Copy
CoachConfetti.nlUse one or two sentences in this area to offer a teaser of your email's content. Text here will show in a preview area in some email clients.
Table Rounded corners

Nieuwsbrief

jaargang 4, nummer 8, augustus 2013

Rounded corners Intro

Beste lezer,
De vakantie is (bijna) ten einde en dat betekent dat allerlei activiteiten weer opgestart worden. Hopelijk heb je weer nieuwe energie opgedaan in de rustige vakantieperiode en kun je er weer even tegenaan. Misschien heb je uit de vorige nieuwsbrief wel een leuke workshop opgepikt die je wilde gaan doen, de speciale zomereditie stond er vol mee! Ook in deze nieuwsbrief kun je weer veel inspiratie vinden. Zo kun je lezen over lijnen en waarom een dieet alleen niet werkt, hebben we tips over het omgaan met obstakels en een artikel over de kracht van oplossingsgericht werken. Wie weet ontmoeten we je ook op één van de beurzen waar we binnenkort op staan met CoachConfetti, er zijn er weer drie die binnenkort zullen plaatsvinden. De winnaars van de kaarten voor de Levenskunstbeurs staan vermeld bij de beurzen, zij kunnen ons in ieder geval ontmoeten eind augustus ontmoeten op de beurs. Veel leesplezier en wie weet tot ziens de komende tijd!

Anke de Jong en Marjan Marinissen (redactie)

Inhoud Icoon Inhoud


  • Coach van de Maand
  • Waarom alleen een dieet niet werkt
  • Wegomlegging
  • Oplossingsgericht werken
  • Beurzen
  • Workshops uitgelicht
Rounded corners Intro


Coach van de Maand
Coach van de maand is Bianca van de Stadt van Compass for Life, Zaandam


Ik ben Bianca van de Stadt, geboren (1973) en getogen in Zaandam. Ik ben ruim 20 jaar werkzaam geweest in het bedrijfsleven. Na vele omzwervingen via allerlei bedrijven en functies, van juridisch secretaresse tot marketing coördinator, begon er zo rond mijn 35ste iets aan mij te knagen. Alhoewel ik tijdens mijn loopbaan heel veel (levens)ervaring heb opgedaan en ontzettend veel leuke mensen heb ontmoet, ontbrak telkens één ding en dat was: passie! Eigenlijk hoefde ik niet lang te zoeken naar mijn passie. Die lag gewoon onder mijn neus. De rode draad in mijn leven bleek te zijn: het ondersteunen van mensen op het gebied van levensvragen. Zowel zakelijk als privé fungeerde ik regelmatig als luisterend oor, vraagbaak, coach, adviseur en mediator. Dit is waar ik energie van krijg!
Lees meer

Waarom alleen een dieet niet werkt

Door Anja van de Zand-Goossens, RAMMintensief Schijndel
Laatst vertelde een van onze cursisten dat ze al eerder pogingen had ondernomen om haar gewicht op een gezond niveau te krijgen. Ze had al van alles geprobeerd…
Dat deze methodes niet werkten, bleek na vele pogingen met na jaren zelfs een negatief resultaat! Ze was inmiddels meer dan 10 kg zwaarder dan toen ze ooit begon met haar pogingen om af te vallen.
Er kwam meer bij kijken dan alleen het volgen van een willekeurig dieet en sporten.
Lees meer

Wegomlegging

Door Anke de Jong, Virtus Praktijk, Zeist
Ieder mens komt in zijn leven obstakels tegen. Soms zijn het kleine obstakels, maar af en toe kun je ook grote obstakels tegenkomen.
Hoe je omgaat met deze obstakels in je leven hangt onder andere af van je karakter, wat je meegekregen hebt in je opvoeding, je leefomstandigheden en de steun die je wel of niet ontvangt uit je omgeving.
Soms kun je om de obstakels heen laveren en vervolg je je weg met wat vertraging. Soms moet je een omweg nemen en kom je pas later weer op het pad dat je aan het bewandelen was.
Lees meer

Oplossingsgericht werken

Door Thea Moen, Resettled, Den Haag
Elke counselor/coach beschikt over een (groot) aantal methoden en technieken om een cliënt goed te kunnen begeleiden. Er leiden meer wegen naar Rome, maar de ene methode is vaak meer geschikt voor een bepaald soort probleem dan de andere. Dat heeft niet alleen met de hulpvraag, maar ook met de hulpvrager, de cliënt, te maken. En natuurlijk ook met de voorkeuren van de counselor/coach, hoewel deze er natuurlijk voor moet waken, om de techniek die hem/haarzelf het meeste aanspreekt, soms in een minder geschikte situatie te gebruiken. Met deze kleine waarschuwing in het achterhoofd laat ik u toch graag kennismaken met één van mijn favoriete ‘gereedschappen’: Oplossingsgericht Werken (OW), een respectvolle, kortdurende (gespreks-)therapie of coaching waaraan een relatief eenvoudige theorie ten grondslag ligt en die werkbare oplossingen oplevert.
Lees meer

Beurzen

Levenskunstbeurs
Op 31 augustus en 1 september 2013 kun je ons weer ontmoeten tijdens de Levenskunstbeurs, op Landgoed Beukenrode te Doorn. Een prachtige locatie voor mensen die van Levens-Kunst houden.
Op www.levenskunstbeurs.nl staat zo mooi omschreven wat Levenskunst is. Een manier van leven.
“Je zou kunnen zeggen dat het gaat om vanuit je HART te leven: de dingen durven doen die echt bij je passen, ongeacht wat anderen daarvan denken of zeggen. Dingen met een passie doen, gewoon omdat je voelt dat je ze moet doen. …”
Je kunt weer een gratis speedcoachsessie doen. En daarnaast kun je iedere dag een aantal miniworkshops verwachten op allerlei gebied, die persoonlijke ontwikkeling tot een feestje maken!

Win!
Hieronder een aantal van de gelukkige winnaars van een toegangskaart voor de Levenskunstbeurs op Landgoed Beukenrode in Doorn op 31 augustus en 1 september a.s.:

Willeke - Utrecht
Lianne van Eert - Geldrop
Johanna Beaart – Emmen – www.centrumvoorlevenskunstemmen.nl
Marianne - Utrecht

De winnaars hebben inmiddels bericht gekregen.

Er zijn nog twee toegangskaarten over!! Wie o wie is de gelukkige!!?
Stuur een mailtje aan info@coachconfetti.nl


Happinez festival
Je kunt ons ook vinden op 6, 7 en 8 september 2013 op het Happinez Festival, op Fort Voordorp te Groenekan (bij Utrecht).
Het beloofd een prachtig lang weekend te worden. Kijk maar eens op www.happinez.nl  voor het bijzondere programma wat voor jou neergezet wordt.
Ook hier kun je weer de uitdaging van een gratis speedcoachsessie aangaan. Proeven aan wat counseling en coaching voor jou kan betekenen. We hebben een aantal prachtige nieuwe workshops ontwikkeld (zie ook verderop in deze nieuwsbrief) waar je tijdens dit event aan kunt snuffelen. Deze workshops zijn geschikt voor iedereen, ook binnen bedrijven bieden we deze aan, de vorm passen we aan de deelnemers of het bedrijf aan.
Meer informatie hierover: www.coachconfetti.nl/workshops

Veerse dag
Persoonlijk kennismaken met CoachConfetti en Van den Brink Coaching? Kom dan naar de Veerse dag in Raamsdonksveer 14 september 2013. Samen staan we met een stand. Kom langs en profiteer van leuke aanbiedingen. Ontdek wat coaching en counseling is en wat het voor jou kan betekenen. De Veerse dag is een braderie in Raamdonksveer met vele stands met handel, verenigingen en andere ondernemers uit de omgeving. Natuurlijk is er ook lekker eten en drinken te vinden. Veerse markt  is leuk te combineren met bezoek aan het oudste stadje van Holland, Geertruidenberg of een uitstapje naar de BiesBosch.
Lees meer

Workshops uitgelicht

Ontdek je mogelijkheden, verstand en passie in evenwicht
Tijdens deze workshop krijg je een beeld wat echte passie is en hoe je een nieuw evenwicht bereikt van waaruit je voluit kunt leven. De passiecirkel is een middel om te ontdekken waar je staat en helpt je om stapsgewijs jezelf terug te vinden.
We doen een oefening die inzicht kan geven in jouw situatie en bevrijdend kan werken. Durf je de confrontatie met je diepste zijn, op zielsniveau aan?

De workshop wordt gegeven door Ronald de Waal, passiecoach en trainer, op het gebied van passie en levensmissie (praktijk Ogen open!) en hij is aangesloten bij CoachConfetti. Hij ontwikkelde de passiecirkel en schreef hierover het boek ‘Wie ben ik echt? –vind jezelf met de passiecirkel’.
Lees meer

Elke dag plezier!
Je kunt niet vaak genoeg plezier hebben in je leven. Alleen worden we meestal door alle dagelijkse beslommeringen geleefd en vergeten we om iedere dag even plezier te maken. In deze workshop ga je plezier weer als iets vanzelfsprekend ervaren, iets dat er gewoon bij hoort.
Lees meer
Footer SloganEmail Marketing Powered by Mailchimp