Copy
Use one or two sentences in this area to offer a teaser of your email's content. Text here will show in a preview area in some email clients.
Table Rounded corners

Nieuwsbrief

jaargang 7, nummer 4, juni 2016

Rounded corners Intro
Beste lezer,

Is de vakantie al in zicht? Of ben je nog bezig met het afronden van de laatste loodjes? Misschien blijf je in de zomer wel thuis en ga je andere dingen doen. Wat het ook gaat worden, we hebben weer een goed gevulde nieuwsbrief met mooie en leuke artikelen voor je. Mooie thema's komen langs, zoals geweldloze communicatie en kwetsbaarheid, patronen in je leven of ongenode gasten. En als toetje 8 gratis artikelen beschikbaar gesteld door Professioneel Begeleiden.

Veel leesplezier!

Reageren op een artikel? Laat je horen op Facebook of Twitter!

Anke de Jong-Koelé en Marjan Marinissen (eindredactie)

 Inhoud

  • Nieuwe kansen!
  • CoachConfetti Café 15 september 2016
  • De kracht van kwetsbaarheid
  • Bezoek van een ongenode gast
  • Patronen
  • Training Professioneel Begeleiden bij Verlies van Gezondheid
  • Zomercadeautje: 8 gratis artikelen
Rounded corners Intro

Nieuwe Kansen!

Door Marjan Marinissen, MarjanCoaching, Houten
Nieuwe zomer, nieuwe site én nieuwe vorm van CoachConfetti! Allemaal nieuw!

Het moest er een keer van komen. CoachConfetti is voor mij, de afgelopen jaren, een feestje geweest. Alleen heb ik blijkbaar iets te uitbundig gefeest… Vanwege mijn gezondheid gaat CoachConfetti in afgeslankte vorm verder als platform voor het delen van kennis, ontmoeten van collega’s en coachees en nog steeds het meer bekendheid geven aan coachen als begeleidingsvorm voor iedereen!
Lees meer

CoachConfetti Café 15 september 2016:
Het Canvas Business model

Wil jij in 1 oogopslag ziet waar jouw kansen liggen? Of de zwakke plekken van jouw bedrijf? Waar begin je als je merkt dat je toe bent aan de volgende stap?

Een Business Model vertelt je hoe jouw bedrijf waarde creëert, levert en behoud. Het Business Model Canvas helpt je de belangrijkste vragen te stellen om als bedrijf de juiste stappen te nemen. Of het nu gaat om het uitbreiden van je partners, het definiëren van je doelgroep of je specifieke toegevoegde waarde, het kan allemaal.
Lees meer

De kracht van kwetsbaarheid

Door Marcella Iedema, Flow4Life, Amstelveen
Voordat ik begon met Geweldloze Communicatie had ik nogal eens de neiging om niet voor mijn mening uit te komen. Ik had daar dan gewoon het lef niet toe.
 
In gezelschap had ik dan het idee dat ik tegen de meningen van anderen op te boksen had als ik het er niet mee eens was. In m’n hoofd probeerde ik dan wel tegenargumenten te verzinnen. Meestal gaf ik dat na enkele minuten weer op. Bij het idee dat ik m’n mond open zou doen en daarmee de aandacht op me zou richten, voelde ik me niet op mijn gemak en het maakte me onrustig.
Lees meer

Bezoek van een ongenode gast

Door Anke de Jong, Virtus Praktijk, Zeist
Mevrouw T. is al een tijdje bij mij op bezoek. Om precies te zijn is zij er al sinds begin 2000. Ze  heeft zich het recht toegeëigend om continu in mijn leven aanwezig te zijn en zich overal mee te bemoeien. Ik vind het niet erg om af en toe een logé te hebben, dat kan gezellig zijn. Maar deze logé is er eigenlijk al te lang en is vooral opdringerig.

Af en toe neemt ze een vriendin mee die ook een duit in het zakje doet. Als het haar niet zint dan begint ze te piepen, gillen of brommen en ze laat duidelijk merken dat ze het er niet mee eens is.
Lees meer

Patronen

Door Marjan Marinissen, MarjanCoaching, Houten

Deze quote* kwam ik tegen op internet en gelijk moest ik denken aan mijzelf en mijn ding in deze. Ik herken hierin best veel. Ai, moet ik ook nog met de billen bloot… Het is veel makkelijker om te blijven hangen in klagen, heb ik gemerkt. En het vergt veel moed om de waarheid, deze waarheid onder ogen te zien. Verantwoordelijkheid nemen voor je leven is best een dingetje.
Lees meer

Training: Professioneel Begeleiden bij Verlies van Gezondheid

Door Anke de Jong, Virtus Praktijk, Zeist
Ben jij coach, counselor, maatschappelijk werker of psychosociaal hulpverlener en heb je veel te maken met mensen die (chronisch) ziek zijn of beperkingen hebben? Of ben je op een andere manier betrokken bij mensen met gezondheidsproblemen? Wil je een verdiepende training waarmee je inzicht krijgt in wat jouw cliënt beweegt, voelt en meemaakt? Wil je een stevige basis hebben om cliënten met gezondheidsproblemen te ondersteunen? Schrijf je dan snel in voor de Training Professioneel Begeleiden bij Verlies van Gezondheid. De training bestaat uit 5 dagdelen (1 dagdeel per maand) en is geaccrediteerd met 25 PE punten door de ABvC.
Wees snel want er is beperkt plek!
Lees meer

Zomercadeautje: 8 Gratis artikelen


De zomer is in volle gang en de vakanties komen eraan! Voor veel mensen de tijd van het jaar om hun (vak)literatuur te lezen. Liggend op een strandbedje in de zon, of lekker languit op de camping, zorgt lezen voor het ultieme vakantiegevoel.

Om het lezen in de zomerperiode extra te stimuleren én om te vieren dat ProfessioneelBegeleiden.nl inmiddels al bijna 27.000 unieke gebruikers heeft geven we een cadeautje weg!
Lees meer

         
Footer SloganEmail Marketing Powered by Mailchimp