Copy
View this email in your browser
 Februari 2022
VVT Nieuwsflits
 

Bijeenkomst Thuiszorgmedewerkers 30 maart 2022
Aanmelden nu mogelijk!

Op 30 maart 2022 van 15:00 tot 17:00 uur vindt een bijeenkomst plaats over Infectiepreventie in de Thuiszorg, gericht op thuiszorgmedewerkers en wijkverpleegkundigen. De bijeenkomst zal plaatsvinden in het World Trade Centre (WTC) in Almere en wordt georganiseerd samen met de GGD Flevoland.
Bij infectiepreventie is een goede handhygiëne belangrijk, maar ook een juiste omgang met resistente bacteriën (BRMO) tijdens het werk. Hoe pak je dit aan? Deze vragen zullen tijdens de bijeenkomst worden beantwoord door onder andere Sylvana Mulder (GGD Flevoland) en Peter Molenaar (ABR Zorgnetwerken NH-FL).
 
De bijeenkomst is gratis en accreditatie is aangevraagd.

 
Geïnteresseerd? Klik hier voor het programma en het aanmeldformulier >

Doet uw organisatie mee met SNIV?

SNIV: Surveillance Netwerk Infectieziekten Verpleeghuizen, zoekt gemotiveerde deelnemers die aan de incidentiemeting, prevalentiemeting en/ of projecten binnen de verdiepende surveillance willen meedoen.

Wat houdt deelname in?
In het prevalentie-onderzoek registreert u 1 of 2 keer per jaar (april of november) voor alle bewoners of er sprake is van een infectie en wat u recent aan antibiotica voorgeschreven heeft. U kunt ook meedoen aan het incidentie-onderzoek, dan geeft u wekelijks het aantal cliënten met specifieke infecties door aan SNIV. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Wat krijgt u als u deelneemt?
Op basis van de geregistreerde infecties ontvangt u een overzichtelijke rapportage van uw eigen verpleeghuis. Deze kunt u vergelijken met de gezamenlijke resultaten van andere deelnemende verpleeghuizen. Zo ziet u snel en eenvoudig welke infecties vaak voorkomen in uw instelling en waar u eventueel actie op kunt ondernemen.

Wat biedt SNIV nog meer?
Ook kunt u bij SNIV terecht voor de antibioticasurveillance. Antibioticasurveillance is, zoals hierboven al genoemd, geïntegreerd in het prevalentieonderzoek. Daarnaast kunt u meedoen aan de jaarlijkse antibioticasurveillance in samenwerking met de apotheker. Door deel te nemen aan deze surveillance kunt u het antibioticagebruik in uw instelling monitoren en vergelijken met andere instellingen. Dit helpt het juist gebruik van antibiotica te bevorderen.
 
Geïnteresseerd, of wilt u meer informatie? Klik op onderstaande knop of stuur een mail naar SNIV@rivm.nl

 

Meer informatie over SNIV >
Heeft u vragen over ABR? Klik hier voor meer informatie >
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u betrokken bent bij infectiepreventie en antibioticaresistentie.
Heeft u vragen over artikelen in deze nieuwsbrief? Neem dan contact met ons op via info@abrzorgnetwerknhfl.nl
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.