Copy
Use one or two sentences in this area to offer a teaser of your email's content. Text here will show in a preview area in some email clients.
Table Rounded corners

Nieuwsbrief

jaargang 7, nummer 3, april 2016

Rounded corners Intro
Beste lezer,

Vieren, gedenken, elkaar ontmoeten en keuzes maken staan in deze nieuwsbrief centraal. Dat geldt ook voor deze maanden april en mei. Het vieren van Koningsdag en Bevrijdingsdag en het gedenken op 4 mei en keuzes maken voor de toekomst is kenmerkend voor deze periode.
Welke keuzes maak jij in je leven? Kun je echt luisteren naar de ander in een ontmoeting? Wat kleurt jouw leven? En durf jij ook te vieren wat er te vieren valt?

Veel leesplezier!

Reageren op een artikel? Laat je horen op Facebook of Twitter!

Anke de Jong-Koelé en Marjan Marinissen (eindredactie)

Inhoud Icoon Inhoud

  • Vieren
  • Kruispunten in je leven
  • Dag leuke, kleurrijke vrouw!
  • Ont-Moeten
  • Loslaten
  • CoachConfetti Café
  • Diepgang door verstilling
Rounded corners Intro

Vieren

Gebruiker Icoon Door marjan Marinissen, MarjanCoaching, Houten

Als je de betekenis van ‘vieren’ opzoekt op internet, komen er vele betekenissen langs. Van celebreren, eren of herdenken met ceremonies, festiviteiten of openbare lofuitingen tot lange dunne houten band, welke bij schepen tusschen deelen worden ingelegd, om de tusschenruimten aan te vullen (tekst uit 1858 vandaar de ‘sch’). Wist jij dat?! Ik niet… Of rusten, niet arbeiden, loslaten, ontzien, de lengte van een touw tussen twee punten vergroten, verminderen van de kracht op een touw of toegeven aan de wind… En tot slot natuurlijk 4444, allemaal vieren!
Lees meer

Kruispunten in je leven

Gebruiker Icoon Door Anke de Jong, Virtus Praktijk, Zeist
Ze stond op het kruispunt in het bos en wist even niet meer welke kant ze op wilde. De keuze was te moeilijk en ze vroeg mij om te kiezen welke kant we op zouden gaan.


 
Tijdens de wandelcoaching had ze al vaker gezegd dat ze het zo lastig vond om keuzes te maken in haar leven, met als gevolg dat er helemaal niets gebeurde in haar leven en ze het gevoel had stil te staan. Moest ze nu kiezen voor het doen van eigen activiteiten of zou ze gewoon thuis blijven om voor haar man te zorgen, zoals ze altijd had gedaan? Haar kinderen zeiden zo vaak dat ze ook iets voor zichzelf moest gaan doen, ze zat altijd maar thuis en zorgde voor haar man en het huishouden.
Lees meer

Dag leuke, kleurrijke vrouw!

Gebruiker Icoon Door Marieke Blok en Jannie Boer, Colours By Heart
Van alle kleuren was er één kleur die mij echt niet stond en dat was de kleur lila. Dat vond ik helemaal niet erg want in mijn ogen was lila een kleur van niks. Veel te soft, te zacht. Bovendien gaf de kleur mij een misselijk gevoel; vooral als ik er wat langer naar keek. Niets voor mij dus.

Een aantal van mijn vriendinnen droegen wel lila en ach, wat zal ik zeggen, het ze stond wel goed. Waar ze die kleur vandaan haalde begreep ik niet zo goed, want in de winkels zag ik die kleur nooit.
Lees meer

Ont-moeten

Gebruiker Icoon Door Manuela de Klaver, Emovatie, Houten
De afgelopen periode heb ik mogen deelnemen aan een aantal events en een workshop. Wat mij steeds weer ontzettend veel energie geeft zijn de ontmoetingen met allerlei verschillende mensen. Ook al spreek je elkaar vaak maar kortdurend, er zijn van die ont-moetingen waarin je echt contact met de ander kunt maken; Je merkt dan dat je niets moet, dat je gewoon mag zijn wie je bent én dat er een klik is tussen jou en de ander.
Wat maakt nu dat er echt contact is en wat zijn eigenlijk de ingrediënten voor een goed gesprek?
Lees meer

Loslaten

Gebruiker Icoon Door Astrid Farla
Afgelopen donderdagavond heb ik samen met een vriendin het CoachConfetti Café bezocht en deelgenomen aan de workshop “Creatief met loslaten voor iedereen!” o.l.v. Manuela de Klaver.
Na een korte inleiding door Manuela mochten we met haar delen wat loslaten voor ons betekent en wat we zouden willen loslaten.

Perfectionisme is een van mijn eigenschappen die mij behoorlijk in de weg staat om echt te kunnen genieten van de dingen in het leven die er echt toe doen.
Lees meer

CoachConfetti Café 24 mei 2016

Graag begroeten wij jou bij het tiende CoachConfetti Café op dinsdag 24 mei 2016.

De workshop is nog een verrassing, hou de website en onze Facebook pagina in de gaten. De informatie hierover volgt zo snel mogelijk! Dat het weer een inspirerende, leuke en leerzame workshop wordt is nu al wel duidelijk!
Lees meer

Gratis artikel: Diepgang door verstilling

Gebruiker Icoon Door Brigitte van Baren

Dit artikel staat gratis voor je klaar van 3 tot en met 10 mei 2016
In het leven van alledag nemen activiteit en communicatie een voorname plaats in. Maar is er ook ruimte voor diepgang? Door drukke werkzaamheden die zich voornamelijk naar buiten toe richten, zijn de meesten van ons zich maar vaag bewust van een innerlijk aspect dat achter alle uiterlijkheden verscholen ligt. Toch sluimeren er verborgen diepten in ons die, wanneer ze bewust ontwikkeld worden, een toegevoegde waarde kunnen hebben. Het loont de moeite dit innerlijke aspect te onderzoeken op zijn diepere gelaagdheid en praktische toepasbaarheid in onze werkzaamheden, want dan wordt duidelijk dat we relatief eenvoudig veel meer diepgang in het werk kunnen creëren.
Lees meer

         
Footer SloganEmail Marketing Powered by Mailchimp