Copy
Use one or two sentences in this area to offer a teaser of your email's content. Text here will show in a preview area in some email clients.
Table Rounded corners

Nieuwsbrief

jaargang 5, nummer 4, april 2014

Rounded corners Intro
Beste lezer,
Wat een prachtig voorjaar! Prima weer voor de voorjaarsschoonmaak. Doe jij dat nog? In deze uitgave een mooi artikel van Thea Moen over opruimen. Anke de Jong vertelt over het belang van verhalen voor kinderen bij verwerking van verlies of ander trauma. En tot slot, Linda van der Wal’s nieuwe boek, Kantoorgeheimen, over invloed door kracht, als je geen carriéretijger of kantoorpoliticus bent. Daarbij een leuk artikel van haar hand, zonder bluf is het leven suf! En dankzij Bruna, kun je het boek ook winnen!
Veel leesplezier….

Marjan Marinissen en Anke de Jong-Koelé (eindredactie)

Inhoud Icoon Inhoud

  • De kracht van verhalen
  • Opruimen
  • Zonder bluf is het leven suf
  • Uitgelicht: Kantoorgeheimen
  • Win-Actie!
Rounded corners Intro

De kracht van verhalen

Gebruiker Icoon Door Anke de Jong-Koelé, Virtus Praktijk Zeist
Verhalen vertellen, we doen het al eeuwenlang. Tegenwoordig kunnen we alles opzoeken op internet maar vroeger was verhalen vertellen dé manier om de geschiedenis van voorgaande generaties door te geven. Het heeft iets rustgevends, samen luisteren naar de verhalen van vroeger of naar verhalen van mensen die gereisd hebben. En wie kinderen heeft, zal vast vele verhalen hebben voorgelezen. Van prentenboeken voor de jongste kinderen, tot spannende verhalen voor de wat oudere kinderen. Voorlezen stimuleert de ontwikkeling van kinderen, zowel het denkvermogen als de taalontwikkeling. De meeste kinderen vinden het heerlijk om voorgelezen te worden, soms steeds hetzelfde verhaal totdat ze het helemaal uit hun hoofd kennen.
Lees meer
 

Opruimen

Gebruiker Icoon Door Thea Moen, Resttled, Den Haag
Ik geniet van de BBC-documentaires, waarin dwangmatige opruimers (obsessive, compulsive cleaners) gekoppeld worden aan notoire rommelmakers en –verzamelaars (hoarders).
Een interessante combinatie, waar beide partijen wat van leren. Helaas loopt het niet altijd even goed af, buiten de cameraploeg is er verder geen zichtbare professionele begeleiding.
 
Zelf houd ik van schoon en opgeruimd en af en toe reorganiseer ik alle kasten, waarbij er altijd wel weer wat keukengerei, kleding of boeken weg kan naar kringloop of een of ander goed doel.
Geen dwangmatige opruimer, maar misschien toch wat boven het gemiddelde.
Toch heb ik altijd een zwak gehad voor hoarders, mensen die hun hele huis volstouwen met (in mijn ogen) troep.
Lees meer
 

Zonder bluf is het leven suf

Gebruiker Icoon Door Linda van der Wal
Gebruik de bluflijst om je prestaties over het voetlicht te krijgen.
Sta jij al snel met je mond vol tanden als je gevraagd wordt naar je successen? Is het gemakkelijker om te bedenken wat je (nog) beter kunt doen, dan te zeggen wat je hebt gepresteerd? En zie je dat anderen veel gemakkelijker laten zien wat ze in huis hebben en daardoor veel meer gewaardeerd lijken te worden? Dan zou de bluflijst weleens wat voor jou kunnen zijn. Deze oefening heeft al vele mensen geholpen om voor te bereiden op een beoordelings- of sollicitatiegesprek, maar is ook in allerlei andere situaties bruikbaar.
Lees meer

Uitgelicht: Kantoorgeheimen

Gebruiker Icoon Door Linda van der Wal
Zit je vol goede ideeën, maar vind je het moeilijk die te pitchen bij je chef? Heb je soms het gevoel dat je geen kantoor binnenstapt, maar een jungle vol carrièretijgers en kantoorpolitici? Zijn jouw ideeën weleens afgesnoept door een haantje-de-voorste op je werk? Dan is Kantoorgeheimen het boek voor jou. Het is geschreven voor alle harde werkers, teamspelers en vernieuwers die het ongeziene fundament vormen van talloze kantoren.
Lees meer

Zie ook de website http://kantoorgeheimen.nl/

Win-actie!

Wil jij het boek ‘Kantoorgeheimen’ winnen!?
Dat kan op twee manieren. Via Twitter, retweet het CoachConfetti bericht hierover.
Of via Facebook. Ga naar onze Facebook pagina en like ons. Laat daarnaast een berichtje achter bij het item over Kantoorgeheimen, waarin je aangeeft dat je het boek wilt winnen.
 
We verloten onder de inzenders/deelnemers één boek via Twitter en één boek via Facebook. De actie loopt tot 15 mei 2014.
 
Niet gewonnen? Niet getreurd! Bestel het boek via: http://bit.ly/1iH7L8A


         
Footer SloganEmail Marketing Powered by Mailchimp