Nyheder fra ICROFS

ICROFS Nyt, December 2016
 

I årets sidste nyhedsbrev kan du læse de seneste nyheder fra en række projekter under Organic RDD 2, Organic RDD 2.2 og CORE Organic.

Desuden kan vi afslutte året med nyheden om, at GUDP i ansøgningsrunden for Organic RDD 3 har uddelt 20 mio. kroner til fire projekter. Tre af projekterne fokuserer på udfordringer inden for planteproduktion, hvor det sidste projekt sætter fokus på husdyrproduktion. Dét, og meget mere, ser vi frem til at fortælle om i det nye år.

Med ønsket om en god jul og et godt nytår, 
de bedste hilsner fra ICROFS.


God læselyst!

Samdyrkning er en lovende strategi

Ved at dyrke grøntsager og efterafgrøder samtidig kan grøntsagsavlere reducere kvælstoftabet til vandmiljøet og samtidig mindske behovet for at tilføre gødning det efterfølgende år.Færre slæt tilgodeser bestøvende insekter

Flerårige blandinger med urter og bælgplanter, som udvikles til produktion af biogas og foderprotein, kan understøtte bestøvende insekter. Især hvis de indeholder flere forskellige urter og sjældent slættes.Bioraffinaderier kan mindske import af miljøbelastende soja

En ny rapport fra Aarhus og Københavns universiteter peger på, at kløvergræs, som landmændene nemt kan så på deres høstede marker, kan blive til protein, der kan indgå som en del af dyrefoderet.Afgrøder skal producere mere

En lang række afgrøder afprøves på tre lokaliteter for at finde frem til deres potentiale for produktion af biomasse og med tre forskellige strategier for slæt. Formålet med MultiPlant er at finde frem til økologiske afgrøder og planteavlssystemer, der har en høj produktion af biomasse pr. arealenhed.


Styrket dansk image kan fremme øget øko-eksport til tyskland

Tyskland er det vigtigste eksportmarked for danske økologiske producenter, men tyske forbrugere kender stort set ikke til dansk økologi. Øget fokus på fortællingen om dansk økologi og Danmark skal styrke den danske eksportstrategi på det tyske marked.GUDP har uddelt 20 mio. kroner til Organic RDD 3-projekter

I ansøgningsrunden for Organic RDD 3 modtog GUDP i alt 10 ansøgninger. Heraf får 4 projekter tilsagn for i alt cirka 20 mio. kroner. Mens 3 af projekterne fokuserer på udfordringer inden for planteproduktion, fokuserer det sidste projekt på husdyrproduktion.


Annoncering af CORE Organic Cofund call

Beskrivelsen af det næste CORE Organic Call er nu tilgængelig.
Inden længe ligger ”National Rules and Priorities” og websitet (eracall.eu) også klar til interesserede ansøgere.

Læs mere om selve call'et på CORE Organics hjemmeside.
 

Arrangementer:

Nordisk Kornseminar 2017

Kom til foredrag, markvandringer og meget mere ved Nordisk Kornseminar 11-13 juli 2017, på Gotland Grönt Centrum, Roma. Spørgsmål inden for planteavl, bagning, brygning, frøkvalitet og sundhedsmæssige aspekter vil blive besvaret i løbet af seminaret.


Tilmeld dig den 19. 'Organic World Congress'

Den 19. Organic World Congress, arrangeret af IFOAM - Organics International, finder sted 09 - 11 november 2017 i New Delhi, Indien.
Tilmelder du dig inden 8. januar, får du et early-bird tilbud.


 
Følg med i nyhederne og se flere begivenheder i kalenderen på www.icrofs.dk
 

TILMELDING TIL NYHEDSBREV

 
 
Nyhedsbrevet fra ICROFS – Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer -  bringer nyheder om økologisk forskning og udvikling.

Du kan også tilmelde dig på www.icrofs.dk ved at klikke på ikonet højre spalte.
 
 
   
 
  

 

Copyright ©  2016, All rights reserved.
ICROFS
Postadresse:
Blichers Allé, 20, P.O. box 50, 8830 TjeleThis email was sent to <<Email-adresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ICROFS · Blichers AllĂ© 20, Foulum · P.O. Box 50 · Tjele 8830 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp