Copy
NR. 9 / 09.2016
 

Ziua Centrelor Europe Direct România, Ziua Educației

 
La data de 5 octombrie, întreg mapamondul sărbătorește Ziua Mondială a Educației, o ocazie potrivită pentru a conștientiza rolul pe care educația îl are în formarea tinerilor și în dezvoltarea societății, în general.

Cu acest prilej, întrucât prioritatea Reprezentanței Comisiei Europene din acest an este educația, Rețeaua Națională a Centrelor de Informare Europe Direct a decis să marcheze această zi printr-un eveniment național însumând evenimentele locale dedicate, sub genericul Ziua Centrelor Europe Direct.
citeşte mai mult »

Fără tarife de roaming din 15 iunie 2017 | O nouă abordare

Colegiul comisarilor a discutat în luna septembrie a.c. o nouă abordare cu privire la principiul utilizării rezonabile a serviciilor de roaming și a convenit asupra faptului că ar trebui să nu existe limite în ceea ce privește intervalul de timp sau volumul impuse consumatorilor care își utilizează dispozitivele mobile în alte țări ale UE.

Propunerea finală va fi adoptată până în 15 decembrie 2016, în urma feedback-ului primit din partea OAREC (Organismul autorităților europene de reglementare în domeniul comunicațiilor electronice), a statele membre și a tuturor părților interesate.
citeşte mai mult »

Dublarea investițiilor pentru crearea locurilor de muncă | Cum folosești platformele online?

Comisia a prezentat miercuri, 14 septembrie, modul în care va da un impuls suplimentar investițiilor pentru crearea de locuri de muncă și creștere durabilă.

Astfel, ea are în vedere, în primul rând, extinderea, majorarea și consolidarea Fondului european pentru investiții strategice (FEIS), pilonul central al Planului de investiții pentru Europa. De asemenea, Comisia propune crearea unui nou Plan european de investiții externe (European External Investment Plan – EIP) pentru încurajarea investițiilor în Africa și în vecinătatea UE.
citeşte mai mult »
 

Care sunt atu-urile Timișoarei – orașul Capitală Culturală Europeană în 2021?

În contextul european al încrederii scăzute în capacitatea instituțiilor democratice europene și a sistemului de învățământ de a susține cauza unei Europe unite, puternice, echitabile pentru toți cetățenii ei, dar și cu un puternic angajament pe plan global, proiectul timișorenilor vine să aducă speranță și acțiune. Nu prin discursuri, ci printr-o strategie angajantă a întregii comunități.

Radiind în toate straturile societății timișorene, dinspre comunitățile românești, sârbe, maghiare, șvabe, dar și ebraice, arabe etc. spre regiunea Banat – spațiul transfrontalier și spre întreaga Europă, zecile de programele culturale propuse de proiectul timișorean abordează teme de actualitate – INTERCULTURALITATEA, MULTICONFESIONALITATEA si ANTEPRENORIATUL.
citeşte mai mult »
Joburi pentru tineri

STAREA UNIUNII 2016: Către o Europă mai bună – O Europă care protejează, capacitează și apără

Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a susținut pe 14 septembrie, la Strasbourg, în plenul Parlamentului European, un discurs privind “Starea Uniunii Europene” 2016.

Discursul, scrisoarea de intenție adresată președintelui PE Martin Schulz și reprezentantului Președinției Consiliului UE, prim-ministrul Robert Fico, precum și raportul privind progresele înregistrate în realizarea celor 10 priorități politice ale Comisiei Europene sunt prezentate in articol.

citeşte mai mult »

Umanitatea, imparțialitatea, neutralitatea și independența – principiile ce guvernează acțiunea umanitară a Uniunii Europene

Raportul anual EurWork referitor la condițiile de muncă din Uniunea Europeană a fost realizat în baza contribuției a 80 de participanți din rețeaua Eurofound. Concluziile acestui raport s-au axat pe evaluareasituației economiei, a pieței muncii, a dialogului social. 

În ceea ce privește contextul economic și al pieței muncii, raportul EurWork apreciază că anul 2015 a adus o ușoară creștere a numărului locurilor de muncă și o scădere a șomajului. PIB-ul pe cap de locuitor din Uniunea Europeană a depășit pentru prima dată valoarea celui ante-criză, dar recuperarea este inegală între țările memebre.
citeşte mai mult »
 

Chioşcul de ziare

20 de ani de piață unică europeană

Acum 20 de ani, principalele modalități de rezolvare a problemelor în cadrul pieței unice erau adoptarea de noi reglementări sau procedurile de constatare a neîndeplinirii obligațiilor. În prezent, aceste proceduri sunt completate de instrumente alternative eficiente de soluționare a problemelor. Găsiți varianta tipărita a publicației la Centrul Europe Direct.

Colţul copiilor

Bine ați venit la ferma lui Oona! Oona crește găini și vaci. În urmă cu doar câțiva ani, a hotărât să producă ouă și lapte bio. Să vedem cum a reușit!
Știi cum ajung alimentele bio să fie vândute în magazin? Descoperă aici drumul pe care îl parcurg!
   
Vocea ta în Europa

Tineret, Sport: Evaluarea cooperării în domeniul politicii pentru tineret în UE - consultare publică

Perioada consultării: 
18.07.2016 – 16.10.2016

Participă la consultare »

Program ED Timişoara

 
Ziua Mondială a Educației - Ziua Centrelor Europe Direct

5 Octombrie 2016

Anina-Oravița: ”Dascăli în dialog” - Casa Corpului Didactic Caraș-Severin

6 Octombrie 2016

Lieul Auto, Timișoara: ”Instrumente europene de validare a competențelor și SEV”

8 Octombrie 2016
Incuboxx, Timișoara - ”Erasmus, mai simplu decât crezi” 

Finanţări UE

Programul Justitie al UE 2014-2020/sprijin pentru initiativele privind politica antidrog - termen 18 octombrie 2016

Obiectiv: sprijin pentru inițiativele politice în materie de droguri, inclusiv aspectele legate de cooperarea judiciară și de prevenire a criminalității strâns legate de obiectivul general al programului.
Candidaţii eligibili: orice entitate publică sau privată nonprofit, organizații internaționale: autorități publice locale, regionale și naționale, ONG-uri, asociații, instituții de educație, centre de cercetare, etc.
citeşte mai mult »


Cerere de propuneri de proiecte „Europa Creativa”, Cultura 2017 termen 23 noiembrie 2016

Obiectiv: A. mobilitatea transnationala; B. dezvoltarea publicului; C.1. consolidarea capacitatilor – digitalizare; C.2. consolidarea capacitatilor – noi modele de afaceri; C.3. consolidarea capacitatilor – educatie si formare.
Candidaţii eligibili:  operatori activi în sectoarele culturale și creative, definite la articolul 2 din regulament, și care sunt stabiliți legal pe teritoriul uneia dintre țările care participa la subprogramul «Cultura». Aceștia trebuie să fie activi în domeniu de cel puțin 2 ani.

citeşte mai mult »

Întrebări despre UE?

Telefonul verde UE
00 800 6 7 8 9 10 11
- de oriunde din UE
- 9.00-18.00 CET (în zilele lucrătoare)
- în orice limbă oficială a UE


Europa - www.europa.eu
Site-ul oficial al Uniunii Europene vă pune la dispoziţie:
- informaţii de bază cu privire la activitatea UE
- cele mai noi ştiri şi evenimente din UE
- link-uri către informaţii despre UE pe site-urile instituţiilor şi agenţiilor UE.
 
Reţeaua Europe Direct
Dacă doriţi să obţineţi consiliere sau sprijin în zona în care locuiţi sau să găsiţi un forum local care promovează dialogul şi informaţiile corecte privind politicile UE, contactaţi cel mai apropiat

centru local de informare.


Sondaj de satisfacție privind serviciile oferite de centrul de informare Europe Direct.
 
     
 
 

Centrul de Informare
Europe Direct Timişoara

Fundaţia Student Plus
B-dul Take Ionescu 40, Timişoara
300042, jud. Timiş
Romania

Program centru
Luni-vineri, orele 10.00-16.00

Tel: +40 371 111 201
Fax: +40 256 431 566
E-mail: info@europedirect-tm.ro
Web:
www.europedirect-tm.ro

 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Centrul de Informare Europe Direct Timisoara · 40 Bulevardul Take Ionescu, Timișoara, Timiș, Romania · Timișoara 300042 · Romania

Email Marketing Powered by Mailchimp