Copy
Use one or two sentences in this area to offer a teaser of your email's content. Text here will show in a preview area in some email clients.
Table Rounded corners

Nieuwsbrief

jaargang 6, nummer 1, januari-februari 2015

Rounded corners Intro
De lente hangt al weer voorzichtig in de lucht. Tijd om plannen te maken en erop uit te gaan! Met de artikelen in deze goed gevulde nieuwsbrief als houvast. Is het tijd voor verandering in je leven? Ga je de uitdaging aan of laat je alles bij het oude? Lees dan het artikel van Monique 'Veranderen is een keuze'. Wil je tips hoe je doelen kunt stellen? Het artikel 'Doelen stellen, zo lukt het om ze te bereiken' geeft je tips hoe je de weg naar verandering in kunt zetten. Manuela gaat in haar artikel in op goede zorg voor jezelf, zeg maar een goede onderhoudsbeurt. En natuurlijk kun je ons ook ontmoeten. Binnenkort staan we op de Lotusbeurs in Houten en we hebben een aantrekkelijke kortingsactie voor je die je niet mag missen! Verder bieden we je graag, namens Professioneel Begeleiden,  een gratis artikel aan over de Geluksroute en is er binnenkort weer een CoachConfetti Café voor coaches met een leuke schrijfworkshop. Genoeg inspiratie om in actie te komen, laat de lente maar komen!

Reageren op een artikel? Laat je horen op Facebook of Twitter!

Veel leesplezier,

Marjan Marinissen en Anke de Jong-Koelé (eindredactie)

Inhoud Icoon Inhoud

  • Veranderen is een keuze
  • Kom ons ontmoeten op de Lotus Beurs
  • Thuiskomen
  • Geluksroute, van klacht naar kracht
  • Denkwijze(-R)
  • Doelen stellen, zo lukt het om ze te bereiken!
  • CoachConfetti Café
Rounded corners Intro

Veranderen is een keuze

Gebruiker Icoon Door Monique Westerwoudt, Westerwoudt Werkt!, Breda
Gisteren zei mijn moeder tegen mij: “Het is niet de bedoeling dat we de verandering afwachten, we moeten zèlf de verandering zijn.”


 
Veranderen is inderdaad iets dat we zelf doen. Het heeft geen zin om af te wachten: want dan gebeurt er niets. Het heeft geen zin om eerst te kijken wat anderen doen, en je dan aan te passen of te volgen: want dan gebeurt er niets door of voor jou.
 
“Wanneer je blijft doen wat je deed, dan krijg je wat je kreeg.”
Lees meer

Kom ons ontmoeten op de Lotus Beurs!


Nog even en dan gaat het weer gebeuren! Dan staan we weer op Lotusbeurs, de grootste beurs op het gebied van mindfulness, opleidingen en gezondheid van Nederland. We nodigen je van harte uit om onze stand op zondag 15 maart te bezoeken.

Op Lotus laten we je kennis maken met coaching door speedcoachsessies. Ook kun je jouw persoonlijke pantoum schrijven en hebben we mooie aanbiedingen voor kennismakingsgesprekken.
Lees meer

Kom jij ook? Maak dan gebruik van onze kortingscode!

We hebben een speciaal aanbod voor je om de beurs met grote korting te kunnen bezoeken. Je kunt van tevoren kaarten bestellen via www.lotusbeurs.nl/kaartverkoop. Als je bij het bestellen onze speciale kortingscode 15LOT1117 gebruikt, dan ontvang je bovenop de voorverkoop korting van € 5,-, nog een extra korting van € 2,-! Je betaalt dus € 8,- in plaats van €15,-!

Thuis komen

Gebruiker Icoon Door Manuela de Klaver, Emovatie, Houten

Op deze foto zie je verscholen tussen de bomen een huisje. Symbolisch kun je de weg naar dat huisje zien als een metafoor de weg naar je eigen thuis, jezelf. Misschien is dat huisje wel een beetje in verval geraakt, omdat we er weinig onderhoud aan hebben gepleegd. In een poging om het huisje er mooier uit te laten zien, kunnen we het huisje gauw een likje verf geven. Zo ook, verschuilen we ons achter allerlei maskers. We gedragen ons dan, zoals we denken dat anderen van ons verwachten.  Herkent je dat?
Lees meer

Geluksroute, van klacht naar kracht
Gratis artikel, te downloaden tot 20 februariDe verzorgingsstaat, die sinds de tweede wereldoorlog zorgvuldig is opgebouwd, wordt langzaam omgebouwd naar een participatiesamenleving. De verantwoordelijkheid voor zorg en welzijn komt weer meer bij burgers zelf te liggen. De nadruk ligt steeds meer op wat mensen wél kunnen. Niet langer gaat het om het aandragen van oplossingen voor een cliënt, maar om het aanspreken van de cliënt op de eigen regie, de eigen kracht en het eigen netwerk. Er is nu behoefte aan interventies die handen en voeten aan deze omslag geven. De Geluksroute is zo’n interventie.
Lees meer

Denkwijze(-R), een geslaagd CoachConfetti Café

Gebruiker Icoon Door Thea Moen, Resettled, Den Haag
Op 22 januari 2015 organiseerden we in De Speelnoot in Houten het tweede CoachConfetti Café voor de voor coaches, counselors en trainers van CoachConfetti en geïnteresseerde externe collega’s. Ook deze keer met een interessante workshop en gelegenheid elkaar als CoachConfetti (beter) leren kennen en (nog) niet-aangesloten collega’s op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met CoachConfetti.
 
 

Na een korte inleiding verzorgde Tonja Koudijs een workshop over haar eigen product, de DENKWIJZE(-R).
Lees meer

Doelen stellen, met deze 8 tips lukt het om ze te bereiken!

Gebruiker Icoon Door Anke de Jong, Virtus Praktijk, Zeist

Ben jij het nieuwe jaar ook begonnen met doelen stellen? En, hoe staat het daarmee in februari?
 
Veel mensen hebben goede voornemens aan de start van het nieuwe jaar. We willen meer van het leven genieten, stoppen met roken, meer aan sport doen, meer tijd aan het gezin besteden, een nieuwe baan zoeken. Maar zeg eens eerlijk… neem je je dat niet elk jaar voor? Waarschijnlijk wel, maar lukt het je ook om het vol te houden?
Lees meer

CoachConfetti Café

Op 26 maart is er weer een CoachConfetti Café. Anke de Jong-Koelé zal een inspirerende workshop houden over schrijven. Schrijven moeilijk? Vind je van jezelf dat je niet kunt schrijven? Altijd al een blog willen schrijven maar weet je niet hoe je moet beginnen? Of wil je nu eindelijk dat artikel eens schrijven? Hoe breng je als inhoudsdeskundige de informatie leesbaar op papier? Doe mee met deze workshop tijdens het CoachConfetti Café en leer de schrijver in jezelf herkennen!
Lees meer

         
Footer SloganEmail Marketing Powered by Mailchimp