Copy
NR. 7 / 07.2016
 

Eurobarometru Standard din primăvara 2016: publicul sprijină prioritățile Comisiei

 
Europenii văd imigrația și terorismul ca provocările majore cu care se confruntă UE în acest moment, și sprijină prioritățile politice ale Comisiei Europene. Acestea sunt două rezultate cheie ale ultimului sondaj Eurobarometru Standard, publicate astăzi. Sondajul a fost efectuat între 21 și 31 mai 2016, în 34 de țări și teritorii (state membre UE și candidate).
citeşte mai mult »

Școala de Vară de programare #WeSpeakCode 2016 | Fotoreportaj Europe Direct Timișoara

A doua ediție a Școlii de Vară de Programare #WeSpeakCode, a avut loc în săptămâna 11-18 iulie, având cca 80 de participanți, elevi de la clasa I-a până la a XII-a. Aceștia au luat parte la diverse ateliere de programare – webdesign, robotică, hardware, programare, susținute de mentori voluntari, specialiști în domeniu, sau tineri pasionați de IT.

Organizatorii au inclus în programul școlii de vară și vizite la companii cu profil IT din Timișoara: Continental, Microsoft și SAP.
citeşte mai mult »

Calendarul programelor europene de formare Erasmus+: tineret și educație non-formală

Atât pentru tineri, cât și pentru lucrători în domeniul tineretului sau alte persoane din organizațiile care lucrează cu tinerii, calendarul on-line al programelor internaționale de formare  vă oferă o selecție de programe foarte interesante.

De asemenea, organizațiile pot folosi portalul SALTO YOUTH pentru promovarea propriilor oferte de formare, a uneltelor educaționale sau a proiectelor proprii pentru identificarea de parteneri europeni.
citeşte mai mult »
 

Grecia, Luxemburg și România în fața Curții de Justiție UE pentru netranspunerea Directivei privind spațiul feroviar unic european

Pe data de 22 iulie, Comisia Europeană a decis să trimită Grecia, Luxemburgul și România în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru netranspunerea în legislația națională a Directivei 2012/34/UE privind instituirea spațiului feroviar unic european.

Directiva urmărește să consolideze rolul organismelor de reglementare naționale în domeniul feroviar, în special în ceea ce privește competența acestora în cazul instalațiilor feroviare, cum ar fi terminalele și stațiile.
citeşte mai mult »
Joburi pentru tineri

Tabloul de bord al pieței unice | Raportul 2015 pentru România semnalează probleme în domeniile mediu și achiziții publice

Conformitatea cu dreptul UE a statelor membre se îmbunătățește, dar mai sunt multe lucruri de făcut pentru valorificarea întregului potențial al pieței unice.

Pe 18 iulie 2016, Comisia Europeană și-a reiterat angajamentul de a garanta aplicarea efectivă a întregii legislații europene și, în special, angajamentul privind cea mai mare piață unică din lume care cuprinde 500 de milioane de cetățeni.

citeşte mai mult »

Cele 10 filme ale selecţiei oficiale a Premiului Lux Film 2016 dezvăluite la al 51-lea Festival de film Internațional Karlovy Vary

Cele 10 filme, care au fost pe gustul panoului de selecţie al Premiului Lux Film, reprezintă una dintre cele mai diverse selecții portretizate vreodată în cei 10 ani al Premiului Lux. Într-adevăr, acest an marchează cea de-a 10-a aniversare al Premiului Lux Film, iar cele 10 filme dezvăluite cu ocazia festivalului reprezintă interesul nostru de a accepta o varietate neprevăzută de genuri şi tonuri din toate colţurile Europei.

Câștigătorul Premiul LUX Film 2016 va fi premiat pe 23 noiembrie, la Strasbourg. Filmul câștigător va fi, de asemenea, pus la dispoziție celor cu deficiențe de vedere si auditive și promovat de Parlamentul European.
citeşte mai mult »

Chioşcul de ziare

20 de ani de piață unică europeană

Acum 20 de ani, principalele modalități de rezolvare a problemelor în cadrul pieței unice erau adoptarea de noi reglementări sau procedurile de constatare a neîndeplinirii obligațiilor. În prezent, aceste proceduri sunt completate de instrumente alternative eficiente de soluționare a problemelor. Găsiți varianta tipărita a publicației la Centrul Europe Direct.

Colţul copiilor

Site de internet:
Chestionare distractive care îți testează cunoștințele despre istoria și geografia Europei – de la fluvii și munți până la capitale, steaguri și monarhi. Știi unde au avut loc cele mai cunoscute bătălii ale Europei? Știi ce vulcani există și în ce țări?
   
Vocea ta în Europa

Consultare privind reglementarea profesiilor: proporționalitate și planuri naționale de acțiune ale statelor membre

Perioada consultării: 
27.05.2016 – 19.08.2016

Participă la consultare »

Program ED Timişoara

 
7 august 2016, ora 18:00
Timișoara, Aethernativ Cafe"Sofa Solutions" - dezbatere pe tema migrației

August
Timișoara: distribuire de materiale informative

Finanţări UE

Cerere de propuneri de proiecte „Orizont 2020” – învățământ deschis și colaborare privind educația științelor - termen 30 august 2016

Obiectiv: Această cerere vizează să sprijine o serie de activități bazate pe colaborarea între furnizorii de educație formală, non-formală și informală, întreprinderi / companii și societate civilă, cu scopul de a integra conceptul de „învățământ deschis”, incluzând toate nivelurile de educație, în educația științifică.
Candidaţii eligibili: orice entitate constituită legal pe teritoriul unei țări participante la program.
citeşte mai mult »


Cerere de propuneri de proiecte 2016 – programul european Life termen 7 septembrie 2016

Obiectiv: să contribuie la tranziția către o economie eficientă, să îmbunătățească dezvoltarea și aplicarea politicii și legislației Uniunii, să susțină o guvernanță mai bună în domeniul mediului și al climei la toate nivelurile, să sprijine punerea în aplicare a celui de-al șaptelea program de acțiune pentru mediu. 
Candidaţii eligibili:  corganisme publice și private înregistrate în UE.

citeşte mai mult »

Întrebări despre UE?

Telefonul verde UE
00 800 6 7 8 9 10 11
- de oriunde din UE
- 9.00-18.00 CET (în zilele lucrătoare)
- în orice limbă oficială a UE


Europa - www.europa.eu
Site-ul oficial al Uniunii Europene vă pune la dispoziţie:
- informaţii de bază cu privire la activitatea UE
- cele mai noi ştiri şi evenimente din UE
- link-uri către informaţii despre UE pe site-urile instituţiilor şi agenţiilor UE.
 
Reţeaua Europe Direct
Dacă doriţi să obţineţi consiliere sau sprijin în zona în care locuiţi sau să găsiţi un forum local care promovează dialogul şi informaţiile corecte privind politicile UE, contactaţi cel mai apropiat

centru local de informare.


Sondaj de satisfacție privind serviciile oferite de centrul de informare Europe Direct.
 
     
 
 

Centrul de Informare
Europe Direct Timişoara

Fundaţia Student Plus
B-dul Take Ionescu 40, Timişoara
300042, jud. Timiş
Romania

Program centru
Luni-vineri, orele 10.00-16.00

Tel: +40 371 111 201
Fax: +40 256 431 566
E-mail: info@europedirect-tm.ro
Web:
www.europedirect-tm.ro