Copy


Nieuwsbrief

Jaargang 7, nr.8, november 2016

Beste lezer,


Goede communicatie is belangrijk en tegelijkertijd ook zo moeilijk! Gisteren, tijdens het 12e CoachConfetti Café over Geweldloze Communicatie werd dat ook weer zo duidelijk. Wat je zegt, maar ook wat je hoort, is afhankelijk van verschillende innerlijke processen. De artikelen in deze nieuwsbrief sluiten hierbij heel mooi aan. Marjan geeft in haar blog een voorbeeld van die innerlijke processen. Anke beschrijft in haar blog hoe je soms een masker op kunt zetten om innerlijke kwetsbaarheid te verhullen. En het gratis artikel gaat over de kracht van vertellen maar ook van luisteren. Ook krijg je alvast een vooruitblik op het volgende CoachConfetti Café in januari 2017. Susanne Danielson neemt ons in haar artikel mee in de wereld van Chakradance en levensbronnen.

Veel leesplezier!

Reageren op een artikel? Laat je horen op Facebook of Twitter!

Anke de Jong-Koelé en Marjan Marinissen (eindredactie)

Inhoud

  • Een bijzondere ontdekking
  • Stoer
  • Chakradance
  • De kracht van vertellen en luisteren

Een bijzondere ontdekking

Door Marjan Marinissen, MarjanCoaching, Houten

Komen ze weer binnen… twee collega’s die een workshop geven en organiseren. Ik voel gelijk de irritatie bij me op komen. Wat willen ze nu weer? Wat hebben ze maar half gedaan en kan ik nu weer recht breien. Wat valt er nu weer te zeuren. Bij alles wat ik voor ze doe, staan ze erbij en kijken of het wel goed gaat. Tenminste zo voelt het voor mij. Ik word gecontroleerd! Af en toe val ik uit met een venijnige opmerking, die niet helemaal lijkt aan te komen. Of toch wel? Want de keer daarop komen ze nog voorzichtiger, kruiperiger, onzekerder binnen. Een heel vervelende situatie die me behoorlijk dwars zit!
Lees meer

Stoer

Door Anke de Jong-Koelé, Virtus Praktijk Zeist
Ze komt binnen, stoer als altijd. Het is een stevige vrouw die niet zo snel iets van zichzelf laat zien. Altijd vrolijk en in voor een grap of een grol. Ze is een gangmaker, zowel op haar werk als privé. In haar werk als begeleider in de jeugdzorg moet ze ook wel stevig in haar schoenen staan want het is geen makkelijke job.

Toch zit er iets kwetsbaars in haar houding en eigenlijk nog meer in haar ogen. Ze komt vrolijk over maar haar ogen vertellen een ander verhaal. Ik heb haar al vaker gezien en elke keer als ik haar tegenkom ben ik op zoek naar wat er achter het masker zit.
Lees meer

Chakradance

Door Susanne Danielson
Een zachte en mooie manier om naar binnen te gaan en om naar binnen te kijken.
Een zachte en mooie manier om te gaan voelen en te ervaren wat binnen in ons leeft.
Een zachte en mooie manier om wat binnen in ons leeft zichtbaar te maken.
Een zachte en mooie manier om onze zichtbare verlangens weer buiten te laten spelen.


We zijn allemaal drukker dan druk. Volle agenda’s en vooral een vol hoofd. Het lijkt wel of ons lichaam alleen nog maar uit het hoofd bestaat. Even rust nemen, achter over leunen, ons vervelen, stil zijn, ons verbinden met ons lichaam, tja wanneer doen we dat nog? Ons lichaam is de tomtom van onze ziel en we weten vaak niet eens meer hoe we naar haar kunnen luisteren. Wij mensen zijn letterlijk veranderd van  ‘human beings’ in ‘human doings’.
Lees meer

Gratis artikel: De kracht van vertellen en luisteren

Door Wick van der Vaart

Dit artikel staat gratis voor je klaar van 1 december tot en met 11 december 2016

Er waait de laatste jaren een nieuwe wind door de politiek. Poetin, Trump, Le Pen, Wilders, Farage: ze combineren allen een lonkend perspectief voor het eigen land met stoere taal over immigranten. De woorden die ze hierbij gebruiken laten, zoals een politicus betaamt, weinig aan de verbeelding over. Ze kondigen aan het eigen land weer ‘groot’ te maken en mensen die niet mee willen doen buiten te sluiten. Over de waarde van verhalen voor onze beroepspraktijk.

Lees meer

       Email Marketing Powered by Mailchimp