Copy
De maandelijkse nieuwsbrief van Buitengewoon Lager Onderwijs De Olm Herk De Stad over autisme.
De Olm

Wegwijzer

Op de website van Participate kan je een Wegwijzer aanmaken over je kind. Een Wegwijzer is een document waarin je als het ware een handleiding over je kind maakt. Deze handleiding kan je stap voor stap online opbouwen en, via een beveiligde login, met anderen delen, vb. de school, familie, jeugdbeweging ...
De Wegwijzer is opgedeeld in verschillende thema's, vb. sociale relaties, vrije tijd, zelfstandigheid, gezondheid ... Je kiest zelf over welke onderwerpen je iets invult. Zijn er vb. voor je kind geen bijzonderheden te melden over motorische vaardigheden, dan laat je die rubriek gewoon open. 
In de Wegwijzer geef je niet enkel een beschrijving van het functioneren van je kind, maar kan je ook bij de verschillende aspecten tips geven over hoe anderen ermee kunnen omgaan of wat ze kunnen doen indien zulke situatie zich voordoet. 
De antwoorden die jij op de vragen geeft, worden in tabellen gegoten, waardoor de Wegwijzer een overzichtelijk werkinstrument wordt. Verandert er met de leeftijd iets in het functioneren van je kind, dan kan je dat gemakkelijk aanpassen en hebben over de andere hulpverleners meteen de meest recente info.
Op de website van Participate kan je enkele voorbeelden bekijken van ingevulde Wegwijzers en je inschrijven om zelf een Wegwijzer aan te maken. 

Sportfans4Autism - Brazilië 2014

Leven jullie ook al zo erg naar het WK toe? Wat gaan de Belgen doen? En wie gaat er winnen?
Als jij jouw pronostiek officieel wil maken, dan kan dat via Sportfans4Autism. Op die manier steun je meteen het goede doel. Je inschrijvingsgeld gaat namelijk naar ICT Community for ASD. Deze organisatie steunt projecten die de integratie van personen met een autismespectrumstoornis in de omringende levensgemeenschap bevorderen. Dit jaar staan de thema's 'wonen' en 'vrije tijd' centraal en krijgen projecten rond vernieuwende woonaangelegenheden en vrijetijdsactiviteiten specifiek aangepast aan personen met een autismespectrum voorrang. Maar ook op projecten rond diagnosestelling en interventie wordt ingezet. 
De winnaar van de pronostiek wordt bepaald met een puntensysteem. 'Echte' materiële prijzen zijn er niet, maar iedereen dingt mee naar eeuwige roem en alle deelnemers worden nu alvast geloofd voor hun inzet voor het goede doel. Inschrijven?

Rugzakjessysteem gestemd

Vorige week is in het parlement het decreet Persoonsvolgende Financiering gestemd, beter gekend als 'het rugzakjessysteem'. Hier vind je een duidelijk filmpje en een overzicht van wat het systeem nu precies inhoudt. 

Lezing: Omgaan met moeilijk hanteerbaar gedrag bij kinderen met ASS

Op woensdag 7 mei komt Katelijne Van Lommel naar het Cultuurcentrum in Hasselt om te spreken over de essentiële betekenis van moeilijk gedrag en de creatieve zoektocht om via nieuwe wegen verandering op gang te brengen. 

Waar?         Cultuurcentrum Hasselt, zaal 3
Wanneer?    Woensdag 7 mei 2014, van 19u30 tot 22u (ouders en familieleden)
                   In de voormiddag tussen 9 en 12u is er een uiteenzetting voor professionelen.
Prijs?           Leden Autisme Limburg 7 euro, niet-leden 10 euro
Inschrijven?  Via mail
 

Email Marketing Powered by Mailchimp