Copy
Use one or two sentences in this area to offer a teaser of your email's content. Text here will show in a preview area in some email clients.
Table Rounded corners

Nieuwsbrief

jaargang 7, nummer 7, oktober 2016

Rounded corners Intro

Beste lezer,

De herfst is er volop met zijn prachtige kleuren en langzaam worden de dagen korter. Tijd om te verstillen en naar binnen te keren. Proberen los te laten wat niet goed was en bij jezelf te rade gaan wat werkt en niet werkt.
In deze nieuwsbrief een artikel van gastblogger Petra die beschrijft welke impact een psychiatrische ziekte of verslaving van een ouder heeft op kinderen en hoe zij opgroeien. Anke schrijft over veerkracht en Marcella kondigt haar workshop aan over geweldloze communicatie tijdens het CoachConfetti Café 29 november. Van harte aanbevolen!


Veel leesplezier!

Reageren op een artikel? Laat je horen op Facebook of Twitter!

Anke de Jong-Koelé en Marjan Marinissen (eindredactie)

 Inhoud

  • KOPP, wat is dat?
  • Veerkracht
  • CoachConfetti Café 29 november 2016: Geweldloze Communicatie
  • Gedragen
Rounded corners Intro

KOPP, wat is dat?

Door Petra Korstanje, Praktijk Superesse, Breda

‘Ik verkoop keukens en wat doe jij?’
Zodra ik met mensen in gesprek kom en ze horen wat ik doe, vertellen ze mij vaak hun bijzondere verhaal. Terwijl iemand in eerste instantie, gewoon een praatje wilde maken of iets heel anders wilde vertellen.
Op een terras, onderweg, in de trein…
Hun bijzondere verhaal over vroeger, over hun KOPP kind-zijn. Ze wisten niet dat het een naam had…
Wat is dat precies?
KOPP staat voor Kinderen van Ouders met Psychische Problemen.
Lees meer

Gebruik je veerkracht!

Door Anke de Jong-Koelé, Virtus Praktijk, Zeist

Veerkracht is het vermogen om te kunnen gaan met tegenslag en ellende. Ieder mens krijgt in zijn leven te maken met tegenslag. Tegenslag kan eenmalig zijn of vaker voorkomen, een beetje of ernstige tegenslag. Feit is dat tegenslag een mens ernstig kan ontregelen. Om tegenslag het hoofd te kunnen bieden is veerkracht nodig en daarbij speelt draagkracht een grote rol. Het zorgt ervoor dat je negatieve gebeurtenissen aan kunt door het besef dat je het lijden aankunt en de wetenschap dat er ook weer goede tijden kunnen komen.
Ieder mens heeft veerkracht in zich. Soms maken mensen zoveel mee dat je niet verwacht dat ze hier nog positief uitkomen.
Lees meer

CoachConfetti Café 29 november 2016: Geweldloze Communicatie

Door Marcella Iedema, Flow4Life, Amstelveen

Vanuit openheid en verbinding communiceren: wie wil dat nou niet!

Wat is nou het probleem met Communicatie? We praten de hele dag, waarom begrijpen we elkaar vaak niet? Waarom hebben we ruzie? Zelfs met mensen waar we heel veel van houden! Hoe zou het zijn als we dit kunnen voorkomen of ombuigen?

Bewust en Geweldloos Communiceren laat je kennismaken met de reden waarom onze communicatie niet altijd loopt zoals we willen. In de workshop krijg je de gelegenheid te ervaren hoe je helderheid in je manier van communiceren brengt voor jezelf en met de mensen met wie je leeft en werkt.

Wil je:

Meer inzicht in jezelf?, beter contact met de mensen om je heen?,  meer openheid in je relaties?, meer harmonie en verbondenheid ervaren?

Dan nodig ik je uit voor mijn introductie workshop op 29 november 2016.
Lees meer

Gedragen

Door Anke de Jong, Virtus Praktijk Zeist

         
Footer SloganEmail Marketing Powered by Mailchimp