Copy
View this email in your browser
Nieuwsflits ABR-Zorgnetwerken NH-FL, 22 november 2021
Meld u hier aan voor de nieuwsbrief
18-24 november: Antibiotica Awareness Week!
Vandaag hebben we twee kijktips voor jullie!

Resistentiemechanismes bij bacteriën
Vanuit het Erasmus MC is voor het onderwijs aan medisch studenten een animatie over antibioticaresistentie gemaakt. In het filmpje wordt uitleg gegeven over de verschillende resistentiemechanismen. Bekijk hieronder het filmpje op Youtube.

De site van het Center for Diseases Dynamics and Economics & Policy (CDDEP) 
In Nederland mag het antibioticaresistentie dan dagelijks (nog) geen groot probleem zijn, dit gaat zeker niet op voor vele andere landen om ons heen in de wereld. Klik op onderstaande afbeelding om wereldwijde data te zien!
 
 

Quiz

In het kader van de World Antimicrobial Awareness Week (18 - 24 november) organiseren wij een quiz met 4 vragen die te maken hebben met antibiotica en de resistentie ertegen. Benieuwd of jij deze vragen weet te beantwoorden? Doe mee door op onderstaande link te klikken!
Er zijn lekkere prijzen te winnen voor degenen die deze vragen juist beantwoorden. De deadline om mee te doen is 23 november om 23:59. De winnaar(s) zullen wij op onze LinkedIn-pagina bekend maken op 24 november. In de laatste nieuwsflits zullen ook de goede antwoorden staan.
 
Naar de quiz >
Op de hoogte blijven?

Uitgebreide informatie over ons ABR-netwerk en onze activiteiten is te vinden op onze website www.abrzorgnetwerknhfl.nl. Neem daar ook gerust eens een kijkje! 
LinkedIn
Website
Email
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u betrokken bent bij infectiepreventie en antibioticaresistentie.
Heeft u vragen over artikelen in deze nieuwsbrief? Neem dan contact met ons op via info@abrzorgnetwerknhfl.nl
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.