Copy
CoachConfetti.nlUse one or two sentences in this area to offer a teaser of your email's content. Text here will show in a preview area in some email clients.
Table Rounded corners

Nieuwsbrief

jaargang 5, nr.1, januari 2014

Rounded corners Intro

Beste lezer,

Afgelopen weekend waren we met een stand aanwezig op de Nationale Gezondheidsbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Een geslaagde beurs, waar we veel contacten hebben gelegd, fantastische workshops hebben gegeven en boeiende speedcoachsessies hebben gedaan. Ook de tafel met boeken en coachkaarten was in trek.
Hendrik Jan heeft een interview gehad met POW news over CoachConfetti en ons prachtige vak. Kortom, weer een feestje! Uit de gesprekken die we met bezoekers voerden bleek dat veel mensen op zoek zijn naar zingeving, bewuster en gezonder willen leven, op zoek zijn naar hun passie of een nieuwe richting willen geven aan hun leven. We spelen hier direct op in met de artikelen in deze nieuwsbrief. Zo schrijft Thea over bewust omgaan met je energie en schrijft Anke over de band tussen moeder en dochter. Anja gaat in op de vele goede voornemens en geeft tips hoe je die vol kunt houden en het artikel van Marga geeft je handvatten voor bewust keuzes maken.
Wil je een workshop volgen? Neem dan een kijkje in de agenda waar weer veel prachtige workshops voor jou klaar staan, zoals een bijzonder cadeau idee voor Valentijnsdag, RelatieMenu. Speciale aandacht dit keer ook voor de Oudste Dochter dag, een initiatief dat door CoachConfetti van harte wordt ondersteund. En tot slot een mooie aanbieding voor onze lezers: met korting naar de Dag van de Coach.

Een hartelijke groet en veel leesplezier,
Anke de Jong en Marjan Marinissen (redactie)

Inhoud Icoon Inhoud

  • Tijd om een andere draai aan je leven te geven?
  • Energie bewaken
  • De (onverbrekelijke) band met je moeder
  • Goede voornemens en zelfdiscipline
  • Samenwerking
  • Relatiemenu
  • Workshops uitgelicht
  • Like ons op Facebook
Rounded corners Intro

Is het tijd een andere draai aan je leven te geven?

Door Marga Petstra, Yescoaching, Didam
Tijdens de Gezondheidsbeurs heb ik weer veel ontmoetingen gehad met de lezers van de CoachConfetti nieuwsbrief. De sfeer was fantastisch en gelukkig zitten de meeste mensen die ik heb gesproken lekker in hun vel.
Toch ontmoette ik ook mensen die op dit moment op een kruispunt in hun leven staan. Omdat ze zelf verandering willen omdat het zó niet meer gaat. Vaak heb je zelf helemaal niet de wens om te veranderen maar wordt je daartoe gedwongen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan ziekte of ontslag. Ook dan heb je de keuze hoe je met deze nieuwe situatie om zal gaan.
Lees meer

Energie bewaken

Door Thea Moen, Resettled, Den Haag
Enige tijd geleden viel de eindafrekening van het energiebedrijf in de bus. Dat viel tegen, door de strenge winter van het afgelopen jaar had ik flink meer kilojoules aan stadsverwarming verbruikt en moest – ondanks alle spaarlampen – flink bijbetalen.  Reden om voortaan elke maand de meterstanden op te nemen en het energieverbruik beter te bewaken! Eerder een trui aan en ramen dicht dan meteen de verwarming hoger zetten.
 
Hadden we in ons lijf ook maar van die afleesbare metertjes om de stand van onze eigen energie op te nemen. Dan zouden we misschien wat minder snel over onze grenzen heengaan.
In mijn praktijk kom ik geregeld mensen tegen, die moeite hebben met hun eigen energiehuishouding.  Ze herkennen hun eigen grenzen niet of gaan eroverheen door geen ‘nee’ te durven zeggen, raken gestrest en uitgeput en hebben steeds minder energie. Altijd moe.
Lees meer
 

De (onverbrekelijke) band tussen moeder en dochter

Door Anke de Jong-Koelé, Virtus Praktijk, Zeist
Ik ben sinds ik ouder wordt steeds vaker bezig met het verleden. Zo heb ik van mijn dochter een boek gekregen waar allerlei vragen staan over wie ik was als kind, waar ik van hield, wie mijn ouders waren en hoe het er vroeger bij ons thuis aan toe ging. Een boek om herinneringen in op te schrijven, foto’s te plakken en verhalen te vertellen. Leuk om al die verhalen en herinneringen weer aan mijn dochter (en zoon natuurlijk) door te geven.
Zo kwam ik er achter dat de band die ik had met mijn moeder niet heel anders was dan die ik nu met mijn dochter heb. Natuurlijk zijn er andere gewoontes en omgangsvormen dan vroeger, maar verder is er eigenlijk niet iets wezenlijks veranderd.
Lees meer

Goede voornemens en zelfdiscipline…..

Door Anja van de Zand, Rammintensief, Schijndel
Ieder jaar opnieuw starten we met goede voornemens op 1 januari. En ieder jaar opnieuw zijn deze voornemens gemiddeld na 3 weken vervlogen in  de routine van elke dag.
De derde maandag van januari wordt de Blue Monday en meest depressieve dag van het jaar genoemd. We worstelen met de desillusie dat onze wilskracht opnieuw niet sterk genoeg is gebleken tegen de verleiding. Hoe komt dat?
Lees meer

Samenwerking met Professioneel Begeleiden en aanbieding voor de 'Dag van de Coach'

Uitgeverij Kloosterhof heeft het initiatief genomen tot een prachtige website professioneelbegeleiden.nl. Op deze site zijn veel publicaties en artikelen over ons vakgebied tegen een kleine vergoeding te downloaden. Bovendien is de inhoud van alle vaktijdschriften van Kloosterhof zoals: Tijdschrift voor Coaching, Loopbaanvisie, Counselling Magazine en het Tijdschrift voor Ontwikkeling hier te vinden. Coachconfetti ondersteunt ook dit initiatief van harte.Daarnaast bieden zij jou, als lezer van onze nieuwsbrief, € 30,- korting aan voor de “Dag van de Coach”. Bij inschrijving kun je aangeven dat je in aanmerking komt voor deze korting. Kijk snel op: www.dagvandecoach.nl.

Relatiemenu

Door Marjan Marinissen, Marjan Coaching, Houten
Je relatie een boost geven, je levensgeluk vergroten én samen genieten van een heerlijke maaltijd. Hoe lijkt je dat?

RelatieMenu©
 
Veel stellen ervaren hun relatie als redelijk, kabbelen rustig voort, zonder dat er nog sprake is van betrokken communicatie en diepere intimiteit. Dat slijt toch? Die behoeftes worden toch altijd minder?
Nee, dat hoeft niet!
Lees meer

Workshops uitgelicht

Oudste Dochter Dag 8 maart 2014
door Lisette Schuitemaker

 
Niet alle pioniers zijn oudste dochters, maar oudste dochters zijn wel pioniers. Ze doen in hun jeugd alles als eerste: naar school gaan, vriendjes maken, uitgaan. Ze hebben nooit een voorbeeld aan een oudere broer of zus. Het voorbeeld zijn ze zelf. Dat tekent hun leven. Hoe? Dat onderzoeken we op 8 maart wanneer de eerste Oudste Dochter Dag plaatsvindt.
Lees meer

Like ons op Facebook

Op onze CoachConfetti Facebook pagina plaatsen we regelmatig mooie quotes, teksten of foto’s. We houden je op de hoogte van onze workshops en ook op welke events en beurzen we te vinden zijn. Kortom ook op Facebook weer een feestje!

Om zoveel mogelijk mensen hiervan te laten genieten sturen we deze uitnodiging. En om het extra feestelijk te maken verloten wij per 25 ‘Likes’ op Facebook een mooi setje coachkaartjes of een boek.
 
Like ons op Facebook!

Ook ben je van harte welkom ons te volgen via Twitter en Linkedin:

 
 
Footer SloganEmail Marketing Powered by Mailchimp