Copy
Use one or two sentences in this area to offer a teaser of your email's content. Text here will show in a preview area in some email clients.
Table Rounded corners

Nieuwsbrief

jaargang 5, nummer 5, mei 2014

Rounded corners Intro
Beste lezer,
Dat bewegen goed is voor je brein komt steeds meer in het nieuws. Afgelopen week was er zelfs een symposium over het Fitte Brein. Je kunt er over lezen in het artikel 'Het fitte brein' van Thea. Maar we hebben niet alleen aandacht voor het fitte brein, ook de ontwikkeling van je eigen leven staat centraal in het artikel "Hoe houdt jij jezelf scherp' van Marjan en het artikel 'Kruispunten in je leven' van Anke. Kortom, volop inspiratie voor jou!

Reageren op de artikelen? Laat je horen op Facebook of Twitter!

Veel leesplezier,

Marjan Marinissen en Anke de Jong-Koelé (eindredactie)

Inhoud Icoon Inhoud

  • Het fitte brein
  • Hoe houd jij jezelf scherp?
  • Kruispunten in je leven, welke richting ga jij op?
  • Winnaars boek Kantoorgeheimen
Rounded corners Intro

Het fitte brein

Gebruiker Icoon Door Thea Moen, Resettled, Den Haag
Mode
Opeens was het in de mode, ons brein. Na jarenlang onderzoek, trial and error, theorieën, en soms puur toeval, maakte de wetenschap op het gebied van de hersenen een grote sprong voorwaarts en weet nu hoe het zit met ons brein. Dank zij een aantal professoren, die – in tegenstelling tot velen van hun collega’s – uitstekend, begrijpelijk en met humor over hun vak kunnen communiceren, is een groot deel van die wetenschap nu ook voor gewone mensen beschikbaar.

 
Helaas niet allemaal goed nieuws: onze hersenen hebben te lijden onder onze huidige manier van leven. En het zal nog heel lang duren, voor er bijvoorbeeld een medicijn tegen de ziekte van Alzheimer is ontwikkeld. Maar het is wel zeker, dat we er zelf veel aan kunnen doen, om ons eigen brein fit te houden. En zelfs fitter te maken.
Lees meer

Hoe houd jij jezelf scherp?

Gebruiker Icoon Door Marjan Marinissen, MarjanCoaching, Houten
Afgelopen weekend had ik een huisje gehuurd op een recreatiepark bij Rhenen. Heerlijk bijtanken. Wandelen, lezen, niets doen… Blijk ik een buurman te hebben met een zelfde soort idee, ook bijtanken. Alleen dan net iets anders.
 
We raken aan de praat en hij vertelt dat, in plaats van wandelen, hij de racefiets pakt. En in plaats van ‘niets doen’, gaat hij aan de slag met zichzelf actief ‘scherp houden’.


Hij betrapte zichzelf de laatste tijd op het feit dat hij weinig meer te vertellen had. Alhoewel dat misschien niet de juiste omschrijving is. Hij wil graag zijn algemene kennis weer vergroten, scherp blijven zogezegd. Hiervoor heeft hij zijn eigen methode ontwikkeld. Een jaar lang kiest hij iedere maand een thema om zich in te verdiepen.
Lees meer

Kruispunten in je leven, welke richting ga jij op?

Gebruiker Icoon Door Anke de Jong-Koelé, Virtus Praktijk, Zeist
Ze stond op het kruispunt in het bos en wist even niet meer welke kant ze op wilde. De keuze was te moeilijk en ze vroeg mij om te kiezen welke kant we op zouden gaan.
 
 

Tijdens de wandelcoaching had ze al vaker gezegd dat ze het zo lastig vond om keuzes te maken in haar leven, met als gevolg dat er helemaal niets gebeurde in haar leven en ze het gevoel had stil te staan. Moest ze nu kiezen voor het doen van eigen activiteiten of zou ze gewoon thuis blijven om voor haar man te zorgen, zoals ze altijd had gedaan? Haar kinderen zeiden zo vaak dat ze ook iets voor zichzelf moest gaan doen, ze zat altijd maar thuis en zorgde voor haar man en het huishouden. Maar dan moest ze haar man vragen om dingen in huis te doen en moest ze in haar eentje op pad gaan. Kon ze dat wel, en eigenlijk, wilde ze dat wel?
Lees meer

Winnaars boek Kantoorgeheimen

De winnaars van de Twitter en Facebook actie van CoachConfetti voor het boek Kantoorgeheimen van Linda van der Wal zijn:

Marianne Timmer en Martine Strijbos.

Van harte gefeliciteerd en veel plezier met het boek!
 


         
Footer SloganEmail Marketing Powered by Mailchimp