Copy
Extra nieuwsbrief Grootouderdag
Na maanden van voorbereiding is het dan bijna zover: Grootouderdag 2016!
Op zaterdag 19 november vindt dit evenement plaats in Hardinxveld Giessendam! En wat kijken we ernaar uit! Het thema is 'Nooit te oud om van te leren'. Grootouders dragen veel levenswijsheid mee, maar hebben ook behoefte om te leren! Dat laatste kan tijdens de Grootouderdag door te luisteren naar boeiende sprekers en deelname aan workshops en/of gespreksgroepen. Aanmelden kan via een online aanmeldingsformulier of door een mail te sturen naar caroline@generatio.nu of door te bellen naar #06 47214442! Hier vind je alle informatie over de Grootouderdag. Zelf nog geen grootouder? Stuur deze mail gerust door naar (schoon)ouders en andere geïnteresseerden! 

Sprekers

Tijdens de Grootouderdag hebben we een gevarieerd aanbod van sprekers. Zoals schrijfster en journaliste Anne Marie Hoekstra. Tijdens haar workshop genaamd 'Geef uw verhaal door', gaat u leren uw levensverhaal vast te leggen en daarmee levenslessen door te geven op een, voor uw (klein)kinderen, boeiende manier. Lees hier het totale overzicht van sprekers.
 

Programma

Als grootouder heb je al een heel leven achter de rug. Het is zonde om al deze kennis voor jezelf te houden. Je hebt je kleinkinderen veel te leren! En… wat kun jij leren van jouw kleinkinderen? Het belooft een boeiende en interactieve dag te worden met inspirerende lezingen, een bijdrage van kleinkinderen, workshops, tijd voor ontmoeting en nog veel meer! Lees hier het volledige programma.

Waarom?

Waarom organiseren we een Grootouderdag? Meer dan vroeger zijn grootouders betrokken bij de (geloofs)opvoeding van hun kleinkinderen, omdat beide ouders (moeten) werken. Uit de praktijk van ons werk blijkt dat er voor de generatie opa’s en oma’s geen goede, Bijbelse en praktische toerusting te vinden is aangaande de (geloofs)opvoeding van hun kleinkinderen, terwijl daar wel behoefte aan is. Daarom! 

Blog: "Vergrijzing" 

“Opa, waarom heb jij witte (lees: grijze) haren?” Even blijft het stil, dan zegt opa: “Dat komt omdat opa al een beetje oud is en de zon veel op mijn haren heeft geschenen.” De vraag wordt herhaald om te checken of dit wel de waarheid is: “Oma, waarom heeft opa witte haren?” Omdat ik het antwoord van opa heb gehoord, herhaal ik dit! Hij lijkt overtuigd te zijn. Het krijgen van grijze haren is een teken van het verouderingsproces. Dit komt echter van binnenuit en heeft niets te maken met zonneschijn. Maar goed, om zo’n jochie nou te vermoeien met een veranderde eiwitsynthese, waardoor er een verlies is van melanine? Dat gaat te ver. Voor dit moment is het een bevredigende uitleg! Lees hier de blog verder...

Caroline is echtgenote, moeder van vier kinderen en oma van drie kleinkinderen. Ze blogt voornamelijk over het 'oma-zijn'. Lees hier al haar blogs!
Copyright © 2016 Stichting Generatio
Email Marketing Powered by Mailchimp