Copy
Use one or two sentences in this area to offer a teaser of your email's content. Text here will show in a preview area in some email clients.
Table Rounded corners

Corporate Nieuwsbrief

jaargang 2, nummer 1, januari 2015

Rounded corners Intro
Beste werkgever,

Kent u de signalen van pesten op de werkvloer of denkt u dat dit bij uw bedrijf niet gebeurt? In deze uitgave een artikel met een ervaringsverhaal over pesten op de werkvloer en een factsheet met de signalen van pesten. Sander gaat in het openingsartikel in op talent op de arbeidsmarkt, Marjan gaat in op de hands-off manager en Anke schrijft een blog over hoe rouw je volledig kan ontwortelen.

De coaches en trainers van CoachConfetti wensen je veel leesplezier met deze corporate nieuwsbrief!

Inhoud Icoon Inhoud

  • Oud en nieuw op de arbeidsmarkt
  • Er komt een werknemer bij de coach deel 2
  • Herken pesten
  • Hoe stevig sta jij geworteld?
  • Bedrijven zoeken naar toptalenten!
  • Krijg wat je nodig hebt van jouw ‘hands-off’ manager
  • CoachConfetti Café
Rounded corners Intro

Oud en Nieuw op de arbeidsmarkt: de talent-bubbel doorgeprikt?

Gebruiker Icoon Sander van der Meer, Talective, Culemborg
Angst, mode of een talent-bubbel? In 2016 gaan we weer ècht naar talent kijken!

Een kennis vertelde me onlangs dat hij voor zijn managementteam een nieuwe financiële bestuurder (m/v) zocht. Een stevige persoon die de lastige tijd en de rest van het MT goed aankon. Hij zette de vraag uit via de gebruikelijke HR-functionarissen en selectiekanalen.
Lees meer

Er komt een werknemer bij de coach deel 2

Gebruiker Icoon  Door Manuela de Klaver, Emovatie, Houten
Sinds het eerste gesprek met haar coach is er al een aantal positieve ontwikkelingen geweest. Het feit dat ze eindelijk over haar werksituatie gesproken heeft en haar emoties heeft durven uiten, was op zichzelf al een enorme opluchting. Vervolgens heeft Evelien haar levenspartner Bart verteld wat er zich de laatste maanden op de werkvloer heeft afgespeeld. Zijn luisterend oor en steun hebben Evelien goed gedaan. Ze voelt zich sindsdien een stuk beter, ze heeft meer energie en minder lichamelijke klachten
Lees meer

Wil je deel 1 van dit verhaal ook nog eens teruglezen? Klik dan op deze link

Herken Pesten, lees de signalen

Is er sprake van herhaald ongewenst negatief gedrag
waartegen iemand niet in staat is zich te verdedigen?
Dan is er sprake van pesten! In deze factsheet staat kort uitgelegd hoe je pesten (ook op de werkvloer) kunt herkennen.
Lees de factsheet

Hoe stevig sta jij geworteld?

Gebruiker Icoon Door Anke de Jong, Virtus Praktijk, Zeist

Deze foto maakte ik tijdens een wandelcoachgesprek met een cliënt. Na het overlijden van haar zus was zij volledig ontworteld.
Haar zus was degene met wie zij leuke dingen deed, die dezelfde dingen leuk vond en met wie ze toen ze 16 was heel puberaal een front vormde tegen haar ouders. Haar zus met wie ze het verdriet om de dood van hun vader kon delen en die niets gek vond. Haar zus, een steun en toeverlaat ook voor de toekomst. Nu stond ze alleen voor de zorg voor haar moeder en alleen met haar eigen verdriet. Alleen in de toekomst.
Lees meer

Bedrijven zoeken naar toptalenten!

Gebruiker Icoon Door Grethe van Geffen, Kaveh Pour

Dit artikel uit TvOO wordt je gratis aangeboden tot en met 26 januari 2016.
Wereldwijd zijn bedrijven vaak op zoek naar toptalenten, die in de toekomst inzetbaar zijn binnen hun organisatie. De werving begint vaak al in de schoolbanken en deze absolute top is alleen bereikbaar voor de happy few. In zekere zin behoren ook vluchtelingen tot de happy few, hetzij alleen in een minder rooskleurige context.
Lees meer

Krijg wat je nodig hebt van jouw ‘hands-off’ manager

Gebruiker Icoon Door Marjan Marinissen, MarjanCoaching, Houten

Het is fijn wanneer je een baas hebt die jou vertrouwd! Maar sommige managers geven je zoveel ruimte dat ze geen idee meer hebben wat jij aan het doen bent of welke feedback je hierop nodig zou kunnen hebben. Wat in dit geval nog lastiger is, hoe vraag je tactvol meer betrokkenheid zonder hem of haar verder van je af te laten drijven. Hoe werk je met een manager die te veel ‘hands-off’ is? Is het mogelijk op een andere manier te krijgen van deze manager wat jij nodig hebt? Of van iemand anders?
Lees meer

CoachConfetti Café Workshop: Creatief met Loslaten

Herken je jezelf in deze uitspraken:
 
  • Vinden ze me wel goed genoeg?
  • Het blijft me maar bezighouden.
  • Het moet altijd perfect!

Perfectionisme is een eigenschap die ons soms in de weg kan staan om echt te kunnen genieten van datgene waar we mee bezig zijn en soms blokkeren we zelfs omdat we bang zijn fouten te maken.
Lees meer
Footer SloganEmail Marketing Powered by Mailchimp