Copy
Use one or two sentences in this area to offer a teaser of your email's content. Text here will show in a preview area in some email clients.
Table Rounded corners

CoachSpecial

jaargang 2, nummer 2, augustus 2015

Rounded corners Intro
Beste collega,

De zomer is al weer in volle gang maar de activiteiten van CoachConfetti staan niet stil. Heb je je al ingeschreven voor het super leuke CoachConfetti Café op donderdag 27 augustis a.s. met de actieve workshop Wandelcoaching? Het belooft een leuke workshop te worden waarin je creatieve tools krijgt aangereikt.
Als coach werk je vaak alleen, maar soms heb je behoefte om van gedachten te wisselen met collega's. Hiervoor willen we een intervisiegroep gaan vormen. Meld je dus snel aan!

De coaches van CoachConfetti wensen je veel leesplezier met deze Special voor coaches!

Inhoud Icoon Inhoud

  • Past deze pet ons allemaal?
  • Beter oud
  • De kracht van verhalen voor kinderen
  • 6e CoachConfetti Café
  • CoachConfetti Intervisiegroep
  • Zomercadeautje, 5 gratis uitgaven
Rounded corners Intro

Past deze pet ons allemaal? Ofwel: Kan een coach coaching verkopen?

Gebruiker Icoon Sander van der Meer, Talective, Culemborg
Deze vraag komt regelmatig ter tafel bij mijn salesworkshops aan professionals. Ik ken het probleem maar al te goed, want ik heb het zelf ook ondervonden, toen ik aan mijn rol van salesspecialist ook die van loopbaanprofessional heb toegevoegd.
 
Tegenstrijdigheid
Ik voelde de tegenstrijdigheid tussen de rol van de coach, die reactief en geduldig luistert en die van de verkoper, die proactief gewillige oren vindt om klanten te overtuigen van de waarde die deze voor hen kan hebben, en die de oplossingen levert als ze nog even tekenen bij het kruisje!
Lees meer

Beter Oud

Gebruiker Icoon  Door Thea Moen, Resettled, Den Haag
Inleiding
Als seniorencoach volg ik natuurlijk ook de ontwikkelingen op het gebied van ouderenzorg.
Zelf ‘zit’ ik niet echt in de zorg: als coach beperk ik me vooral tot coaching en counseling van senioren van 55 tot ca 80 jaar.

Maar… de oudere is de laatste jaren helemaal ontdekt door de markt. Er komen steeds meer initiatieven om mensen te helpen ‘beter’ oud te worden. En dat is ook wel nodig, want het idee van de verzorgingsstaat waar we altijd wel ergens op terug kunnen vallen is ‘uit’.
Lees meer

De kracht van verhalen voor kinderen

Gebruiker Icoon Door Anke de Jong, Virtus Praktijk, Zeist


Verhalen vertellen, we doen het al eeuwenlang. Tegenwoordig kunnen we alles opzoeken op internet maar vroeger was verhalen vertellen dé manier om de geschiedenis van voorgaande generaties door te geven. Het is rustgevend, samen luisteren naar de verhalen van vroeger of naar verhalen van mensen die gereisd hebben. En wie kinderen heeft, zal vast vele verhalen hebben voorgelezen. Van prentenboeken voor de jongste kinderen, tot spannende verhalen voor de wat oudere kinderen. Voorlezen stimuleert de ontwikkeling van kinderen, zowel het denkvermogen als de taalontwikkeling. De meeste kinderen vinden het heerlijk om voorgelezen te worden, soms steeds hetzelfde verhaal totdat ze het helemaal uit hun hoofd kennen.
 
Verhalen voor kinderen
Inmiddels weten we ook dat de kracht van verhalen gebruikt kan worden voor kinderen die een nare of traumatische ervaring hebben meegemaakt.
Lees meer

(Wandel)CoachConfetti Café 27 augustus 2015


Graag begroeten wij jou bij het zesde CoachConfetti Café op donderdag 27 augustus 2015.

De workshop tijdens dit CoachConfetti Café is anders dan anders, we gaan wandelcoachen op een prachtige plek.

Anna-Martine Banga en Anke de Jong (beiden zijn CoachConfetti) verzorgen deze workshop, zodat ook dit CoachConfetti Café weer een groot succes zal worden!

Altijd al eens willen weten wat wandelcoaching kan toevoegen aan jouw werk met klanten? Hoe kun je wandelcoaching inzetten en welke werkvormen zijn in de natuur te gebruiken tijdens het wandelcoachen? Veel cliënten vinden wandelcoaching een fijne manier van coachen. Je loopt naast elkaar en hoeft elkaar niet altijd aan te kijken. Je bent in beweging en doordat lichaam en geest beiden aangesproken worden, wordt er ook iets in beweging gezet bij de cliënt.
Lees meer

CoachConfetti Intervisiegroep

Gebruiker Icoon Door Manuela de Klaver, Emovatie, Houten
Sparren met collega’s
Als coach werken we vaak vanuit onze eigen praktijk en daar is meestal geen koffiecorner waar je collega’s tegenkomt om mee te sparren. Toch hebben we als coaches best wel eens de behoefte om met een of meerdere collega’s van gedachte te wisselen over een kwestie die ons bezig houdt.


Het niet alleen fijn om te kunnen sparren met collega’s maar het draagt ook bij aan onze professionele ontwikkeling als coach. Dat kan natuurlijk even tussendoor in de koffiecorner, maar meer rendement van zo’n overlegmoment kun je verwachten bij deelname aan een intervisiegroep.
Lees meer

Zomercadeautje..5 uitgaven gratis!


De zomer is in volle gang en de vakanties komen eraan! Voor veel mensen de tijd van het jaar om hun (vak)literatuur te lezen. Liggend op een strandbedje in de zon, of lekker languit op de camping, zorgt lezen voor het ultieme vakantiegevoel. 

Om het lezen in de zomerperiode nog wat extra te stimuleren én om te vieren
dat ProfessioneelBegeleiden.nl inmiddels al meer dan 15.000 unieke gebruikers heeft geven we een cadeautje weg!

Tot en met 23 augustus zijn onderstaande volledige uitgaven GRATIS te downloaden!
Klik hier voor de uitgaven
Footer SloganEmail Marketing Powered by Mailchimp