Copy
Bekijk de e-mail in de browser

FCE Nieuwsbrief

Traject in de spotlights: Systemisch coachen met talent

Locatie erbij: GrytteBloemenheuvel

Overzicht: Startdata van al onze trajecten

Traject in de spotlights: Systemisch coachen met talent

Een nieuwe naam voor een vertrouwd traject
 
Sinds 2011 begeleiden Margriet Schut en Brenda Vos het leertraject Systemisch en talentgericht werken. Inmiddels zijn er zo’n 125 mensen door hen opgeleid. Begin oktober start de 17e editie. Onder een nieuwe naam: Systemisch coachen met talent!
 
Waarom zijn jullie destijds dit originele traject begonnen?
We zijn beiden ervaren coaches, systemisch opgeleid en we werken graag vanuit energie en talent van mensen. We voelden enorme zin om samen te werken, ook omdat we elkaar aanvullen op ervaring en levensfase. En er altijd wat gebeurt als we samen aan de slag zijn. Brenda had het idee van ‘talentopstellingen’ bedacht – en dat wilden we verder uitwerken en vormgeven. Een FCE-leertraject leek ons daar een heel goede plek voor. Samen met deelnemers verder verkennen en verdiepen.
 
Wat zijn de thema’s?
Centraal staat het onderzoeken van de dynamiek tussen ieders eigen talenten en die van anderen, en de vraag hoe je regie kunt nemen op hoe je talenten inzet. Sommige mensen ontdekken bijvoorbeeld dat ze het talent van ‘organisator’ constant voorop hebben staan, maar een kwaliteit als ‘harmonie’ nauwelijks inzetten. Als je dat weet, kun je bewuster keuzes maken, en dus effectiever en met meer energie werken.
 
Deelnemers geven ons regelmatig terug dat ze herwaarderen wat ze vanzelfsprekend zijn gaan vinden bij zichzelf en anderen. Dat ze effect ervaren van een waarderend - we noemen het eigenlijk liever een realistisch - perspectief op wie mensen van nature zijn.
 
Wie doen er mee?
In dit leertraject werken we altijd met een kleine groep van 8-10 mensen. Coaches, managers, opleidingsadviseurs, HR professionals… Deze omvang geeft veel ruimte voor co-creatie. We kunnen inspelen op de specifieke behoeften van de groep en al doende ieders methodieken, talentaanpak en kennis rond talent verder ontwikkelen en verfijnen. Die individuele aandacht vinden wij prettig werken en bovendien leren we zo zelf ook elke keer weer. 
 
Hoe gaan jullie te werk?
We werken met vragen vanuit ieders organisatiecontext en verbinden die met het talentperspectief. We vertrekken dus niet vanuit de theorie maar bieden die wel aan. Mensen komen met een casus uit de eigen praktijk en daar gaan we mee aan de slag. Daarnaast bieden we tools aan die ze als (HR)adviseur, coach en leidinggevende direct kunnen toepassen.
 
We maken een dubbelslag: mensen leren hun eigen talenten kennen en (mede daardoor) kunnen ze anderen beter ondersteunen om talentgericht te werken.
 
Waarom kiezen jullie nu voor een nieuwe naam?
Met de nieuwe naam ‘Systemisch coachen met talent’ willen we nog sterker aangeven waar de essentie ligt. Het systemisch perspectief (met en zonder opstellingen) geeft diepgang en samenhang, waardoor je kunt zien en ervaren hoe je recht kunt doen aan de kracht van mensen in de juiste (werk)context. 
 
Wanneer gaan jullie weer van start?
Op 3 en 4 oktober 2019 beginnen we weer, in Driebergen deze keer.
 

Meer informatie vind je hier: Systemisch coachen met talent
Inschrijven
Locatie erbij: GrytteBloemenheuvel

Voor velen van jullie is Maliebaan45 bekend als thuisplek van de FCE en dat blijft zo. Leuk om te vertellen is dat Grytte, de organisatie achter Maliebaan45, een tweede locatie opent. GrytteBloemenheuvel opent op 1 april a.s. haar deuren. Een nieuwe plek waar je ook fijn kunt flexwerken en bijvoorbeeld jouw intervisiebijeenkomsten kunt houden – er zijn ruimtes voor groepen van 2 tot 20 personen. 

Bloemenheuvel is gevestigd in de oude burgemeesterswoning op Landgoed Bloemenheuvel, in Driebergen. Het ligt vlak aan de A12 en op 5 minuten loopafstand van het station Driebergen-Zeist.

Als alumnus van de FCE krijg je, net als bij Maliebaan45, een korting van 15% op het huren van een ruimte.
 
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of wil je eens langs komen? Locatiemanager Samantha van Londen vertelt je graag meer.

Overzicht startdata van al onze trajecten

16 september 2019 
Ontwerpen en faciliteren van online en blended leren

19 september 2019 
Adviseren & ontwerpen voor leren in organisaties 

26 september 2019 
Verhalen(d) veranderen

2 oktober 2019 
Masterclass Imperfect adviseren 

3 oktober 2019 
Proceskunde, Werken met Aandacht

3 oktober 2019 
Systemisch coachen met talent

Januari 2020 
Faciliteren als persoonlijk vakmanschap

Je ontvangt deze nieuwsbrief, omdat je (oud) deelnemer bent van een van de FCE leertrajecten of workshops. Stuur hem gerust door naar anderen. Afmelden kan altijd door op onderstaande link te klikken.
Vragen of tips? Of wil je je aanmelden? Mail info@corporate-education.com
unsubscribe from this list  |  update your subscription preferences


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
FCE - Foundation for Corporate Education · Maliebaan 45 · Utrecht, NH 3581 DC · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp