Copy
De maandelijkse nieuwsbrief van Buitengewoon Lager Onderwijs De Olm Herk De Stad over autisme.
De Olm

Participate

Kennen jullie Participate al (of nog)? Deze website bundelt een enorme hoeveelheid info en beeldmateriaal over autisme of onderwerpen die er verband mee houden. Zoek je tips over de omgang met je kind? Wil je andere mensen informeren over autisme? Heb je hulp nodig bij de aanvraag van verhoogd kindergeld? Hoe help ik mijn kind bij het leren? Dit zijn maar enkele vragen waarop je op Participate een antwoord kan vinden. 
De website bestaat uit 3 grote luiken: Autisme begrijpen, Mijn kind helpen en Ondersteuning zoeken. Je kan er ook een 'Wegwijzer' mee aanmaken, een handig instrument waarin jij de aanpak van je kind noteert en dat je gemakkelijk kan delen met familie, school en hulpverleners.

Apps

Er bestaan miljoenen apps. Er zijn er ook heel wat die mensen met autisme kunnen helpen. Dit kunnen apps zijn die specifiek ontworpen zijn voor mensen met autisme, maar om nuttig te kunnen zijn hoeft het zeker geen specifieke auti-app te zijn. 

Op www.apps-autisme.be kan je een oplijsting vinden van heel wat handige apps, netjes gesorteerd per domein waarvoor ze dienen.

De oplossingsmeter

"Als je boos bent, moet je iets gaan doen waardoor je boosheid minder wordt." Allemaal gemakkelijk gezegd en gedaan, tot je in zo'n situatie zit.
Op de website van Autisme Centraal vind je als tip de 'oplossingsmeter'. Deze meter helpt je bij het zoeken naar alternatieve activiteiten. In het artikel lees je wat de bedoeling is en hoe je hem kan gebruiken. 

Email Marketing Powered by Mailchimp