Copy

Wist je dat docenten per dag honderden vragen stellen, terwijl een gemiddelde leerling één vraag per week stelt?

Mijn streven aan het begin van het jaar is om deze ratio om te draaien, of in ieder geval mijn leerlingen iets meer vragen te laten stellen. 

Waarom?

Omdat leerlingen leren van vragen stellen: van het formuleren van vragen en het evalueren van de antwoorden van hun klasgenoten. Bovendien kunnen ze met elkaar leren in plaats van de vraagantwoord-één-tweetjes tussen steeds één leerling en de docent. 

Werkvormen
Voor de vakantie schreef ik een stuk voor de onderwijsblog vernieuwenderwijs. Het gaat over hoe ik de examenantwoorden van leerlingen recycle. Voor de jongere leerlingen staat er nog een interessant artikel op deze onderwijsblog over hoe je leerlingen helpt om goede vragen te stellen. 

Hulp
Vind je het lastig om werkvormen te verzinnen om leerlingen goede vragen te laten stellen? Op woensdag 7 en dinsdag 13 september organiseer ik korte workshops waarin ik inga op hoe je leerlingen leert goede vragen te stellen. Het is namelijk een misvatting dat iedereen meteen goede vragen stelt. Maar er zijn wel een aantal manieren om leerlingen op weg te helpen. In 1 uurtje bespreek ik een aantal opties. Wil je meedoen? Reageer dan op deze mail.
  • Woensdag 7 september van 20:00 tot 21:00
  • Dinsdag 13 september van 20:00 tot 21:00
Fijne start van het schooljaar!

Sam
Docent filosofie
Bedenker van www.peertest.nl
samdevlieger@protonmail.com
0641535310 
Copyright © 2022 Peertest, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp