Copy
CoachConfetti.nlUse one or two sentences in this area to offer a teaser of your email's content. Text here will show in a preview area in some email clients.
Table Rounded corners

Nieuwsbrief

jaargang 4, nr.11, november 2013

Rounded corners Intro

Beste lezer,

De laatste maand van dit jaar is al weer aangebroken. Terugkijkend op het afgelopen jaar kom je misschien tot de conclusie dat je relatie wel een boost kan gebruiken of dat je op zoekt wilt naar meer passie in je leven en werk. Marjan geeft 4 tips voor het verbeteren van je relatie en Ronald laat zien hoe je meer passie in je leven en werk kunt brengen. Wil je het roer omgooien in het nieuwe jaar dan kan het verhaal van Thea je daarin inspireren. In het artikel 'Wandelgesprekken, de natuur als klankbord' lees je hoe je de natuur kunt gebruiken als je antwoord wilt op vragen die je hebt.
Tot slot vermelden we de winnaars van de verloting van de Levenskunstbeurs en het Happinez Festival.

Een hartelijke groet en veel leesplezier,
Anke de Jong en Marjan Marinissen (redactie)

Inhoud Icoon Inhoud


  • Coach van de Maand
  • Tips voor het verbeteren van je relatie
  • Relatiemenu
  • 6 stappen om je passie te vinden
  • Wandelgesprekken, de natuur als klankbord
  • Het roer kan nog tien keer om
  • Workshops uitgelicht
  • Winnaars verloting
  • Like ons op Facebook
Rounded corners Intro

Coach van de Maand

Deze maand is Hendrik Jan Dekker Coach van de MaandWie ben ik
Ik ben Hendrik Jan Dekker, 57 jaar, geboren en getogen in Austerlitz, een klein dorpje onder de rook van Zeist en inmiddels al weer 9 jaar wonend en werkend in Tiel.

Wat doe ik
Ik heb enerzijds een praktijk aan huis van waaruit ik werk met mensen die lijden onder angst/paniek en/of depressie. Op dit vlak ben ik een ervaringsdeskundig, die, middels veel studie, vallen en opstaan, de weg naar de ‘uitgang’ heeft gevonden. Dit alles heeft ertoe geleid dat ik snel en betrokken deze klachten effectief kan helpen overwinnen.
Lees meer

Je relatie voor verbetering vatbaar? 4 tips!

Door Marjan Marinissen, Marjan Coaching, Houten
Tip 1: Verras je partner eens
Koopt hij altijd een bos bloemen voor jou? Stap eens in zijn of haar schoenen. Draai het om en verras hém eens met een vers boeket. Je kunt ook iets heel anders doen, zoals bijvoorbeeld de routine doorbreken en onverwacht zomaar een vrije dag nemen waarop jullie samen op ontdekkingstocht gaan.
Lees meer

Relatiemenu

Win het boek 'Houd me vast' van Sue Johnson


Vul de vragenlijst in over een nieuw ‘product’: RelatieMenu©.

Laat je email-adres achter aan het eind van de vragenlijst en maakt kans op het boek ‘Houd me vast’ van Sue Johson.

Onderhoud voor je relatie, terwijl jullie genieten van een diner voor twee. Dit is RelatieMenu© in het kort.

Onder het genot van een romantisch 3-gangen diner, praat je samen met je partner over die ingrediënten die jullie relatie smakelijk maakt. Een concept dat neergezet wordt door Marjan Marinissen en Hendrik Jan Dekker.

Klik hier voor starten met de vragenlijst.

Zes stappen om je passie te vinden

Door Ronald de Waal, Terug naar je Passie, Amsterdam
De belangrijkste reden dat mensen niet krijgen wat ze willen is dat ze niet weten wat ze willen – Janet & Chris Attwood

Heb je vertrouwen in de toekomst? Vertrouwen vanuit passie, weten waarvoor je leeft en wat je te bieden hebt helpt om je in balans te houden in deze woelige wereld. Het maakt je creatief in het vinden van oplossingen. De wereld heeft meer creatieve mensen met passie nodig. Daarom een eenvoudige oefening die je zelf kunt doen.
Lees meer

Wandelgesprekken, de natuur als klankbord en krachtbron

Door Anke de Jong-Koelé, Virtus Praktijk, Zeist
Er zijn veel manieren om met mensen in gesprek te zijn. Soms doe ik dat in een face to face gesprek, soms aan de hand van tekeningen of een schilderij of met behulp van een (tafel) opstelling waarin een (familie) relatie in beeld wordt gebracht met behulp van poppetjes of andere materialen.
Een heel andere manier om het gesprek met elkaar aan te gaan is door te wandelen met elkaar. Er zijn veel voordelen om wandelend het gesprek aan te gaan, enkele zal ik hieronder uitwerken.
Lees meer

Het roer kan nog tien keer om

Door Thea Moen, Resettled, Den Haag
Dit jaar ben ik een flinke tijd uit de roulatie geweest... Ziek. Dat was vervelend, ik kon ook niet werken. Maar het gaf ook ruimte om na te denken, hoe ik verder zou willen met mijn bedrijf, Resettled. Want ik merkte, dat ik voor sommige van de dingen die ik deed, niet meer het vroegere enthousiasme kon opbrengen. En als coach weet ik als geen ander, dat juist dat soort dingen aan je gaan knagen, energie gaan ‘vreten’. Tijd dus om het roer om te gooien.

Best spannend: openlijk bekennen dat je niet meer ‘de coach voor alles en iedereen’ wilt zijn. Zeker in tijden van crisis: elke klant is er één. Toch ben ik blij dat mijn voorzichtigheid het heeft verloren van mijn behoefte aan verandering en vernieuwing.
Lees meer

Workshops uitgelicht

Workshop Mindfull tekenen bij Karakter Kunst & Co.

Wees bereid je hart te openen en te luisteren naar je intuïtie….

De druk om te presteren wordt door de maatschappij gestimuleerd en ook door onszelf opgelegd. Het belemmert ons om te falen en hiervan te leren. Het zorgt ervoor dat we minder genieten van wat we doen omdat het doel zelden wordt behaald of goed genoeg is. Het gevolg is dat we weinig aandacht besteden aan activiteiten waarvan we denken dat we er niet goed genoeg in zijn.
Bij karakter kunst & Co doe je een activiteit in 1e instantie voor jezelf en je eigen ontwikkeling. Door niet bezig te zijn met het resultaat zullen vervelende gevoelens zoals faalangst en minderwaardigheid vanzelf verdwijnen.
Lees meer

Winnaars verloting

Tijdens de Levenskunstbeurs in Doorn op 31 augustus en 1 september jl. hebben veel bezoekers zich ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Tijdens het Happinez Festival, een weekend later, weer. Uit de stapel inschrijvingen hebben wij winnaars van de verloting getrokken. Alle winnaars die geen bezwaar hadden tegen vermelding in de nieuwsbrief, kun je hieronder zien. Gefeliciteerd allemaal!!

Levenskunstbeurs: Joke (Hulshorst), Yolanda (Doesburg), Bea (Schijndel), Iet (Papendrecht), Jolanda (Maastricht), Susanty (Utrecht) en Jose (Utrecht).

Happinez Festival: Mila (Groenekan), Debby (Utrecht), Kitty (Hendrik-Ido-Ambacht), Hendrika (Drachten), Willie (Goes), Marielle (Oosterhout-NB), Lian (Roosendaal), Koos (Den Haag), Kim (Haarlem en Ron (Hendrik-Ido-Ambacht).

Met dank aan Counselling Magazine, de Alternatieve Kadobon en A3-boeken!!

Like ons op Facebook

Op onze CoachConfetti Facebook pagina plaatsen we regelmatig mooie quotes, teksten of foto’s. We houden je op de hoogte van onze workshops en ook op welke events en beurzen we te vinden zijn. Kortom ook op Facebook weer een feestje!

Om zoveel mogelijk mensen hiervan te laten genieten sturen we deze uitnodiging. En om het extra feestelijk te maken verloten wij per 25 ‘Likes’ op Facebook een mooi setje coachkaartjes of een boek.
 
Like ons op Facebook!

Ook ben je van harte welkom ons te volgen via Twitter en Linkedin:

 
 
Footer SloganEmail Marketing Powered by Mailchimp