Copy
De maandelijkse nieuwsbrief van Buitengewoon Lager Onderwijs De Olm Herk De Stad over autisme.
De Olm

Participate

Wie de lezing van Participate in onze school enkele weken geleden heeft gemist, krijgt nu een nieuwe kans. Op donderdag 24 april komt Martine Thys naar de Binnenstebuiten-activiteit in Zolder. Meer info.

Wereld Autisme Dag - 2 april

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties besliste op 18 december 2007 om 2 april uit te roepen tot Wereld Autisme Dag. Jaarlijks vinden op die dag wereldwijd allerlei evenementen en initiatieven plaats die de samenleving verder wil sensibiliseren rond autisme, zodat mensen met autisme en hun directe omgeving op meer begrip kunnen rekenen. Zeker de talenten staan dan ook in de kijker. 

Marsman - Eén

Vanaf dinsdag 25 maart kan je op Eén kijken naar de nieuwe reeks 'Marsman'. Marsman is een licht surrealistische fictiereeks over een veertiger die zijn moeder verliest en sindsdien de zorg over zijn broer met autisme op zich neemt. 

Wanneer hij zijn job verliest en ook zijn vrouw even een adempauze inlast in hun huwelijk, komt Nico er min of meer alleen voor te staan. Marsman is een hartverwarmend verhaal over keuzes en relaties, over trouw en vriendschap, over onvoorwaardelijkheid en over twijfels.

Hoofdpersonage Nico Marsman wil zijn leven weer op rails krijgen, maar hoe begin je daaraan? Alles wat hij doet, doet hij voor een ander en hij weet niet goed hoe hij dit zomaar kan veranderen. Gelukkig zijn er in het leven nog zekerheden. Zijn boezemvrienden Mark, Peter en Ludovic waarmee hij al sinds jaar en dag een muziekgroepje vormt, laten hem niet in de steek. Ook op zijn jongvolwassen dochter kan hij rekenen. Stap voor stap probeert Nico zijn parcours uit te stippelen en een blijvende oplossing te vinden voor zijn broer. 

Eén - va. dinsdag 25/3 - 20u40

Kinderen tot rust brengen

Opstaan, aankleden, ontbijten, klaarmaken voor school ... “Haast je, want we komen te laat!” ’s Avonds hetzelfde liedje: huiswerk maken, eten, wassen, slapen. We leven in een jachtige maatschappij en we vinden het moeilijk om te ontspannen. Tijdens twee avonden gaan ze bij Vormingplus op zoek naar jouw stressmomenten en krijg je bruikbare tips mee om je kinderen en jezelf meer rust te bieden in het dagelijkse leven.
Dinsdag 22 april 2014 van 19u30 tot 22u. 
Dinsdag 29 april 2014 van 19u30 tot 22u. 
Meer info over de inschrijving.

Email Marketing Powered by Mailchimp