Updates en ontwikkelingen over AERIUS
14 MAART 2013
 

Altijd op de hoogteDaar gaan we voor als AERIUS team en daarom nu een extra nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen. 

Vergelijker toegevoegd aan AERIUS II.0

In de werkgroep AERIUS van 5 maart hebben de gebruikers de prioriteiten van AERIUS II.0 aangepast. Onderwerp van discussie was de vergelijker. Deze functie geeft de verschillen in depositie tussen twee scenario’s visueel weer op de kaart.
In eerdere sprints zagen de gebruikers de vergelijker voor AERIUS II.0 als extra, maar niet als essentieel onderdeel. Op 5 maart gaven zij aan dat de vergelijker wél een essentieel onderdeel van AERIUS II.0 is. De Regiegroep heeft dit advies van de werkgroep overgenomen. 
Het ontwikkelteam gaat op korte termijn met de gebruikers om tafel om de vergelijker uit te werken.
Via deze link is de opzet van de vergelijker te bekijken door steeds op het handje te klikken.

Lancering AERIUS II.0 in juniVanwege de nieuwe prioritering adviseerde de werkgroep een maand extra de tijd te nemen voor de lancering van AERIUS II.0. De technische realisatie van AERIUS blijft volgens planning verlopen, alleen het opleveren van de vergelijker wordt naar voren geschoven. In april zetten de ontwikkelaars vervolgens de puntjes op de i. Dan is het tijd voor de gebruikers om AERIUS II.0 te testen. In de week van 13 mei organiseert AERIUS samen met de GBO (Gemeenschappelijke Beheer Organisatie van de provincies) testdagen in het land. Na het verwerken van de bevindingen van de gebruikers is AERIUS II.0 begin juni klaar voor lancering. 


Mireille de Heer versterkt AERIUS team

Nu de lancering van AERIUS II.0 dichterbij komt, gaat communicatie een steeds grotere rol spelen. Daarom versterkt Mireille de Heer van communicatiebureau De Heer & Co. vanaf nu het team. Mireille is communicatieadviseur en werkt veel voor beleid en onderzoek over natuur en leefomgeving. Ze zal zich bezighouden met een film over AERIUS, een folder, de handleiding, het achtergronddocument, de website en de nieuwsbrief.
Agenda
Deze nieuwsbrief informeert u over de stand van zaken van het AERIUS project en is bedoeld voor iedereen die direct of zijdelings betrokken is bij de ontwikkeling van AERIUS II.

AERIUS is het rekeninstrument van de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS).
Er zijn twee versies van AERIUS: De huidige versie 1.5 die gebruikt wordt voor de totstandkoming van de PAS. AERIUS II wordt momenteel ontwikkeld voor gebruik bij vergunningverlening en monitoring.