Butlletí electrònic del CCD de la UPC.
Número 29 - Març 2016

 


XXIV Convocatòria d'Ajuts del CCD

Presentació de sol·licituds de l'1 de març al 7 d'abril
Ja és aquí la Convocatòria 2016 del CCD per a Activitats de Cooperació, adreçada a tota la comunitat universitària per donar suport a projectes, activitats formatives i altres iniciatives de cooperació a països en desenvolupament, així com les activitats de sensibilització i propostes d'educació per al desenvolupament que es realitzin a la UPC. 
Hi ha 1.000 motius, descobreix el teu! 
[saber-ne més]

 [Acte]:  Presentació de projectes del curs 2015-2016


El proper 13 d'abril a les 12h se celebrarà l'Acte de presentació de projectes del curs 2015-2016 i l'entrega de premis del concurs fotogràfic "Imatges del Sud" a la Sala d'Actes de l'ETSECCPB. S'hi presentaran breument alguns projectes i resultats, i també hi haurà l'oportunitat de compartir una estona i un espai de trobada distesa entre les i les participants en els projectes que s'han realitzat. Us hi esperem!


[Treball en xarxa]: El CCD s'incorpora a REEDES


Aquest mes de gener el CCD s'ha unit a la xarxa REEDES (Red Española de Estudios del Desarrollo), una xarxa acadèmica i interdisciplinar especialitzada en la investigació i docència en temàtiques de desenvolupament. Aquesta xarxa, que es va crear al 2011, té per objectiu promoure la recerca de qualitat en aquestes temàtiques interdisciplinars, posant en contacte i oferint espais d'intercanvi i coneixement entre investigadors i docents, institucions i organitzacions i xarxes afins. Setmanalment envia un butlletí amb informacions relacionades amb el tema, si voleu estar al dia, subscriviu-vos-hi!  


[Formació]: "La CUD a la UPC" adreçat al PAS


En el marc del Programa de Desenvolupament Professional de la UPC el proper 4 d'abril es durà a terme el curs "La cooperació al desenvolupament humà sostenible a la UPC". Aquesta sessió s'adreça a tot el PAS de la UPC i té per objectiu acostar als membres d'aquest col·lectiu l'activitat en cooperació que es fa a la universitat.
[saber-ne més]

[Voluntariat]: Estudiants UPC desenvolupen una APP per una caminada solidària


Dos estudiants de la UPC han col·laborat amb l'Obra Social Sant Joan de Déu per desenvolupar una aplicació de mòbils específica per a la mobilització solidària Barcelona Magic Line, que es va celebrar el passat 28 de febrer. Aquesta cursa no competitiva té per objectius recollir fons que l'entitat social destinarà a a programes de suport a persones en situació vulnerable. [saber-ne més]

[EpD]: Acostant les problemàtiques globals a l'aula


El grup de recerca Engineering Science and Global Development (EScGD) engenga el projecte "Integrar i promoure les problemàtiques globals en la formació científico-tècniques" amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, que proposa un curs dirigit a grups de professors d'universitat i de secundària amb l'objectiu d'implementar  a l'aula activitats d'innovació docent que integrin les competències transversals vinculades als Objectius globals de Desenvolupament Sostenible (ODS). 
[saber-ne més]

[Conferencies]: Arquitectura sense Fronteres a Moçambic. Construint drets.


Entre el 15 de març i el 19 d'abril es realitzarà a l'ETSAB un cicle de conferències sobre els projectes d'ASF a Moçambic. Cada dimarts a les 19.30 es presentaran els diferents enfocaments de construcció de drets que guien els projectes d'aquesta ONG.
[saber-ne més]

[Donació]: La FAPAC ha fet una donació per recolzar 4 projectes de la UPC


La Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC) ha fet una donació de 6.637,80 € a quatre projectes impulsats per la UPC, 1.659,45 € a cada un d'ells. Aquests projectes, que compten amb la participació d’estudiants de la UPC i amb el suport del CCD, corresponen a projectes del grup Base-A per a la millora d’equipaments educatius al Senegal, impulsats respectivament per les entitats Fundació Lluís Llach, Acció Solidària del Vallès i Amics del Senegal del Bages, i el Projecte Rossinyol, que lidera la Fundació Servei Solidari.
[saber-ne més]

[Docència]: La cooperació s'incorpora al Manual d'Avaluació Docent


Aquest mes de febrer un primer grup de professorat ha estat avaluat seguint els criteris del nou Manual d'Avaluació Docent del PDI de la UPC, que per primera vegada incorpora entre els criteris per a l'assoliment del compliment addicional docent la participació i la direcció de projectes de cooperació i de voluntariat i altres activitats que s'orientin a la promoció del compromís de la docència amb l'esperit crític i la cultura de pau.
[saber-ne més]

[Voluntariat]: Base-A busca voluntaris per un projecte a la índia


El grup Base-A engega un nou projecte a la Índia amb Haribala ONG per aquest estiu!
Busquen dos estudiants d'arquitectura tècnica o superior per realitzar la direcció d'obra a partir del mes de juny. Si us interessa, envieu el vostre currículum a coord.basea@gmail.com, abans del proper 23 de març.

 

[Concurs]: Reunió del jurat del concurs Imatges del Sud


El passat 26 de febrer va acabar el període de recepció de fotografies per al concurs Imatges del Sud que el CCD organitza anualment. La participació ha estat una mica més alta que el darrer any i s'han presentat al concurs 210 imatges, de les quals 101 a la modalitat "Projectes" i 109 a la modalitat "Realitat dels països del Sud", amb la participació de 41 persones. El proper 16 de març es reunirà el Jurat per seleccionar les fotografies, i el lliurament de premis es farà el 13 d'abril, coincidint amb l'Acte de presentació de projectes del CCD.

[ECTS]: S'amplia el ventall d'activitats amb reconeixement


El passat mes de desembre es va aprovar la incorporació de diverses modalitats de participació a l'itinerari de les activitats culturals, esportives, solidàries, de cooperació i de representació estudiantil amb reconeixement d'ECTS. En aquesta ampliació s'hi inclouen específicament diversos dels programes de voluntariat promoguts pel CCD, com el Projecte Rossinyol, el Programa Reutilitza o el Programa de Voluntariat TIC
[saber-ne més]

[Voluntariat]: ESF busca voluntaris per Moçambic 


 L'Associació Catalana d'Enginyeria Sense Fronteres ofereix pràctiques de coneixement de la realitat enfocades en dues línies de treball: el Mapatge del circuit residus urbans i l'Estudi de viabilitat econòmica i de metodologies. Estades de 2 a 3 mesos a partir del mes de Juliol.
[saber-ne més]

[Congrés]: Celebració de la tercera edició del RESURBE


La Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC, amb la Xarxa Reciclar Ciutat "RECNET" i la Universidad Nacional Autónoma de Mexico (UNAM), van dur a terme a la ciutat de Mèxic, del 16 al 20 de febrer de 2016, el RESURBE III, Conferència Internacional sobre Resiliència Regional i Urbana, empoderament de comunitats per a l'acció local. RESURBE III és part d'una sèrie de fòrums que tenen com a finalitat el compartir coneixements i donar suport al diàleg entre els principals interessats en els processos de transició i formulació de polítiques cap a la resiliència i adaptació al canvi climàtic.
[saber-ne més]
Aquest contingut té llicència creative commons 
2016 Centre de Cooperació per al Desenvolupament - UPC.