Copy
De maandelijkse nieuwsbrief van Buitengewoon Lager Onderwijs De Olm Herk De Stad over autisme.
De Olm

Welkom in het nieuwe schooljaar

De vakantie lijkt ondertussen al lang geleden en alle routines zitten er weer in. De kinderen en leerkrachten zijn weer klaar voor een boeiend en leerrijk jaar. Het hele team van De Olm wenst iedereen alvast een fijn schooljaar.
Ook dit jaar zijn wij er met de nieuwsbrief autisme om jullie te informeren over nieuws, lezingen, tips ...  Veel leesplezier!

VVA Diest - Stress bij personen met autisme

Sinds kort is de VVA in Diest weer actief (Vlaamse Vereniging Autisme, een ouder- en familievereniging rond autisme). Hier de info over de eerstvolgende Binnenstebuiten-activiteit die zij organiseren:

 • 'Stress bij personen met autisme
  Mensen met autisme hebben vaker last van stress. Van waar komt deze stress en hoe kunnen we er mee omgaan? Na een korte duiding en getuigenis is er tijd voor vragen en ervaringsuitwisseling.
 • Dinsdag 21 oktober van 20u00 tot 22u30 
 • Contactpersonen:
  Christine: 0495/59.84.09 | christine.decafmeyer@telenet.be
  Ilse Ceyssens: 0470/93.41.25 | raf.demaeght@skynet.be
 • Doelpubliek: ouders, personen met autisme, partners, familie, vrienden, max. 2 beroepskrachten die meekomen met persoonlijk betrokkene
 • Gratis voor leden VVA en hun familie, vrienden ... Niet-leden: 5 euro. Inschrijven is niet nodig!

Basiscursus omgaan met autisme

Jijzelf, je zoon, dochter, partner ... kreeg (recent) een diagnose autisme en je hebt talloze vragen over hoe het nu verder moet? Na de diagnose duiken geregeld vragen op over bepaalde situaties en/of gedrag waarmee je geen raad weet. Je wil graag met bondgenoten overleggen, ervaringen uitwisselen, oplossingen vinden voor de vragen waar je anders alleen mee blijft zitten? Dan is de basiscursus (gespreid over 6 avonden in oktober en november) iets voor jou. De avonden gaan door in het Begijnhof in Diest. Elke cursus wordt begeleid door een duo: een autismedeskundige en een ervaringsdeskundige. Op de website van de VVA vind je meer info en kan je je inschrijven.

Hasselt kermis prikkelarm

Tussen 20 en 28 september is het Hasselt kermis. Heel gewoon. Maar dit jaar is er iets uniek: op 22 september tussen 17u en 20u worden de lichten gedimd en gaat de muziek zachter. Dit doen ze opdat mensen die gevoelig zijn aan prikkels (vb. mensen met autisme of epilepsie) ook kunnen genieten van de kermis. Een primeur in België.

Email Marketing Powered by Mailchimp