Copy
Nieuwsbrief - november 2016
Klik hier voor de online versie
Beste lezer, 

Jongeren doen er toe bij Agriterra! Bij de ontwikkeling van producten en diensten op het gebied van jongerenparticipatie, kan Nederlandse kennis en ervaring worden gelinkt aan de behoeften van de klanten van Agriterra wereldwijd.
Niet alleen wordt er onderzoek gedaan naar hoe de positie van jonge boeren in bijvoorbeeld Zambia en Indonesië te verbeteren, ook zijn tien jonge melkveehouders uit Afrika en Azië door Agriterra uitgenodigd om hier in Nederland kennis op te doen.
In deze nieuwsbrief leest u mee hierover.

We wensen u veel leesplezier toe!

Via Agriterra helpt FBD Bankmensen internationaal boerencoöperaties ontwikkelen op weg naar een krachtiger sociaal-economisch perspectief. Rob ter Horst bezocht een koffie-coöperatie van 50.000 boeren in Kenia.

lees meer
Vertrouwen in de ondernemer is erg belangrijk en dat is niet altijd vanzelfsprekend. Nicole van Hoof, van Vrouwen van Nu, merkt dit op tijdens haar adviesopdracht in Ethiopië.
Deel je kennis, want 'potential can not be eaten'

Iris Bouwers, Dagelijks Bestuurslid bij het NAJK ging naar Zambia om te onderzoeken hoe de positie van jonge boeren in Zambia verbeterd kan worden.
lees meer
Kris Posthumus ging namens de FrieslandCampina jongerenraad een week naar Indonesië. "Bij het zien en horen van het verhaal over FrieslandCampina’s jongerenwerk gingen de monden, spreek-woordelijk, open van verbazing en werd zelfs het woord ‘inspirerend’ genoemd."
lees meer
Het traditionele beeld van China is toch nog wel veel kleine boeren die op kleine perceeltjes hun boterham proberen te verdienen. Maar anno 2016 is dat beeld erg veranderd: de boerenstand veroudert sterk en er wonen geen jonge mensen meer op het platteland.
Agripooler Anton van Vilsteren schreef een blog.
lees meer
“Agriterra geeft niet alleen een eenmalige training, ze hebben ook een goede follow-up en geven praktische tips waarmee je aan de slag kunt. Ik weet nu dat ik een verandering in gang kan zetten.”

Een groep Oegandese managers en bestuurs-leden brengt een bezoek aan Single Estate Coffee. 
lees meer
Agrimondiaal (editie november 2016) is verschenen
Een magazine vol met interviews, verhalen en foto's.

Kees Blokland, directeur van Agriterra, onderstreept in het voorwoord het belang van het vertrouwen in de boeren en de absolute wil hun positie te verbeteren.
Op de daarop volgende pagina's enkele artikelen die bewijzen dat Agriterra's aanpak helpt. Daarnaast een interview met voormalig voorzitter Albert Jan Maat, een verslag over het bezoek van jonge melkveehouders uit Azië en Afrika aan Nederland, een interview met de Keniaanse bedrijfsadviseur Wilfred Chepkwony, een column van Iris Bouwers van het NAJK, een artikel over de carrières van agripoolers Frans Keurentjes en Adrie Vermeulen en nog veel meer.  


Bekijk hier de bladerbare versie. 

Van 12 tot en met 21 oktober waren tien jonge melkveehouders uit Afrika en Azië op uitnodiging van Agriterra een week in Nederland. Zij namen deel aan het ‘Future of Farming Program’ en bezochten de Dutch Agri Food Week, gaven acte de présence tijdens Wereldvoedseldag en namen deel aan de World Dairy Summit in Rotterdam. Tussendoor bezochten ze melkveebedrijven en zuivelproducent Arla in Nijkerk.

Lees meer hierover:

Het 'Future of Farming Program' dat plaatsvond van 12 tot 21 oktober is onderdeel van de Agriterra campagne ‘Small Farmers, Big Deal’.
Agriterra gaat de komende twee jaar in gesprek met bedrijf, landbouw- en ontwikkelingsorganisaties en de Nederlandse overheid. De centrale gedachte achter de campagne is dat samenwerking tussen bedrijven en kleinschalige boeren kansen biedt voor beide. De Bill and Melinda Gates Foundation ondersteunt de campagne.


'Small Farmers, Big Deal' heeft een nieuwe website: www.smallfarmersbigdeal.com
Jaarverslag 2015
In oktober is het Agriterra Jaarverslag 2015 verschenen. Dit keer maakt het deel uit van een trilogie. Het eerste deel is een terugblik op het Farmers Fighting Poverty programma van 2011–2015. Het tweede deel bevat het Jaarverslag 2015 en het laatste deel is een vooruitblik naar de volgende periode tot 2020. Ook dan hoopt Agriterra weer indrukwekkende resultaten te behalen.


Bekijk hier het drieluik

Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Copyright © 2016 Stichting Agriterra, All rights reserved.
U ontvangt deze mail omdat u betrokken bent bij Agriterra.

Ons adres is:
Stichting Agriterra
Willemsplein 42
6811 KD Arnhem
unsubscribe from this list
 


This email was sent to esther.nederlof@agriterra.org
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Agriterra · Willemsplein 42 · Arnhem, 6811KD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp