Copy
Use one or two sentences in this area to offer a teaser of your email's content. Text here will show in a preview area in some email clients.
Table Rounded corners

Nieuwsbrief

jaargang 6, nummer 7-8, augustus 2015

Rounded corners Intro
Beste lezers,

Het eerste CoachConfetti Café na de zomervakantie zit er weer op en het was een succes, lees er meer over in deze nieuwsbrief! We gaan ook deze keer weer lekker van start met een aantal leuke artikelen. Ben je ook wel eens in een flow? Manuela vertelt je hoe dat komt in haar artikel Functional Fluency. Ook dit keer weer twee heel persoonlijke mooie verhalen die wat met je doen! En uiteraard ontbreken de aanbiedingen niet.
Veel leesplezier!

Reageren op een artikel? Laat je horen op Facebook of Twitter!

Anke de Jong-Koelé en Marjan Marinissen (eindredactie)

Inhoud Icoon Inhoud

  • Functional Fluency
  • Koningin
  • Beweging
  • In angst gevangen
  • Positieve psychologie
  • Ontwikkelingsstoornissen
Rounded corners Intro

Kennismaken met Functional Fluency

Gebruiker Icoon Door Manuela de Klaver, Emovatie, Houten
We herkennen wellicht allemaal wel het gevoel dat de dingen als vanzelf gaan; datgene wat we aan het doen zijn kost ons geen energie; sterker nog, we krijgen er energie van.

Soms zijn het ook momenten waarop we helemaal in het hier en nu ZIJN en als het ware even loskomen van de tijd. “In een Flow zitten” is een uitdrukking die dit gevoel kan beschrijven.
Lees meer

Koningin

Gebruiker Icoon Gastblog door Astrid Koch, Houten
Met een hoofd vol gedachten aan het werk dat me te wachten stond vanmorgen, vertrok ik naar kantoor. Het was vergeleken met de voorgaande dagen koud. Het rook naar regen. De lucht was vochtig.

De straat uit fietsend, flitste er van alles door mijn hoofd. Afspraken nabellen, dossiers uitzoeken, een overvolle mailbox… Ik zat nog op mijn fiets en was bij wijze van spreken al aan het werk.
Totdat ik halverwege het park in een paar heel vrolijke ogen keek die me tegemoet reden.
Lees meer

In angst gevangen

Gebruiker Icoon Door Anna-Martine Banga, Metafoorschrijver, Driebergen
Gisteren hadden ze nog een onvergetelijke dag. Samen in de stad, geslenterd door de kleine straatjes. Zij had een shirt voor hem uitgezocht, waarover hij zijn twijfels had of het wel bij hem paste.

Maar zij vond ’t hem prachtig staan, haar blik was voor hem de reden om het shirt te kopen. Het terrasje waar ze samen hadden geluncht, was dezelfde plek waar ze elkaar voor het eerst hadden ontmoet. Hij werkte daar destijds in de bediening en zij kwam er regelmatig als klant een theetje drinken. Dat was alweer jaren geleden.
Lees meer

Beweging, Workshop Wandelcoaching

Gebruiker Icoon Door Marjan Marinissen, MarjanCoaching, Houten

De avond voor ons CoachConfetti Café, onweerde en regende het dat het een lieve lust was... gelukkig was het donderdagavond 27 augustus een mooie, rustige avond. En wat ik altijd zeg tegen coachees ging nu natuurlijk ook op: ook als het regent gaan we de wandeling maken.
Lees meer

Congres en gratis tijdschrift Positieve Psychologie

Positieve Psychologie is een relatief nieuwe stroming binnen de psychologie waar ook onder coaches en andere begeleidingsdeskundigen steeds meer belangstelling voor is.


Reden genoeg voor uitgever Kloosterhof om twee nieuwe initiatieven op dit gebied te lanceren.
Lees meer

Ontwikkelingsstoornissen


Artikel uit Professioneel Begeleiden, gratis te downloaden tot 8 september 2015

We kijken naar het kind en verbazen ons: een mens in groei met zoveel mogelijkheden en ook onmogelijkheden. De ontwikkeling van kinderen verloopt echter niet altijd zoals ouders en leerkrachten gewend zijn of verwachten.
Lees meer

         
Footer SloganEmail Marketing Powered by Mailchimp