Copy
Nyhetsbrev från Föreningen för byggemenskaper
View this email in your browser
Bilder från studieresan i Berlin och Hamburg i höstas.


Nyhetsbrev

Vårkonferens och Föreningens årsmöte i Göteborg 5-6 april

Kom till föreningens vårkonferens och årsmöte. Lördagen börjar med lunchsoppa kl 11 på Biografen Aftonstjärnan på Lindholmen. Lördagen tillbringar vi med diskussioner kring hur byggemenskaper kan främjas i Sverige samt årsmöte. Tänk på att endast betalande medlemmar har rösträtt men alla intresserade är välkomna. Årsmöteshandlingarna kommer ut på hemsidan inom kort. På eftermiddagen får vi en kort guidad tur i området som byggdes av arbetarna på varven. Bordbokas på lokala krogen på kvällen för dem som vill äta middag gemensamt.

På söndagen åker vi till Brännö i Göteborgs södra skärgård och besöker BRF Kumlet. Målmedvetenhet, hårt arbete, gott samarbete och stark personligt engagemang gjorde det möjligt att bygga de båda flerbostadshusen i massivträ på den bilfria ön.

Frågor och gärna anmälningar skickas
till osa@byggemenskap.se
 

Tübingen – Freiburg 8-10 maj

I samarbete med Tysk-Svenska Handelskammaren gör Föreningen en ny resa till Tysklands superintressanta syd-västra hörn. Just nu är Tübingen den stad som på det mest sofistikerade sättet använder byggemenskaper för att få en varierad, småskalig, högkvalitativ och hållbar stadsbyggnad. Den utveckling som verkar ta greppet om stadsutvecklingen i hela Tyskland har en av sina rötter i Freiburg, där några av de bästa exemplen på hela stadsdelar dominerade av byggemenskaper finns. Pris 8.000,- för allt utom resan till och från Tyskland och mat, med rejäla rabatter för den som reser privat och är medlem i Föreningen. Max 20 platser så boka så fort du kan!! Anmäl dig till: osa@byggemenskap.se.

Byggemenskaper på Nordbygg / Sustainable Days 2 april
I samband med den stora byggmässan Nordbygg, Älvsjö 1-4 april, kommer Tübingens byggborgmästare Cord Soehlke till Stockholm. Passa på att lyssna till en kommunpolitiker som verkligen vet hur man inspirerar människor till att själva ta ansvar för sina nya bostäder. Även Föreningen för Byggemenskaper och Ekobanken kommer att vara med på programmet.
 
Göteborg har startat upp lokalgruppen igen
Håll utkik på facebook efter nästa träff  "Byggemenskaper, Göteborg".
 
Stort intresse från kommunerna runt Stockholm
Flera av Stockholms randkommuner är intresserade av att byggemenskaper etablerar sig. För att kanalisera intresset räknar vi med ett möte där vi bjuder in företrädare för kommunerna runt Stockholm, alla de byggemenskaper som är mer eller mindre etablerade och intresserade privatpersoner för att utbyta erfarenheter och se om vi kan få någon matchning.
 
…och i Skåne; vi pratar även med Helsingborgs kommun om att hjälpas åt med att etablera en lokalgrupp i den sydligaste delen av landet.
 
…och i resten av Europa; Nu har Föreningen gått ut med en inbjudan till byggemenskapare runt om i Europa att träffas i Sverige helgen efter midsommar 27-29 juni. Vi får se vad det blir av det! 


 Vill du bli medlem? Betala in SEK 200,- på Bankgiro 847-0387 (Föreningen för byggemenskaper), skriv namn och e-mailadress på inbetalningen.

Skicka dessutom gärna ett e-mail till info@byggemenskap.se med ditt namn, adress, telefonnummer och e-mailadress. Skriv ”Ny medlem” så kan vi para ihop uppgifterna med inbetalningen.

 
.
Föreningen för Byggemenskaper samlar, utvecklar och förmedlar kunskap om byggemenskaper och utgör en plattform för alla med intresse för byggemenskapens idé.

www.facebook.com/Byggemenskaper
twitter.com/byggemenskaper
www.byggemenskap.se
Copyright © 2013 Byggemenskaper, All rights reserved.
unsubscribe from this list    update subscription preferences