Copy
CoachConfetti.nlUse one or two sentences in this area to offer a teaser of your email's content. Text here will show in a preview area in some email clients.
Table Rounded corners

Nieuwsbrief

jaargang 5, nr.2, februari 2014

Rounded corners Intro

Beste lezer,

Ouder worden, we krijgen er allemaal mee te maken. Ouder worden hoeft niet te betekenen dat je aan de kant staat, integendeel! Het nieuwe ouder worden staat in de belangstelling en Thea schrijft hierover. Dat je ook in je relatie niet 'oud' hoeft te zijn en liefde geen leeftijd kent bewijst het verhaal van Marjan. En in het verhaal van Anke komt naar voren dat ouder worden ook voordelen kan hebben.
Kortom een interessante nieuwsbrief, ook voor onze jongere lezers!

Een hartelijke groet en veel leesplezier,
Anke de Jong en Marjan Marinissen (redactie)

 Inhoud

 
  • Het nieuwe ouder worden
  • Lentekriebels!
  • Je bent zo jong als je je voelt
  • Workshops uitgelicht
  • Like ons op Facebook
Rounded corners Intro

Het nieuwe ouder worden

Door Thea Moen, Resettled, Den Haag

In het eerste kwartaal van 2014 organiseerden twee organisaties in Schagen een vijftal bijeenkomsten over ‘het nieuwe ouder worden’. Een serie van vijf inspirerende lezingen voor mensen van 55 jaar en ouder over een betere kwaliteit van leven als senior.
Vijf avonden met elk een eigen thema en een min of meer vaste groep van twintig personen, in leeftijd variërend van 55 tot ruim over de 80, waardoor er ruimte was voor een goede uitwisseling van gedachten en gevoelens. Een initiatief, dat beslist navolging verdient!
We hoorden de visies van een humanist, een sociaal gerontoloog, een specialist ouderengeneeskunde, een levenskunstenaar (en ook humanist) en een bestuurder van een woonzorggroep.
Lees meer

Lentekriebels!

Door Marjan Marinissen, MarjanCoaching, Houten
Vanmiddag, in het zonnetje, een stelletje loopt hand in hand. Kijken elkaar met enige regelmaat diep in de ogen en delen af en toe een kusje. Lente!
 
Op zich niet heel bijzonder, al hoewel het mij altijd vertedert en een glimlach op mijn lippen tovert, wanneer ik mensen zo samen zie. Dit was wel bijzonder, want In dit geval betrof het geen jong stelletje van rond de twintig, maar een stel op leeftijd. Ik schat ze rond de 65 jaar. De liefde is er volop, net als de aanraking die ze zoeken bij elkaar. Het is zo mooi twee mensen te zien die helemaal in elkaar opgaan. Blij zijn met elkaars aanwezigheid. Er hoeft niet veel gezegd te worden. Tevredenheid met elkaar en met zichzelf alom.
Lees meer

Je bent zo jong als je je voelt

Door Anke de Jong, Virtus Praktijk, Zeist
Wanneer ben je oud en wordt je senior genoemd? Tegenwoordig wordt de term senior al gebruikt voor mensen vanaf 55 jaar. Als ik naar mezelf kijk kan ik me niet voorstellen dat ik over 5 jaar al senior ben. Lichamelijk niet maar ook geestelijk heb ik het gevoel dat ik nog niet tot de senioren behoor in de samenleving. Ik heb dan wel grijze haren maar ik voel me vitaal en er is nog zoveel te doen, ik heb nog zoveel plannen.
 
Betekent de term senior ook dat je oud bent? In mijn ogen niet, je bent immers zo oud als jij je zelf voelt. Dat kan een tweedeling opleveren want lichamelijk kun je je misschien ouder voelen dan geestelijk. Als je regelmatig te maken hebt met lichamelijke klachten dan voel je je soms ouder dan je bent terwijl je je geestelijk misschien nog wel veel jonger voelt.
Lees meer

Workshops uitgelicht

Workshop Voorgoed Thuis: Leven na werk 8 mei 2014
Werk gaat niet altijd door tot uw pensioen. Het bedrijf waar u al jaren werkte ineens failliet? Reorganisatie, ineens 'boventallig' en u met ontslag? Langdurig ziek en geen mogelijkheden voor re-integratie? Of 'gewoon' met pensioen of wat vervroegd en ineens wat uit balans?

In onze workshop gaat het over deze nieuwe fase in uw leven. Ook als u moet accepteren, dat er (voorlopig) nog geen pensioen in zicht is…
Lees meer

Like ons op Facebook

Op onze CoachConfetti Facebook pagina plaatsen we regelmatig mooie quotes, teksten of foto’s. We houden je op de hoogte van onze workshops en ook op welke events en beurzen we te vinden zijn. Kortom ook op Facebook weer een feestje!

Om zoveel mogelijk mensen hiervan te laten genieten sturen we deze uitnodiging. En om het extra feestelijk te maken verloten wij per 25 ‘Likes’ op Facebook een mooi setje coachkaartjes of een boek.
 
Like ons op Facebook!

Ook ben je van harte welkom ons te volgen via Twitter en Linkedin:

 
 
Footer SloganEmail Marketing Powered by Mailchimp