Copy
Use one or two sentences in this area to offer a teaser of your email's content. Text here will show in a preview area in some email clients.
Table Rounded corners

Nieuwsbrief

jaargang 6, nummer 2, maart 2015

Rounded corners Intro
Beste lezers,

Buiten is het winderig, nat en koud, het lijkt wel herfst! We willen zo graag de lente verwelkomen en heel af en toe lukt dat ook al, maar vandaag dus niet.
Gelukkig hebben we weer een nieuwsbrief vol met interessante artikelen dus je hoeft je niet te vervelen. In deze nieuwsbrief onder andere twee schrijfsels die gemaakt zijn op of naar aanleiding van de schrijfworkshop die Anke de Jong afgelopen donderdag gaf in het CoachConfetti Café. In de volgende nieuwsbrieven zult u hier meer resultaten van zien, de deelnemers zijn enthousiast aan de gang gegaan. Verder hebben we ook weer een gratis artikel uit Professioneel Begeleiden en wordt een voorproefje gegeven van het volgende CoachConfetti Café.

Reageren op een artikel? Laat je horen op Facebook of Twitter!

Veel leesplezier,

Marjan Marinissen en Anke de Jong-Koelé (eindredactie)

Inhoud Icoon Inhoud

  • Loslaten in de lente
  • Filosofie herontdekt
  • Waterval
  • Confetti
  • Goed afscheid noodzaak voor vernieuwing loopbaan
  • Draaglijk licht
  • CoachConfetti Café
Rounded corners Intro

Loslaten in de lente

Gebruiker Icoon Door Manuele de Klaver, Emovatie, Houten
Lang hebben we er naar uitgekeken: De lente, is eindelijk gearriveerd. De geur van narcissen en kersenbloesem hangt in de lucht. Al die zoete geuren van de lente als symbool voor een nieuw begin, maken dat ik ook mijn appartement ben gaan opknappen.

Dat betekende ook dat ik moest gaan opruimen en spullen wegdoen die ik niet meer gebruikte.
Lees meer

Filosofie herontdekt

Gebruiker Icoon Door Thea Moen, Resettled, Den Haag
Ik heb een nieuwe trend ontdekt: de Filosofie is weer in de mode. Misschien ben ik de laatste aan wie het opvalt omdat ik er eerst niets van wilde weten. Maar mijn kop in het zand steken kan niet meer: Nederland is al aan de derde denker des vaderlands begonnen.

Van de eerste, Hans Achterhuis (tegen-denker) hoorden we nog niet zoveel. René Gude (mee-denker) werd - mede dank zij zijn regelmatige verschijning bij programma’s als De Wereld Draait Door - bekend, beroemd en populair.
Lees meer

Waterval

Gebruiker Icoon Door Marjan Marinissen, MarjanCoaching Houten
Het water valt, veel, heel veel water valt.
Een waterval. Het kan maar één kant op. Over de rand, naar beneden en dan weer verder. Geen keus.

Alleen vooruit. Dat is wat ik voel op dit moment. Er is geen stop, geen halt, geen mogelijkheid voor pauze. Altijd maar door.
Lees meer

Confetti

Gebruiker Icoon Door Astrid Koch-Farla, gastblogger
Vanavond was ik te gast bij de workshop “Schrijven je kunt het”, georganiseerd door CoachConfetti. Ik was daarop attent gemaakt door Marjan, de creatieve geest achter CoachConfetti, tevens mijn buurvrouw maar ook vriendin!

Natuurlijk had ik al mooie verhalen gehoord van Marjan over haar CoachConfetti en voorzichtig was ook al eens een poging gedaan mij over te halen om de organisatie eens te bezoeken.
Lees meer

Gratis artikel uit Professioneel Begeleiden: Goed afscheid noodzaak voor vernieuwing loopbaan


Dit artikel is gratis online te lezen van 1 t/m 8 april 2015
Een goedbedoelde receptie waar men niet omheen kan, ‘verplichte’ speeches met niet eerder gehoorde complimenten, een verandering van functie of van de samenstelling van een team. Een jarenlange vanzelfsprekendheid houdt op te bestaan. Goed afscheid nemen is een kunst. Het loslaten van je werkkring, van belangrijke relaties of van een fase in je leven is een gewoon onderdeel van het leven maar het blijft lastig om dat thema passend te hanteren.
Lees meer

Draaglijk licht

Gebruiker Icoon Door Anke de Jong, Virtus Praktijk, Zeist
Waardoor wordt iets draaglijk en licht voor je? Hoe kun je jouw draagkracht vergroten?
Draagkracht is afhankelijk van veel factoren.

Zo speelt je karakter een rol, maar ook hoeveel je al op je bordje hebt. Ook wel of geen steun uit je omgeving krijgen speelt een rol.
Een moeilijke situatie draaglijk maken is niet voor iedereen even makkelijk.
Lees meer

CoachConfetti Café: Kickstart je boek

Ben je coach en wil je graag een boek schrijven? Lukt het steeds maar niet om daarmee echt aan de slag te gaan? Kom naar de miniworkshop ‘Kickstart je boek’.

Daar laat Hedwig van Lier zien hoe je de eerste stappen hiervoor kunt zetten.
Lees meer

         
Footer SloganEmail Marketing Powered by Mailchimp