Copy
NR. 3 / 03.2016
 

Evaluare intermediară a generației 2013-2017 a Centrelor de informare Europe Direct

 
În perioada 10/02/2016 – 04/05/2016 Comisia Europeană realizează o evaluare intermediară a actualei rețele de centre Europe Direct (2013-2017), cu scopul de a stabili o direcție pentru generația viitoare. Toți cetățenii sunt invitați să contribuie prin completarea chestionarului disponibil online în toate limbile UE.

Centrul de informare Europe Direct Timișoara, găzduit de Fundația Student Plus, deservește județele Timiș și Caraș Severin. Serviciile noastre de informare vă stau la dispoziție la sediul nostru, telefonic, prin email, Website , Facebook, filmulete Youtube, publicații  și newsletter. De asemenea, organizăm o serie de activități pentru elevi, studenți, profesioniști, antreprenori, public general în fiecare an. Răspunde la consultare
citeşte mai mult »

Colegiul Naţional „Mircea Eliade” din Reșița, din nou reprezentat la Bruxelles în Campania „Europa, casa noastră”

Concursul de proiecte Lider European, din cadrul campaniei "Europa, casa noastră", are rolul de a dezvolta abilităţile de leadership ale elevilor şi de a le pune în valoare în contextul unor activităţi legate de valorile şi temele europene. El se derulează la nivel național și este deschis tuturor liceelor din România. 

Proiectul prezentat de Colegiul Naţional „Mircea Eliade”, „Toleranță și conviețuire în familia reunită Europa”, a fost selectat printre cele 8 proiecte câştigătoare la Concursul Naţional „Lider European”, din 63 de proiecte înscrise în competiție, la 1 noiembrie 2015.
citeşte mai mult »

O nouă strategie pentru restabilirea zonei fără pașapoarte din UE

Comisia pentru libertăți civile de la Parlamentul European a dezbătut cu Comisia Europeană luni, 21 martie, noua strategie pentru restabilirea zonei Schengen.

După eforturile pentru consolidarea granițelor externe ale UE și acordul cu Turcia de la summitul din 17-18 martie, Comisia vrea să înlăture cât mai repede controalele provizorii impuse de către anumite state membre în interiorul zonei Schengen.
citeşte mai mult »

Principiile cooperării dintre UE și Turcia

Comisia Europeană a prezentat miercuri, 16 martie, la reuniunea Consiliului European de primăvară din 18-19 martie, cele șase principii pentru o mai bună cooperare UE-Turcia în gestionarea crizei refugiaților, cu respectarea legislației europene și internaționale. 

În urma întâlnirii cu prim-ministrul turc Davutoğlu, care a avut loc la 7 martie 2016, șefii de stat sau de guvern din UE au salutat măsurile suplimentare propuse de Turcia pentru găsirea unei soluții la problema migrației.
citeşte mai mult »
Joburi pentru tineri

Cele mai periclitate 7 situri și monumente din Europa

Situl arheologic de la Ererouyk și satul Ani Pemza din Armenia, Fortăreața maritimă Patarei din Talin – Estonia, Aeroportul Malmi-Helsinki din Finlanda, Podul turnant Colbert din Dieppe – Franța, așezările din Chios – Grecia, Mănăstirea St. Anton de Padova din Extremadura – Spain, și străvechea cetate Hasankeyf și împrejurimile sale, din Turcia, au primit nefericita nominalizare pentru cele mai periclitate șapte valori din Patrimoniul Europei în anul 2016.

Aceste situri importante pentru patrimoniul cultural european sunt în mare pericol, fie din cauza lipsei de resurse sau de expertiză, fie din cauza neglijenței sau a planificării inadecvate.

citeşte mai mult »

Lansarea proiectului pilot “Regiuni mai puțin dezvoltate”

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a lansat joi, 3 martie, la București, în premieră europeană, proiectul pilot „Regiuni mai puțin dezvoltate“.

În cadrul proiectului, care se adresează pentru început regiunilor Nord-Vest și Nord-Est din România, experți ai Direcției Generale pentru Politică Regională din Comisia Europeană (DG REGIO) vor găsi, împreună cu autoritățile române, pentru fiecare regiune în parte, cele mai bune soluții pentru implementarea cu succes a proiectelor cu finanțare europeană, în beneficiul direct al cetățenilor.
citeşte mai mult »

Chioşcul de ziare

Educația pentru dezvoltare - 17 obiective pentru a schimba lumea

Publicația ”Educația pentru dezvoltare – 17 obiective pentru a schimba lumea” realizată de Centrul de Informare Europe Direct Timișoara se dorește a fi un ghid, atât pentru educatori, cât și pentru cetățenii de toate vârstele care doresc să afle mai multe despre noile tendințe în educație și despre modul în care Uniunea Europeană se implică în soluționarea problemelor la nivel global. 

Colţul copiilor

Alege-ţi culorile care îţi plac şi colorează-i pe Ana şi Oli, Pixel, Urso, Kangi, Blu, Nina, Max şi Bob, care sunt aici să îţi arate ce drepturi ai.

 
   
Vocea ta în Europa

Consultare privind obligația angajatorului de a informa lucrătorii asupra condițiilor aplicabile contractului sau raportului de muncă (Directiva privind declarația scrisă – Directiva 91/533/CEE)

Perioada consultării: 
26.01.2016 – 20.04.2016

Participă la consultare »

Program ED Timişoara


11-14 aprilie 2016
Timișoara:
"Communication & Actions in Times of Crisis" – European Regions Committee Plenary

18 aprilie 2016
Timișoara, Școala gimnazială nr. 2:
Școala ”Altfel” la Timișoara „Să ne cunoaștem drepturile”

20 aprilie 2016
Reșița, Colegiul Național Mircea Eliade:
Școala ”Altfel” la Reșița „Să ne cunoaștem drepturile”

15-30 aprilie 2016
Timișoara, Universitatea Politehnica Timișoara:
Atelier de prezentare a programului Erasmus+
 

Finanţări UE

Drepturi, Egalitate, Cetatenie -Justitie 2014-2020 - 
granturi pentru proiecte de nediscriminare si integrare Roma
 - 12 aprilie 2016


Obiectiv: sprijinirea activităților care se adresează cel puțin unuia din grupurile vulnerabile la discriminare: minoritățile etnice și rasiale, persoanele cu handicap, tinerii/bătrânii, minoritățile religioase și persoanele LGBT
Candidaţii eligibili: entități publice sau private orientate non-profit
citeşte mai mult »


Programul Erasmus+ Cerere de propuneri 2016 termen 26 aprilie 2016

Acțiuni cheie: 1. mobilitatea persoanelor în domeniul tineretului; 2. parteneriate strategice în domeniul educației, formării și tineretului; 3. reuniuni între tineri și factorii de decizie în domeniul tineretului.
Candidaţii eligibili:  orice organism public sau privat activ în domeniul educației, formării, tineretului și sportului 

citeşte mai mult »

Întrebări despre UE?

Telefonul verde UE
00 800 6 7 8 9 10 11
- de oriunde din UE
- 9.00-18.00 CET (în zilele lucrătoare)
- în orice limbă oficială a UE


Europa - www.europa.eu
Site-ul oficial al Uniunii Europene vă pune la dispoziţie:
- informaţii de bază cu privire la activitatea UE
- cele mai noi ştiri şi evenimente din UE
- link-uri către informaţii despre UE pe site-urile instituţiilor şi agenţiilor UE.
 
Reţeaua Europe Direct
Dacă doriţi să obţineţi consiliere sau sprijin în zona în care locuiţi sau să găsiţi un forum local care promovează dialogul şi informaţiile corecte privind politicile UE, contactaţi cel mai apropiat

centru local de informare.


Sondaj de satisfacție privind serviciile oferite de centrul de informare Europe Direct.
 
     
 
 

Centrul de Informare
Europe Direct Timişoara

Fundaţia Student Plus
B-dul Take Ionescu 40, Timişoara
300042, jud. Timiş
Romania

Program centru
Luni-vineri, orele 10.00-16.00

Tel: +40 371 111 201
Fax: +40 256 431 566
E-mail: info@europedirect-tm.ro
Web:
www.europedirect-tm.ro