Copy
NR. 10 / 10.2016
 

Idei pentru educația secolului XXI – Context local | Context european

 
Suntem în consens atunci când vorbim de nevoia de înnoire și modernizare atât în ceea ce privește filosofia și metodele folosite în sistemul educațional românesc, cât și resursele materiale puse la dispoziția elevilor și cadrelor didactice.

În cadrul evenimentului ”Idei pentru educația secolului XXI” ce va avea loc la Reșița pe data de 3 noiembrie, invităm la dialog cadrele didactice, elevii și părinții.
citeşte mai mult »

Ziua Educației – octombrie 2016 | Fotoreportaj Europe Direct Timisoara

Pe 5 octombrie, în întreaga lume, se sărbătorește Ziua Mondială a Educației, o ocazie potrivită pentru a conștientiza rolul pe care educația îl are în formarea tinerilor și în dezvoltarea societății, în general.

Pornind de la aceasta ocazie Centrul Europe Direct Timisoara a planificat, impreuna cu partenerii locali, o serie de evenimente având ca temă centrală educația.
citeşte mai mult »

Swedish Dads în Timișoara – expoziție de fotografie despre tații conștienți de egalitatea dintre sexe

Expoziția de fotografie Swedish Dads a avut săptămâna aceasta deschiderea în Timișoara. Aceasta expoziție prezintă modul în care tații suedezi percep rolul bărbatului modern, în contrast cu rolul stereotipului tradițional, paternal.

Creșterea copilului a fost în mod tradițional responsabilitatea femeilor, însă un număr tot mai mare de tați din Suedia au început să vadă avantajele concediului pentru creșterea acestora, cât și pentru dezvoltarea unor relații strânse cu ei, de la o vârstă fragedă.
citeşte mai mult »
 

Acces la internet în bandă largă pentru peste 400.000 de locuitori din România, graţie fondurilor europene

Comisarul european pentru politică regională Corina Creţu a aprobat a 2-a fază a proiectului major RO-NET, cu o alocare de 45,7 milioane de euro din Fondul european pentru dezvoltare regională (FEDR).

Peste 400.000 de locuitori, precum și 8.500 de companii şi 2.800 de instituţii publice din toate regiunile ţării (cu excepţia regiunii Bucureşti-Ilfov) vor avea acces la internet în bandă largă mulţumită RO-NET. În proiect sunt incluse peste 780 de comune.
citeşte mai mult »
Joburi pentru tineri

Agenda Urbană la nivel Global și European în cadrul Conferinței ONU: Habitat III | Obiective pentru Dezvoltare Durabilă

Noua Agendă urbană adoptată în cadrul Conferinţei Habitat III a ONU, care a avut loc săptămâna trecută la Quito, Ecuador, conţine orientări pentru a face ca oraşele din toată lumea să fie mai favorabile incluziunii, mai ecologice, mai sigure şi mai prospere.

Partenerii ONU Habitat, inclusiv UE şi statele sale membre, au prezentat angajamente privind punerea în aplicare a noii Agende urbane, fiecare având un domeniu de aplicare, realizări şi rezultate preconizate specifice.

citeşte mai mult »

Acordul de la Paris privind schimbările climatice, ratificat de UE

Ultima etapă fără de care Acordul de la Paris nu putea intra în vigoare a fost parcursă la 4 octombrie, când Parlamentul European a aprobat ratificarea Acordului în prezența președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a Secretarului General al ONU, Ban Ki-moon și a președintelui COP 21, Ségolène Royal.

În etapa următoare, Consiliul poate adopta în mod oficial decizia de ratificare. În paralel, statele membre ale UE vor ratifica individual Acordul de la Paris, în conformitate cu procesele parlamentare naționale.
citeşte mai mult »
 

Chioşcul de ziare

Publicația ”Educația pentru dezvoltare – 17 obiective pentru a schimba lumea” realizată de Centrul de Informare Europe Direct Timișoara se dorește a fi un ghid, atât pentru educatori, cât și pentru cetățenii de toate vârstele care doresc să afle mai multe despre noile tendințe în educație și despre modul în care Uniunea Europeană se implică în soluționarea problemelor la nivel global.
 

Colţul copiilor

Bine ați venit la ferma lui Oona! Oona crește găini și vaci. În urmă cu doar câțiva ani, a hotărât să producă ouă și lapte bio. Să vedem cum a reușit!
Știi cum ajung alimentele bio să fie vândute în magazin? Descoperă aici drumul pe care îl parcurg!
   
Vocea ta în Europa

Transport: Consultare publică privind consolidarea legislației sociale în domeniul transportului rutier

Perioada consultării: 
05.09.2016 – 11.12.2016

Participă la consultare »

Program ED Timişoara

 

3 noiembrie 2016
Colegiul Național ”Mircea Eliade”, Reșița: ”Idei pentru Educația secolului XXI”

Noiembrie 2016

Europe Direct Timișoara: Seminar Politici Europene cu studenții Facultății de Administrație Publică, Universitatea Politehnica

 

Finanţări UE

Erasmus+, Actiunea-cheie 3: Sprijin pentru reforma politicilor. Cooperarea cu societatea civila in domeniul tineretului - termen 29 noiembrie 2016

Obiectiv:sprijin structural pentru organizatiile nonguvernamentale europene (ONG-uri) si retelelor europene active in domeniul tineretului
Candidaţii eligibili: organizatii nonguvernamentale (ONG-uri) si retele din Uniunea Europeana (retea informala).
citeşte mai mult »


Cerere de propuneri de proiecte „Europa Creativa”, Cultura 2017 termen 23 noiembrie 2016

Obiectiv: A. mobilitatea transnationala; B. dezvoltarea publicului; C.1. consolidarea capacitatilor – digitalizare; C.2. consolidarea capacitatilor – noi modele de afaceri; C.3. consolidarea capacitatilor – educatie si formare.
Candidaţii eligibili:  operatori activi în sectoarele culturale și creative, definite la articolul 2 din regulament, și care sunt stabiliți legal pe teritoriul uneia dintre țările care participa la subprogramul «Cultura». Aceștia trebuie să fie activi în domeniu de cel puțin 2 ani.

citeşte mai mult »

Întrebări despre UE?

Telefonul verde UE
00 800 6 7 8 9 10 11
- de oriunde din UE
- 9.00-18.00 CET (în zilele lucrătoare)
- în orice limbă oficială a UE


Europa - www.europa.eu
Site-ul oficial al Uniunii Europene vă pune la dispoziţie:
- informaţii de bază cu privire la activitatea UE
- cele mai noi ştiri şi evenimente din UE
- link-uri către informaţii despre UE pe site-urile instituţiilor şi agenţiilor UE.
 
Reţeaua Europe Direct
Dacă doriţi să obţineţi consiliere sau sprijin în zona în care locuiţi sau să găsiţi un forum local care promovează dialogul şi informaţiile corecte privind politicile UE, contactaţi cel mai apropiat

centru local de informare.


Sondaj de satisfacție privind serviciile oferite de centrul de informare Europe Direct.
 
     
 
 

Centrul de Informare
Europe Direct Timişoara

Fundaţia Student Plus
B-dul Take Ionescu 40, Timişoara
300042, jud. Timiş
Romania

Program centru
Luni-vineri, orele 10.00-16.00

Tel: +40 371 111 201
Fax: +40 256 431 566
E-mail: info@europedirect-tm.ro
Web:
www.europedirect-tm.ro

 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Centrul de Informare Europe Direct Timisoara · 40 Bulevardul Take Ionescu, Timișoara, Timiș, Romania · Timișoara 300042 · Romania

Email Marketing Powered by Mailchimp