Copy
Use one or two sentences in this area to offer a teaser of your email's content. Text here will show in a preview area in some email clients.
Table Rounded corners

Nieuwsbrief

jaargang 6, nummer 10, oktober 2015

Rounded corners Intro
Beste lezers,

De bladeren kleuren prachtig, de temperaturen zijn nog goed. De herfst is is volle gangen dat is genieten! Zo ook deze nieuwsbrief van CoachConfetti met een keur aan artikelen met volop inspiratie en verhalen.

Veel leesplezier!

Reageren op een artikel? Laat je horen op Facebook of Twitter!

Anke de Jong-Koelé en Marjan Marinissen (eindredactie)

Inhoud Icoon Inhoud

  • Herfst: van Samhein tot coaching met sprookjes
  • Herinneren en gedenken: Ode aan een moeder
  • Compassie raakt
  • Een geslaagd CoachConfetti Café
Rounded corners Intro

Herfst: van samhain tot coaching met sprookjes

Gebruiker Icoon Door Thea Moen, Resettled, Houten
De herfst is alweer een maand onderweg hoewel we tot nu toe weinig te klagen hadden over het weer. Maar november staat voor de deur, met vaak donkere, steeds kortere dagen, stormen, guur weer en misschien een eerste sneeuwbui. Een maand waarin we het binnen extra gezellig, warm en licht maken omdat het buiten eng, koud en donker wordt.

Een tijd voor sprookjes en verhalen, bij voorkeur bij de open haard… Of misschien dit jaar aan tafel bij een coach?
Lees meer

Herinneren en gedenken

Gebruiker Icoon Door Anke de Jong, Virtus Praktijk, Zeist
‘Ze was een kleine schuchtere vrouw, altijd op de achtergrond. Kwetsbaar oogde ze, alsof de wereld een maat te groot voor haar was.’
De vrouw die bij me zit vertelt over haar moeder die tien jaar geleden overleed en die ze zo vreselijk mist.
‘Ik lijk veel op haar’ zegt ze. ‘Ik voel me ook vaak zo kwetsbaar in deze wereld. Maar ik heb geleerd hoe ik daar goed mee om kan gaan. Mijn moeder kon dat vroeger wel, maar de laatste jaren van haar leven niet meer,’ vertelt ze.
Lees meer

Compassie raakt

Gebruiker Icoon Door Manuela de Klaver, Emovatie, Houten

Deze maand had ik het genoegen om twee maal een inspirerend congres over mentale en fysieke gezondheid te mogen bijwonen. Begin oktober tijdens een dag over “de Kunst van het gezond zijn” werd ik geïntrigeerd door de lezing van Dr. Matthieu Ricard. Deze Tibetaanse Monnik (en persoonlijk vertaler van de Dalai Lama) wist mij te boeien met zijn betoog over de positieve effecten van samenhorigheid en compassie op onze gezondheid.
Lees meer

Een geslaagd CoachConfetti Café!

Gebruiker Icoon Door Hendrik Jan Dekker, Bureau Fanos, Tiel
In een mooie zaal bij restaurant De Engel in Houten was het donderdag 22 oktober een gezellige ontmoeting tussen de vaste leden van Coachconfetti en een 15-tal belangstellenden. Marjan Marinissen heet ons welkom en geeft ras het woord door aan Oscar Brug van StarSpeaker, die deze avond de gelegenheid te baat neemt om ons binnen te leiden in de wereld van het ‘publieke spreken”.


Vanuit zijn eigen achtergrond als IT ‘nerd’, met een grote spreekangst, heeft hij een flinke zoektocht afgelegd om deze angst de baas te worden. Vooral zijn studie NLP heeft hem hierin erg geholpen.
Lees meer

Gratis artikel: Aan de slag met burn-out


Dit artikel is gratis te lezen van dinsdag 3 tot en met 10 november 2015
Mevrouw Mulder is 41 jaar en 2 keer met een burn-out in de ziektewet beland. Ze had aanvankelijk een administratieve baan en heeft zich daarna laten omscholen naar functies in de kinderopvang, maar het mocht niet baten. Ze zit 1,5 jaar thuis, was afgekeurd, en is nu bij een herkeuring 100% gezond verklaard. Ze komt nu in aanmerking voor een IRO (individuele re-integratieovereenkomst). Mevrouw Mulder is op zoek naar een re-integratiebureau dat qua sfeer en werkwijze bij haar past. Ze komt uit bij Het Fundament, een bureau dat veranderingsprocessen begeleidt en werkt met mental coaching.
Lees meer

         
Footer SloganEmail Marketing Powered by Mailchimp