Copy
Bekijk de e-mail in de browser

FCE Nieuwsbrief

Workshop Verander Express 21 maart 2019 (NIEUW!)

Adviseren en ontwerpen voor leren in organisaties
Proceskunde, werken met aandacht
Leergang Verhalen(d) veranderen 
Talentgericht en systemisch werken
Masterclass Imperfect adviseren
Ontwerpen en faciliteren van online en blended leren

WORKSHOP VERANDER EXPRESS
21 maart 2019

De Verander Express is een interactieve ‘thinkshop’ waarin je aan de hand van korte interviewfragmenten drie thema’s verkent en verdiept die spelen bij veranderingen in organisaties:  plezier, macht en onvoorspelbaarheid.

Ervaren veranderadviseur en docent Ton ten Broeke van Kessels & Smit, The Learning Company, verzorgt de Verander Express. Hij interviewde zes mensen die allemaal op hun eigen wijze bezig zijn met veranderen. Als leidinggevende, als adviseur of als deelnemer aan een veranderproces. Hoe gaan zij in hun praktijk om met onvoorspelbaarheid? Hoe gaan zij om met invloed: van henzelf en van andere, bijvoorbeeld? Hoe houden ze koers terwijl alles steeds verandert? En: (hoe) houden ze het leuk?

De interviewfragmenten – in de vorm van korte clips – bieden je de gelegenheid om je ook in deze vragen te verdiepen. De diversiteit aan perspectieven, reflecties en verhalen zet jou aan het denken over jouw eigen perspectief. Je kijkt een deel van de filmpjes (kies zelf!) en bespreekt deze met andere deelnemers. Zo krijg je inzicht in, en taal voor jouw eigen visie en aanpak, én je krijgt nieuwe ideeën voor jouw praktijk.

De Verander Express is bedoeld voor iedereen die in de dagelijkse praktijk bezig is om zaken werkend te krijgen en te veranderen. Groot of klein. Complex of eenvoudig.

Inschrijven
AGENDA 2019 - 2020

Adviseren en ontwerpen voor leren in organisaties
... onze meest bekende leergang voor adviseurs op het gebied van leren & ontwikkelen start op donderdag 27 september 2019 en loopt door tot half juni 2020. In deze leergang versterk je alle bekwaamheden die je nodig hebt voor een gedegen advies- of ontwerprol op het gebied van Learning & Development of HRD. De nadruk ligt op oppakken van een concreet opleidings- of ontwikkelingsvraagstuk in de organisatie en daarvoor een effectieve oplossing(srichting) ontwerpen. Als deelnemer ontwikkel je jezelf als professional die het leren in de organisatie bevordert. Kerndocenten zijn Theo Visser, Mariel Rondeel en Erik Deen (auteurs van 'Opleidingskunde').

Proceskunde, Werken met Aandacht
... een traject voor managers, adviseurs, facilitators die processen van samenwerken en de dynamiek tussen mensen beter willen leren begrijpen. En/of die daarin daarin speelser en creatiever willen leren interveniëren. Op 5 april is er in Utrecht een kennismakingsworkshop die de gelegenheid biedt met andere deelnemers stil te staan bij de eigen werkpraktijk en een plek biedt  om te reflecteren op jouw persoonlijke professionele vragen vanuit het proceskundig perspectief. Op 3 oktober start de leergang. Wederom onder begeleiding van Aart Goedhart en Barbara van der Steen (auteurs van 'Proceskunde'). 

Verhalen(d) veranderen
... is bedoeld voor leidinggevenden en professionals die de kracht van verhalen willen ervaren en nieuwsgierig zijn naar hoe zij deze nog meer in kunnen zetten voor organisatieontwikkeling en vernieuwing. Het 6 daagse programma bestaat uit een afwisseling van theorie met intervisie en ondersteuning bij het toepassen van verhalend veranderen in jouw eigen werkpraktijk. Hier vind je een viertal blogs van begeleiders Martijn van Ooijen, Joeri Kabalt, Lieve Scheepers, Koen Weber en Saskia Tjepkema.

Talentgericht en Systemisch Werken
... start in september met een tweedaagse en daarna drie losse dagen. Onder begeleiding van Margriet Schut en Brenda Vos leer je hier hoe je coacht op talent en er meer mee kunt doen in samenwerking, onder andere met talentopstellingen. Professionals die zich op hun talent voelen aangesproken zijn meer betrokken, creatiever en productiever. In dit traject leer je over de achtergrond en krijg je vooral veel praktische tools om sterke punten en talenten van mensen te ontdekken en die te benutten als springplank voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Speciale aandacht besteden we aan het systemisch perspectief en de methodiek van talentopstellingen.

Masterclass Imperfect adviseren
... deze is ontworpen voor adviseurs en projectleiders die op zoek zijn naar de diepere betekenis van hun lastige ervaringen en die nieuwsgierig zijn naar de waarde van het verkennen van de imperfectie in het werk.
De masterclass bestaat uit een combinatie van schrijven, online uitwisselen en een verdiepende bijeenkomst.
Je bent gedurende drie maanden onderdeel van een leergroep van collega-professionals. Samen reflecteer je zowel online als in een live bijeenkomst op ervaringen uit het werk. De begeleiders van deze masterclass zijn Barbara van der Steen en Martijn van Ooijen, twee auteurs van het boek ‘Imperfecte Adviseur’. 

Ontwerpen en faciliteren van online en blended leren
... is natuurlijk ook een blended traject! Sibrenne Wagenaar en Joitske Hulsebosch starten op 16 september met een nieuwe groep ontwerpers die hun bekwaamheid in het werken met online leren willen versterken. 
In deze leergang van drie maanden krijg je vaardigheid in het ontwerpen en faciliteren van online en blended leertrajecten. Je maakt kennis met een breed scala aan tools en ontwikkelt het vermogen om vanuit een ontwerpmodel tot effectieve en creatieve toepassingsmogelijkheden te komen.

Je ontvangt deze nieuwsbrief, omdat je (oud) deelnemer bent van een van de FCE leertrajecten of workshops. Stuur hem gerust door naar anderen. Afmelden kan altijd door op onderstaande link te klikken.
Vragen of tips? Of wil je je aanmelden? Mail info@corporate-education.com
unsubscribe from this list  |  update your subscription preferences


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
FCE - Foundation for Corporate Education · Maliebaan 45 · Utrecht, NH 3581 DC · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp