblernes fjender
Skovmyrerne skal tage kampen op med skadevolderne frostmålere og skurv i æbleplantager. Et nyt forskningsprojekt, MothStop, vil bruge myrerne til biologisk bekæmpelse.
Gamle sorter af kål og rødbeder skal dyrkes igen
Forskningsprojektet MOVE vil undersøge, hvordan frø af gamle grønsagssorter med interessante egenskaber kan blive tilgængelige for hobbyavlere og økologiske landmænd.
Øget økologisk forbrug kan måske fremme folkesundheden
Forskningsprojektet OrgHealth vil undersøger, om et øget forbrug af øko-varer generelt kan skubbe befolkningens spisevaner i en sundere retning og dermed være med til at forbedre folkesundheden.
Forbrugere fra fire lande skal tage stilling til dansk økologi
Forskere fra Aarhus Universitet vil undersøge, hvad økologiske forbrugere i Tykland, Frankrig, Kina og Thailand mener om danske øko-produkter. Målet er skabe et bedre grundlag for den økologiske sektors eksportstrategi.
KU-forskere undersøger forbrugernes holdning til lokale brands
Nyt forskningsprojekt skal klarlægge, om det vil være en fordel for økologiske landmænd og fødevareproducenter at markedsføre deres produkter som både økologiske og lokale. 
Følg med i nyhederne og se flere begivenheder i kalenderen på www.icrofs.dk
 

TILMELDING TIL NYHEDSBREV

 
 
Nyhedsbrevet fra ICROFS – Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer -  bringer nyheder om økologisk forskning og udvikling.

Du kan også tilmelde dig på www.icrofs.dk ved at klikke på ikonet højre spalte.
 
 
   
 
  

 

Copyright ©  2016, All rights reserved.
ICROFS
Postadresse:
Blichers Allé, 20, P.O. box 50, 8830 Tjele