Copy
De maandelijkse nieuwsbrief van Buitengewoon Lager Onderwijs De Olm Herk De Stad over autisme.
De Olm

Autisme vooruit - 101 tips

Er zijn tal van theorieën over autisme, maar inzicht in de aard van de problemen betekent daarom nog niet dat je de oplossing kent. In de praktijk moeten veel begeleiders, familieleden en professionelen vaak zelf de weg zoeken in wat werkt voor hen in de omgang met mensen met autisme.
Vandaar dit boek: een duidelijke gids in 101 tips om samen met mensen met autisme op weg te gaan. Een geruststelling voor zij die even vastzitten, een duwtje in de rug voor wie aarzelt. 

Uitgeverij Lannoo

Autistische hersenen zien er toch niet anders uit 

Nadat jarenlang werd beweerd dat hersenen van personen met autisme er anders uitzagen, kwam er zopas een studie naar buiten die het tegendeel bewees. De hersenen zouden niet significant verschillen qua uitzicht en structuur. Hiermee beweert men niet dat autistische hersenen ook niet anders werken, dat werd in het onderzoek niet opgenomen. 

Sinterklaas zonder stress

AutismeTV maakte een programma over Sinterklaas en de stress die het Sinterklaasfeest teweeg kan brengen bij kinderen met autisme. Heel wat personen vertellen over hun eigen ervaringen en op het einde (va. 21:00) krijg je een lijst met 10 tips om je door deze periode te loodsen. Ook op deze website vind je nog een heleboel tips.

Activiteiten Vlaamse Vereniging Autisme

Een overzicht van de 'Binnenstebuiten'-activiteiten die binnenkort worden georganiseerd:

"Binnenstebuiten" zijn activiteiten voor, door en gericht op persoonlijk betrokkenen, bv. ouders, familieleden, vrienden... en personen met autisme.
 

Email Marketing Powered by Mailchimp