Copy
NR. 11 / 11.2016
 

Uniunea Europeană lansează Corpul European de Solidaritate: tineri, angajați în soluționarea și prevenirea situațiilor dificile

 
Uniunea Europeană lansează, la 7 decembrie 2016, Corpul European de Solidaritate. Această inițiativă a Uniunii Europene va oferi tinerilor o oportunitate nu doar pentru a-i ajuta pe alții, dar și pentru a beneficia de formare, pentru a-și îmbunătăți abilitățile și pentru a câștiga experiență de viață.

Corpul european de solidaritate (CES) este conceput astfel încât să le ofere tinerilor europeni sub 30 de ani șansa de a sprijini o organizație neguvernamentală (ONG), o autoritate locală sau o societate privată care participă la remedierea unor situații dificile în cadrul Uniunii Europene.
citeşte mai mult »

Atelier de utilizare creativă a lânii la Teregova în Săptămâna Reducerii Deșeurilor | EWWR 19-27 noiembrie 2016

Centrul Europe Direct Timisoara a participat la întâlnirea organizată de Asociația Altitudine Banat în 19 noiembrie la Liceul Tehnologic Sf. Dimitrie din comuna Teregova. 

Reprezentantul Europe Direct a oferit elevilor o introducere în informații europene, programe de mobilitate Erasmus Plus și reducerea deșeurilor. De asemenea, elevii au primit materiale informative precum ”Să explorăm Europa” și ”Planeta Noastră, Viitorul Nostru” și au aflat despre campania ”Săptămâna Europeană a Reducerii Deșeurilor” ce are loc în această perioadă.
citeşte mai mult »

Concurs logo: “România – 10 ani în Uniunea Europeană” – înscriere până pe 5 decembrie

În 2017 România marchează 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, pe 1 ianuarie 2007. Președinția României, Guvernul și Reprezentanța Comisiei Europene în România vor coordona în parteneriat o campanie națională de comunicare dedicată marcării momentului și evaluării acestei decade de apartenență a României la Uniunea Europeană.

De aceea a fost lansat un apel către cetățenii români pentru a crea un logo care să surprindă acest fapt. Dacă ești pasionat de design grafic și te preocupă rolul României în Europa, înscrie-te până pe 5 decembrie la CONCURSUL DE LOGO “România – 10 ani în Uniunea Europeană”.
citeşte mai mult »
 

Peste 220 de milioane de euro pentru natură și climă | România dorește să crească absorbția fondurilor LIFE

Comisia Europeană a aprobat un pachet de investiţii în valoare de 222,7 milioane de euro din bugetul UE pentru a susţine tranziţia Europei către un viitor mai sustenabil şi cu emisii scăzute de dioxid de carbon. 

Finanţarea UE va atrage investiţii suplimentare, conducând la o sumă totală de 398,6 milioane de euro în sprijinul a 144 de noi proiecte depuse de 23 de state membre.
citeşte mai mult »
Joburi pentru tineri

Consolidarea relațiilor transatlantice, un obiectiv pentru UE | Scrisoarea către Președintele-ales al SUA

Scrisoarea de felicitare a președinților Jean-Claude Juncker şi Donald Tusk adresată lui Donald Trump cu ocazia alegerii sale ca viitor președinte al SUA:

"Astăzi este mai important ca niciodată să consolidăm relațiile transatlantice. Numai printr-o cooperare strânsă va fi posibil pentru UE și SUA să continue să aibă o contribuție care face diferența în gestionarea unor provocări fără precedent precum ISIS, amenințările la adresa suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, schimbările climatice sau migrația."

citeşte mai mult »

Combaterea violenței împotriva femeilor, pe lista de priorități a CE în 2017

Pe 25 noiembrie, cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor, Comisia Europeană a lansat o serie de acțiuni pentru 2017, menite să combată toate formele de violență împotriva femeilor și fetelor.

Comisia a alocat 10 milioane de euro pentru a susține măsurile locale de prevenire a violenței împotriva femeilor și pentru a oferi sprijin victimelor din Uniunea Europeană. Acțiunile se vor adresa atât publicului larg, cât și profesioniștilor care pot contribui la schimbarea acestei situații: polițiști, profesori, medici, judecători etc.
citeşte mai mult »
 

Chioşcul de ziare

Publicația ”Educația pentru dezvoltare – 17 obiective pentru a schimba lumea” realizată de Centrul de Informare Europe Direct Timișoara se dorește a fi un ghid, atât pentru educatori, cât și pentru cetățenii de toate vârstele care doresc să afle mai multe despre noile tendințe în educație și despre modul în care Uniunea Europeană se implică în soluționarea problemelor la nivel global.
 

Colţul copiilor

Ce ştii despre Uniunea Europeană (UE)?
Ştiai că aici trăieşte o populaţie de peste 500 de milioane de locuitori?
Ştiai că în Uniunea Europeană se vorbesc 24 de limbi oficiale?
Ştiai că Uniunea a fost creată în urmă cu peste 50 de ani şi s-a extins de la 6 la 28 de ţări?
Ai auzit despre drapelul european cu douăsprezece steluţe aurii pe fond albastru?
   
Vocea ta în Europa

Egalitate de şanse, Afaceri Economice şi Financiare: Consultare privind pilonul european al drepturilor sociale

Perioada consultării: 
08.03.2016 – 31.12.2016

Participă la consultare »

Program ED Timişoara


6 decembrie 2016
Europe Direct Timișoara: ”Împreună de Ziua Internațională a Voluntariatului”
 

Finanţări UE

Sprijin pentru masurile de informare privind politica agricola comuna (PAC) pentru anul 2017 - termen 15 decembrie 2016

Obiectiv: a stabili un dialog cu părțile interesate pentru a comunica pe tema PAC în circumscripțiile lor, precum și în rândul publicului larg.
Candidaţii eligibili: organizații nonprofit (private sau publice); autorități publice (naționale, regionale, locale); asociații europene; universități; instituții de învățământ; centre de cercetare; societăți (de exemplu, societăți din domeniul comunicării mass-media).
citeşte mai mult »


Cerere de propuneri de proiecte – programul Drepturi, Egalitate si Cetatenie al UE 2014-2020 termen 5 ianuarie 2017

Obiectiv: prevenirea și combaterea rasismului, xenofobiei, homofobiei și a oricărei alte forme de intoleranță.
Candidaţii eligibili:  orice entitate publică sau privată orientată non-profit : autorități publice (locale, regionale, naționale), asociații, ONG-uri, universități și școli, etc.

citeşte mai mult »

Întrebări despre UE?

Telefonul verde UE
00 800 6 7 8 9 10 11
- de oriunde din UE
- 9.00-18.00 CET (în zilele lucrătoare)
- în orice limbă oficială a UE


Europa - www.europa.eu
Site-ul oficial al Uniunii Europene vă pune la dispoziţie:
- informaţii de bază cu privire la activitatea UE
- cele mai noi ştiri şi evenimente din UE
- link-uri către informaţii despre UE pe site-urile instituţiilor şi agenţiilor UE.
 
Reţeaua Europe Direct
Dacă doriţi să obţineţi consiliere sau sprijin în zona în care locuiţi sau să găsiţi un forum local care promovează dialogul şi informaţiile corecte privind politicile UE, contactaţi cel mai apropiat

centru local de informare.


Sondaj de satisfacție privind serviciile oferite de centrul de informare Europe Direct.
 
     
 
 

Centrul de Informare
Europe Direct Timişoara

Fundaţia Student Plus
B-dul Take Ionescu 40, Timişoara
300042, jud. Timiş
Romania

Program centru
Luni-vineri, orele 10.00-16.00

Tel: +40 371 111 201
Fax: +40 256 431 566
E-mail: info@europedirect-tm.ro
Web:
www.europedirect-tm.ro

 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Centrul de Informare Europe Direct Timisoara · 40 Bulevardul Take Ionescu, Timișoara, Timiș, Romania · Timișoara 300042 · Romania

Email Marketing Powered by Mailchimp