Copy
Use one or two sentences in this area to offer a teaser of your email's content. Text here will show in a preview area in some email clients.
Table Rounded corners

Nieuwsbrief

jaargang 6, nummer 11, november 2015

Rounded corners Intro
Beste lezers,

Ze zijn er weer, inspirerende verhalen voor bij het haardvuur (of de verwarming) tijdens deze donkere dagen!
Verhalen over hoe je zelf een lichtpuntje kunt zijn voor anderen, en over feest en verdriet. Actuele thema's in deze periode. Maar er is ook inspiratie voor de toekomst met een krachtige methode om ongewenst gedrag om te vormen tot gewenst gedrag, en tips om een leuke baan te vinden.

Veel leesplezier!

Reageren op een artikel? Laat je horen op Facebook of Twitter!

Anke de Jong-Koelé en Marjan Marinissen (eindredactie)

Inhoud Icoon Inhoud

  • Zo vind je een baan!
  • Wat als? Dan
  • Als feest en verdriet elkaar raken
  • Donkere dagen?
  • Van pff naar wow!
  • Muziek
  • CoachConfetti Café
Rounded corners Intro

Zo vind je een baan!

Gebruiker Icoon Door Monique Westerwoudt, Westerwoudt Werkt!, Breda
Ècht een dag goed besteed, zou ik zo zeggen!
Laatst heb ik op uitnodiging van BBO, deze training bijgewoond. De training werd verzorgd door Geert-Jan  Waasdorp (Intelligence Group, het onderzoeks-en adviesbureau gespecialiseerd in arbeidsmarktcommunicatie en recruitment)


Hij heeft ons op een enthousiaste en inspirerende manier meegenomen in de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.
Lees meer

Wat als? Dan

Gebruiker Icoon Marjan Marinissen, MarjanCoaching, Houten

Afgelopen weekend heb ik het met mijn familie uitgebreid gehad over onze gemeenschappelijke snaai-gewoonte in de avond, wanneer we samen op de bank een gezamenlijke ‘bankhang’-avondje hebben. Super gezellig natuurlijk! En heerlijk ontspannend voor ons allemaal. Maar als het dan zo rond half tien is krijgen we allemaal zin in iets lekkers. Dan komt de kaas, de chips, de wijn, de cola, de toastjes met iets lekkers tevoorschijn… Op zich niet zo erg, maar als je dat te vaak hebt, kweek je toch een soort van extra ‘laagje’… Herkenbaar??
Lees meer

Als feest en verdriet elkaar raken

Gebruiker Icoon Door Anke de Jong-Koelé, Virtus Praktijk, Zeist
“Als feest en verdriet elkaar raken” is een toepasselijke titel voor deze tijd. Het is de titel van een boek, geschreven door Marinus van den Berg.
 
Feest en Verdriet, kan dat wel samengaan? Kun je wel Kerstfeest vieren als je rouwt om een dierbare? Hoe beleef je het Kerstfeest en de wisseling van het oude naar het nieuwe jaar als je weet dat je in dat nieuwe jaar gaat sterven? Of als je weet dat je in dat nieuwe jaar alleen komt te staan? Wat doe je met al die goedbedoelde kerst- en nieuwjaarswensen die je toegestuurd worden?
Lees meer

Hoe kun jij een lichtpuntje zijn in donkere dagen?

Gebruiker Icoon Door Manuela de Klaver, Emovatie, Houten

Het is weer tijd voor een vaak gehoorde cliché: De donkere dagen voor Kerst. En als ik zo om mij heen kijk, lijkt het inderdaad donker te worden, en niet alleen omdat de zon eerder onder gaat. We hebben de afgelopen maanden waargenomen hoe grote groepen vluchtelingen – verdreven uit hun thuisland – een betere toekomst zochten in Europa.  Terroristische aanslagen in Parijs hebben Europa tot opperste paraatheid gedreven. In vele landen wordt gestreden om meer macht, soms zelfs uit naam van een Religie.
Lees meer

Gratis artikel: Van pff naar wow!


Dit artikel is gratis te lezen van dinsdag 1 tot en met 8 december 2015
De praktijk laat zien dat veel mensen moeite hebben hun energiebronnen optimaal aan te boren. Wie zich niet bewust is van de juiste manier van ‘voeden’, zowel letterlijk als figuurlijk, kan in de valkuil van ‘vullen’ stappen. Het vullen van tijd, lichaam en geest welteverstaan. Het gevolg is veelal verminderde energie, vermoeidheid, futloosheid, uitgeblustheid, passiviteit en ‘ont-sprankeling’ in werk en privé. De ‘Aanvullende Schijf van Vijf’ is een nuttig handvat dat coaches en trainers kunnen inzetten mensen te begeleiden naar meer vitaliteit. Zodat ze meer uit hun talenten, loopbaan en privéleven kunnen halen
Lees meer

Muziek

Gebruiker Icoon Door gastblogger Astrid Koch, Astrid Coaching, Houten
Muziek is iets waar ik niet buiten zou kunnen. Van jongs af aan speelt muziek een belangrijke rol in mijn leven. Mijn moeder heeft me leren zingen. Van beide ouders heb ik de liefde voor muziek met de paplepel ingegoten gekregen. In mijn zevende levensjaar kreeg ik mijn eerste muzieklessen. Zoals voor vele kinderen was dat ook voor mij blokfluitles. Enkele jaren later mocht ik naar de muziekschool voor solfège en pianoles.
Lees meer

CoachConfetti Café 15 december 2015

CoachConfetti Café van 15 december a.s. is deze keer niet alleen voor collega coaches, counsellors en trainers interessant. Iedereen met een eigen bedrijf en die zich meer, beter en makkelijker zou willen kunnen profileren is welkom. "Wat is jouw Why? De vraag HOE je nu het beste je klanten en contacten overtuigt, wordt door Sander van der Meer beantwoord met een wedervraag: WAAROM doe jij wat je doet?"
Een aanrader!!
Lees meer

         
Footer SloganEmail Marketing Powered by Mailchimp