Copy
Use one or two sentences in this area to offer a teaser of your email's content. Text here will show in a preview area in some email clients.
Table Rounded corners

Nieuwsbrief

jaargang 7, nummer 5, augustus 2016

Rounded corners Intro
Beste lezer,

Een nieuw werk- en schoolseizoen staat weer voor de deur. Hopelijk heb je een fijne ontspannen vakantie gehad, ver weg of lekker thuis. Natuurlijk wil je dat ontspannen gevoel graag vasthouden door het jaar heen. Daarom geven we je een aantal tips hoe je dit kunt doen. Verder schrijft Marcella over geweldloze Communicatie en aanvullend daarop is er een artikel van Marjan over assertiviteit.
Denk je ook nog even aan het CoachConfetti Café van 15 september? Heleen Moes vertelt je over het Canvas Business Model en hoe jouw bedrijf waarde creëert, levert en behoud.

Veel leesplezier!

Reageren op een artikel? Laat je horen op Facebook of Twitter!

Anke de Jong-Koelé en Marjan Marinissen (eindredactie)

 Inhoud

  • Hou de ontspanning van de vakantie vast: 8 tips
  • CoachConfetti Café 15 september 2016
  • Geweldloze Communicatie deel 1
  • Assertiviteit
  • Gratis artikel: Ondernemerschap
Rounded corners Intro

Hou de ontspanning van de vakantie vast: 8 tips

Door Anke de Jong, Virtus Praktijk, Zeist
De vakantieperiode is voor de meeste mensen weer afgelopen. Het was een periode waar veel mensen naar uitkeken, lekker ontspannen en leuke dingen doen. Geen verplichtingen maar heerlijk voor de tent, in een hotel of huisje of gewoon lekker in je eigen achtertuin de dingen doen waar je blij van wordt.

De meeste mensen willen dat ontspannen gevoel graag vasthouden en nemen zich voor om zich niet meer te laten meeslepen door stress en afspraken. Hoe kan het dan toch dat we twee weken na thuiskomst toch al weer in datzelfde ritme zitten dat we wilden voorkomen?
Lees meer

CoachConfetti Café 15 september 2016:
Het Canvas Business model

Wil jij in 1 oogopslag ziet waar jouw kansen liggen? Of de zwakke plekken van jouw bedrijf? Waar begin je als je merkt dat je toe bent aan de volgende stap?

Een Business Model vertelt je hoe jouw bedrijf waarde creëert, levert en behoud. Het Business Model Canvas helpt je de belangrijkste vragen te stellen om als bedrijf de juiste stappen te nemen. Of het nu gaat om het uitbreiden van je partners, het definiëren van je doelgroep of je specifieke toegevoegde waarde, het kan allemaal.
Lees meer

Geweldloze Communicatie: ontwapenend, verbindend en doeltreffend. Deel 1

Door Marcella Iedema, Flow4Life, Amstelveen
Als ik vertel aan mensen dat ik een praktijk heb in Geweldloze Communicatie krijg ik heel vaak dezelfde reactie.” O, dat is zeker voor mensen die gewelddadig zijn met elkaar. Nou dat kunnen sommige mensen inderdaad wel goed gebruiken” Ze denken dan: gelukkig dat hebben wij zelf niet nodig.
 
Als ze de term Geweldloos horen denken ze in eerste instantie aan mensen die elkaar het leven zuur maken. Veel ruzie hebben en wellicht zelfs met fysiek geweld.
En ja, er zijn heel wat mensen die elkaar veel pijn doen. Bruut en fysiek geweld is echter niet het enige geweld dat er is. Er zijn vele vormen van subtiel geweld en dat is waarmee we allemaal, iedere dag te maken hebben en wat ons emotioneel diep kan raken.
Lees meer

Assertiviteit

Door Marjan Marinissen, MarjanCoaching, Houten
Laat ik nu altijd wat tegen het woord assertiviteit gehad hebben. Een gevoel van ‘te’… teveel van je af bijten, teveel nee-zeggen, teveel ‘kreng’, enz.

Gaandeweg ontdek ik dat ik hierin mijn weg wel heb gevonden. Maar ook dat mensen om mij heen hier regelmatig tegenaan lopen, hun ‘ding’ mee hebben. Assertiviteit is een belangrijke competentie of vaardigheid in deze onze huidige maatschappij. Tijd voor een onderzoek!
Lees meer

Gratis artikel: Ondernemerschap


Dit artikel staat gratis voor je klaar van 29 augustus tot en met 9 september 2016
Ondernemerschap is populair in Nederland, het aantal ondernemers groeit gestaag. Maar ondernemen is meer dan je bij de KvK inschrijven, bovendien zijn er vele vormen. Wat behelst ondernemen eigenlijk? Gert van Brussel – gepromoveerd op ‘intrapreneurschap’ – gaat op zoek naar het wezen van dit veelvormige fenomeen en legt een verbinding met ons vakgebied.
Lees meer

         
Footer SloganEmail Marketing Powered by Mailchimp