Copy
NR. 6 / 06.2016
 

Noutăți în Piața Unică Digitală | Școala de vară de programare #WeSpeakCode 2016, ediția a 2-a

 
În contextul schimbărilor rapide din Piața Unică Digitală Europeană, Centrul Europe Direct Timișoara, împreună cu partenerii, lansează cea de-a doua ediție a Școlii de Vară de Programare #WeSpeakCode, ce va avea loc în săptămâna 11-18 iulie. Sunt așteptați cca 80 de participanți, elevi de la clasa I-a până la a XII-a, pentru a lua parte la diverse ateliere de programare, webdesign, robotică, hardware. Ateliere vor fi susținute de mentori voluntari, specialiști în domeniu, sau tineri pasionați de IT.

citeşte mai mult »

Întărirea cooperării UE-Ucraina

Pe 27 iunie, Președintele Juncker, și membrii Colegiului au participat la o întâlnire cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, pentru a discuta chestiuni de importanță reciprocă. Cu această ocazie, s-au semnat două acorduri vizând consolidarea cooperării UE-Ucraina.

Întâlnirea le-a oferit ocazia de a discuta chestiuni de importanță pentru atât UE, cât și pentru Ucraina, inclusiv progresele realizate de Ucraina pentru punerea în aplicare a reformelor în domeniul sistemului judiciar, precum și în procesul de liberalizare a vizelor. 
citeşte mai mult »

Referendumul din Marea Britanie: declarația comună a liderilor Uniunii Europene

Președintele Schulz, Președintele Tusk și Primul-ministru Rutte s-au întâlnit în dimineața zilei de 24 iunie la Bruxelles, la invitația Președintelui Comisiei Europene, domnul Juncker.

Aceștia au discutat despre rezultatul referendumului din Regatul Unit și în declarația lor comună și-au exprimat regretul față de rezultatul referendumului din Marea Britanie dar și așteptarea ca decizia să fie pusă în aplicare cât mai curând pentru a nu prelungi starea de incertitudine.
citeşte mai mult »

Piața Unică și Planul de Investiții pentru Europa

Piața unică este o realizare majoră. Permițând persoanelor, serviciilor, bunurilor și capitalurilor să circule liber în cea mai mare economie a lumii — jumătate de miliard de consumatori deserviți de 30 de milioane de companii care generează 14 mii de miliarde de euro — beneficiem cu toții de mai multe posibilități de alegere și de prețuri mai mici.

Dar mulțumirea de sine poate să ne fie fatală: riscăm să pierdem chiar ceea ce considerăm că ni se cuvine. Redresarea economiei noastre poate fi ea pe drumul cel bun (în primul trimestru al anului 2016 UE a înregistrat o creștere mai mare decât SUA), dar acest lucru nu este suficient. Unul din cinci tineri europeni tot nu are un loc de muncă.
citeşte mai mult »
Joburi pentru tineri

Vizita comisarului european Corina Cretu in Romania si Bulgaria

Comisarul European pentru Politică Regională Corina Crețu a participat, în data de 16 iunie 2016, la Sofia, la Conferința de evaluare “Politica de coeziune în acțiune,” axată pe realizările acestei politici în ultimul deceniu și pe provocările la care trebuie să răspundă pentru a obține rezultate și mai bune în perioada de programare 2014-2020. 

În data de 17 iunie 2016, Comisarul European a participat la Ruse, la conferința “Sustenabilitatea dezvoltării turismului și a securității în regiunea Dunării”, reunind actorii publici și privați din aceste sectoare. 

citeşte mai mult »

Apel proiecte inovatoare în domeniul economiei circulare: termen 15 septembrie

Comisia Europeană a lansat pe data de 26 mai, Innovation deals, o nouă schemă-pilot pentru sprijinirea ideilor inovatoare din domeniul mediului. Ea va încerca să găsească soluții optime pentru ca acestea să ajungă pe piață cât mai rapid, fără a fi împiedicate de reglementările în domeniu.

Toți cei ce au în vedere proiecte ce ar putea contribui în mod esențial la planul de acțiune pentru economia circulară au fost invitați să își exprime interesul. Proiectele selectate vor beneficia de acces la un cadru de cooperare strânsă, ce reunește organisme de reglementare naționale, locale și europene. 
citeşte mai mult »

Chioşcul de ziare

Agenda digitală pentru Europa

Agenda digitală pentru Europa va sprijini cetățenii și întreprinderile din UE să valorifice la maximum tehnologiile digitale. Broșura face parte din seria „Să înțelegem politicile Uniunii Europene”. Găsiți varianta tipărita a publicației la Centrul Europe Direct.

Colţul copiilor

Ajută-l pe Ana și Alex să adune monede şi bancnote euro utilizate de 19 ţări ale UE. Atenţie însă, coţofenele şi falsificatorii vor să pună mâna pe banii tăi!
 
   
Vocea ta în Europa

Consultare publică în cadrul inițiativei „Start up”

Perioada consultării: 
31.03.2016 – 31.07.2016

Participă la consultare »

Program ED Timişoara

 
1-6 iulie 2016
Comănești, jud. Bacău"Training rețeaua centrelor Europe Direct România"

11-18 iulie 2016 #WeSpeakCode
Timișoara: Școala de vară de programare

Finanţări UE

Proiecte Complexe de Cercetare de Frontiera - termen 15 iulie 2016

Obiectiv: susținerea și promovarea cercetării științifice avansate, multi-, inter- si trans-disciplinare, și a progreselor substanțiale la frontierele cunoașterii.
Candidaţii eligibili: organizații de cercetare cu personalitate juridică
citeşte mai mult »


Cerere de propuneri de proiecte – programul COSME termen 28 iulie 2016

Obiectiv: îmbunătățirea accesului IMM-urilor la achizițiile publice.
Candidaţii eligibili:  camere de comerț și industrie, autorități publice active în sprijinirea IMM-urilor pentru participare la achiziții publice, centre start-up, incubatoare de afaceri, rețele de organizații/entități implicate în afaceri care sprijină IMM-urile, etc.

citeşte mai mult »

Întrebări despre UE?

Telefonul verde UE
00 800 6 7 8 9 10 11
- de oriunde din UE
- 9.00-18.00 CET (în zilele lucrătoare)
- în orice limbă oficială a UE


Europa - www.europa.eu
Site-ul oficial al Uniunii Europene vă pune la dispoziţie:
- informaţii de bază cu privire la activitatea UE
- cele mai noi ştiri şi evenimente din UE
- link-uri către informaţii despre UE pe site-urile instituţiilor şi agenţiilor UE.
 
Reţeaua Europe Direct
Dacă doriţi să obţineţi consiliere sau sprijin în zona în care locuiţi sau să găsiţi un forum local care promovează dialogul şi informaţiile corecte privind politicile UE, contactaţi cel mai apropiat

centru local de informare.


Sondaj de satisfacție privind serviciile oferite de centrul de informare Europe Direct.
 
     
 
 

Centrul de Informare
Europe Direct Timişoara

Fundaţia Student Plus
B-dul Take Ionescu 40, Timişoara
300042, jud. Timiş
Romania

Program centru
Luni-vineri, orele 10.00-16.00

Tel: +40 371 111 201
Fax: +40 256 431 566
E-mail: info@europedirect-tm.ro
Web:
www.europedirect-tm.ro