Copy
CoachConfetti.nlUse one or two sentences in this area to offer a teaser of your email's content. Text here will show in a preview area in some email clients.
Table Rounded corners

Nieuwsbrief

jaargang 5, nr.2, februari 2014

Rounded corners Intro

Beste lezer,

Een hele nieuwsbrief over vrouwen, toe maar... Dat is niet zonder reden natuurlijk want op 8 maart vieren we Internationale Vrouwendag en dat was voor ons reden om het thema 'Vrouw' eens van verschillende kanten te belichten. Zo vertelt Thea over het ontstaan en de achtergronden van Internationale Vrouwendag en gaat Marjan op zoek naar wat een Powervrouw is. Anke vertelt het verhaal van een kwieke dame die zij in haar praktijk ontmoette en Tonja staat deze maand als Coach van de Maand in de schijnwerpers.

Een hartelijke groet en veel leesplezier,
Anke de Jong en Marjan Marinissen (redactie)

 Inhoud

 
  • Coach van de Maand
  • Internationale Vrouwendag
  • Powervrouw
  • Een kwieke dame!
  • Vieren dat je vrouw bent
  • Relatiemenu
  • Workshops uitgelicht
  • Like ons op Facebook
Rounded corners Intro

Coach van de Maand

Coach van de maand is Tonja Koudijs, Nurani Consultants Barneveld


Mijn naam is Tonja Koudijs. Na jarenlange ervaring als coach, therapeut en
manager in diverse hulpverleningsorganisaties heb ik in 1996 mijn bedrijf Nurani Consultants gestart. Met bedrijfstrainingen, coaching, supervisie en psychotherapie richt ik me op veranderingsprocessen van mensen en organisaties.
In mijn werk vind ik het van belang mensen hun eigen hulpbronnen en oplossingen te laten vinden. Dat betekent voor mij aansluiten bij de cliënt, waarbij luisteren, waarnemen, doorvragen naar onderliggende problematieken en belemmerende overtuigingen essentieel zijn. Spiegelen, uitdagen, prikkelen, confronteren maar ook meebewegen zijn kwaliteiten die ik wil inzetten om tot resultaten te komen.
Lees meer
 

Internationale Vrouwendag

Door Thea Moen, Resettled, Den Haag
Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag, een dag in het teken van de strijdbaarheid en het solidariteitsgevoel van vrouwen, overal ter wereld. In sommige landen, zoals China en Rusland, is het zelfs een nationale feestdag.
Waarom eigenlijk? Is dat in onze tijd nog nodig? En wat vieren we dan?
Lees meer

Powervrouw

Door Marjan Marinissen, Marjan Coaching Houten
De laatste tijd kom ik zo vaak het woord ‘powervrouw’ tegen. Op de radio, in de bladen. Ook mensen in mijn omgeving gebruiken het regelmatig. Is het een mode-woord? Wat is voor mij nu eigenlijk een powervrouw? Je hebt natuurlijk bekende vrouwen als Ilse de Lange, Ophra Winfrey, Ireen Wüst, Prinses Beatrix, die voor mij echte Powervrouwen zijn. Maar is een Echte Powervrouw altijd een  bekend persoon?
Lees meer

Een kwieke dame!

Door Anke de Jong, Virtus Praktijk Zeist
Ergens in de verte hoor ik mijn telefoon rinkelen maar ik bevind me buiten haar bereik. Ik hol naar beneden  en zodra ik hijgend mijn telefoon opneem hoor ik de stem van een oude dame.
Het is mevrouw de W., zij heeft mijn stukje in de krant gelezen over mijn workshop biografisch schrijven en wil graag meer informatie. “Ja weet u zegt ze, die workshop is allemaal leuk en aardig maar ik ben 82 en kom nauwelijks de deur nog uit dus die workshop is niets voor mij. Moet u horen, ik wil wel mijn verhaal op schrijven maar het lukt me niet en nu vroeg ik me af of u mijn verhaal kunt schrijven? Mijn kinderen zeggen altijd: mamma u hebt zoveel verhalen, daar kunt u wel een boek mee vullen! En toen zag ik uw foto in de krant bij dat stukje en toen dacht ik: die mevrouw bevalt me wel, die mag mijn verhaal schrijven.”
Lees meer

Vieren dat je vrouw bent

Door Thea Moen, Resettled Den Haag
Op Internationale Vrouwendag mag er wat mij betreft best wat meer aandacht zijn voor de ouder wordende vrouw (zeg maar 55+ en alles daarboven). Waarom? Omdat ik denk, dat deze senior-vrouwen veel voor de wereld betekenen, betekend hebben en kunnen betekenen. Dat mag best gevierd worden!
 
Voorbeeld? Eén van mijn senior-vrouwenvoorbeelden was de eerste vrouw die in Amerika minister van buitenlandse zaken werd: Madeleine Albright. Pas op latere leeftijd – en wellicht door de omstandigheden gedwongen – groeide zij uit tot een staatsvrouw, waar we allemaal wat van kunnen leren.
Lees meer

Relatiemenu

Door Marjan Marinissen, Marjan Coaching, Houten
Je relatie een boost geven, je levensgeluk vergroten én samen genieten van een heerlijke maaltijd. Hoe lijkt je dat?

RelatieMenu©
 
Veel stellen ervaren hun relatie als redelijk, kabbelen rustig voort, zonder dat er nog sprake is van betrokken communicatie en diepere intimiteit. Dat slijt toch? Die behoeftes worden toch altijd minder?
Nee, dat hoeft niet!
Lees meer

Workshops uitgelicht

Leven na werk 2 april 2014
Werk gaat niet altijd door tot uw pensioen. Het bedrijf waar u al jaren werkte ineens failliet? Reorganisatie, ineens 'boventallig' en u met ontslag? Langdurig ziek en geen mogelijkheden voor re-integratie? Of 'gewoon' met pensioen of wat vervroegd en ineens wat uit balans?

In onze workshop gaat het over deze nieuwe fase in uw leven. Ook als u moet accepteren, dat er (voorlopig) nog geen pensioen in zicht is…
Lees meer

Oudste Dochterdag 8 maart 2014

Niet alle pioniers zijn oudste dochters, maar oudste dochters zijn wel pioniers. Ze doen in hun jeugd alles als eerste: naar school gaan, vriendjes maken, uitgaan. Ze hebben nooit een voorbeeld aan een oudere broer of zus. Het voorbeeld zijn ze zelf. Dat tekent hun leven. Hoe? Dat onderzoeken we op 8 maart wanneer de eerste Oudste Dochter Dag plaatsvindt.
Lees meer

Like ons op Facebook

Op onze CoachConfetti Facebook pagina plaatsen we regelmatig mooie quotes, teksten of foto’s. We houden je op de hoogte van onze workshops en ook op welke events en beurzen we te vinden zijn. Kortom ook op Facebook weer een feestje!

Om zoveel mogelijk mensen hiervan te laten genieten sturen we deze uitnodiging. En om het extra feestelijk te maken verloten wij per 25 ‘Likes’ op Facebook een mooi setje coachkaartjes of een boek.
 
Like ons op Facebook!

Ook ben je van harte welkom ons te volgen via Twitter en Linkedin:

 
 
Footer SloganEmail Marketing Powered by Mailchimp