Copy
Use one or two sentences in this area to offer a teaser of your email's content. Text here will show in a preview area in some email clients.
Table Rounded corners

Nieuwsbrief

jaargang 5, nummer 6-7 juli 2014

Rounded corners Intro
Beste lezer,

De vakantie is begonnen en dat is ook te merken aan deze CoachConfetti Nieuwsbrief, hij staat boordevol met tips en verhalen. Bijvoorbeeld het artikel van Thea over de vraag of met vakantie gaan nu wel of niet leuk is en zo ja, hoe je het beste uit jouw vakantie kunt halen. Marjan schrijft in haar artikel 'Het belang van Niets doen' hoe je werkelijk los kunt laten, ook je telefoon en de sociale media. Hendrik Jan geeft tips hoe je zelfs in de vakantie kunt werken aan je relatie, en Anke beschrijft in haar artikel hoe je zelf kunt genieten van je vakantie én aandacht kunt hebben voor mensen voor wie de vakantieperiode minder leuk is.

Reageren op de artikelen? Laat je horen op Facebook of Twitter!

Veel leesplezier,

Marjan Marinissen en Anke de Jong-Koelé (eindredactie)

Inhoud Icoon Inhoud

  • Het belang van Niets doen
  • Lang leve de vakantie!
  • Vakantie en relaties: tien tips
  • Vakantie = Genieten met aandacht
Rounded corners Intro

Het belang van Niets doen

Gebruiker Icoon Door Marjan Marinissen, MarjanCoaching, Houten
We skypen in de trein, twitteren op de fiets, chatten tijdens het uitlaten van de hond, bloggen op de waterfiets door de grachten van Utrecht en e-mailen in de bus. Overal en altijd zijn we aan het communiceren.  Iedere dag zie ik mensen om me heen, of het nu Houten, Utrecht of Goes is ze sturen berichtjes op facebook terwijl ze in de lift staan, tijdens een gezellig etentje, op de wc en zelfs terwijl ze in de auto zitten (bah!).

Sociaal gezien is de nood hoog. Communicatie via sociale media groeide exponentieel in de laatste jaren en nu vult het bijna ieder moment van ons leven.
Lees meer

Lang leve de vakantie!

Gebruiker Icoon Door Thea Moen, Resettled, Den Haag
Reislust
Van oudsher staan de Nederlanders al bekend als een reislustig volk. Elke zomerperiode trekken we er massaal op uit. En ook veel ‘nieuwe Nederlanders’, die al een verre reis achter de rug hebben om in Nederland een nieuw bestaan op te bouwen, worden ermee ‘besmet’. Voor kortere of langere tijd laten we ons comfortabele woonoord in de steek om in binnen- of buitenland op vakantie te gaan.We nemen voor lief, dat we met duizenden tegelijk vertrekken en (dus) in de rij staan om op onze bestemming te komen, waar we na een ingewikkelde, vermoeiende reis uitgeput terechtkomen in een krappe, gehorige hotelkamer, in een tent of in een bootje, of bij verre familie in huis. Om vervolgens een week of langer in vaak veel primitievere omstandigheden dan thuis op elkaars lip te zitten.
Lees meer

Vakantie en relaties: 10 tips om scherven te voorkomen
 

Gebruiker Icoon Door Hendrik Jan Dekker, Fanos, Tiel
Heerlijk. De zomer laat zich van zijn beste kant zien en, echt Hollands, prompt vallen de mussen dood van het dak. Dat kan er ook gebeuren met relaties in deze periode. Zowel de zomer- als de kerstvakantie zijn beruchte momenten in een relatie.

Zo door het jaar heen is iedereen druk, druk, druk en blijven relatie-issues vaak ‘onder tafel’, want ze zijn lastig, emotioneel en tijdrovend. Dan komt de vakantie en is er opeens volop tijd voor elkaar én de relatie.
Vaak heeft één van de partners gewacht op dit moment en nog vóór de tent goed en wel staat komt het lang uitgestelde bericht: “Ik wil straks even met je praten…”.
Lees meer

Vakantie = genieten met aandacht

Door Anke de Jong-Koelé, Virtus Praktijk, Zeist
Nee, dit keer geen stukje over mindfulness, daar wordt al genoeg over geschreven. Maar wel een stukje over vakantie met aandacht.
Want de vakantie is ingegaan, veel mensen zitten al op hun vakantiebestemming of gaan daar zeer binnenkort naar toe. Heerlijk even niets doen, lekker lezen, mooie dingen bekijken en genieten van elkaar. Genieten met een grote G dus en dat geldt voor de meeste mensen.

Niet voor iedereen
We staan er niet zo bij stil maar toch is niet voor iedereen de vakantietijd een leuke tijd. Voor sommige mensen is het juist een zeer eenzame, stille tijd waar ze vreselijk tegen op zien. Het lijkt zo tegenstrijdig. Voor de meeste mensen is de zomer een tijd om naar uit te kijken, maar voor deze mensen geldt dat niet. Eenzaamheid omdat je geen vrienden hebt, omdat je partner is overleden, eenzaamheid omdat je depressief bent, omdat je geen werk hebt en dus geen geld hebt om op vakantie te gaan, eenzaamheid door sociaal isolement omdat je chronisch ziek bent.
Lees meer


         
Footer SloganEmail Marketing Powered by Mailchimp