Copy
 
Follow on Twitter Friend of Facebook
Nieuwsbrief
Stichting Vrienden van ViaReva

Geslaagde derde botterregatta!

Op woensdag 9 september was de derde 'Stichting Vrienden van ViaReva botterregatta'. Tijdens deze regatta werd met klassieke botters door een aantal bedrijven en particulieren gestreden om het Vrienden van ViaReva kampioenschap. Uiteraard hoorde hier ook veel gezelligheid, een heerlijke lunch en barbeque bij.

 

De opbrengst van deze dag kwam volledig ten goede aan bijzondere projecten voor ViaReva. En wat was het deze keer een enorm succes! Met de opbrengst kunnen namelijk 3 projecten worden gefinancierd:

De racerunner
De racerunner is een loop- en renhulpmiddel voor kinderen dat bestaat uit een frame met een zadel, stuur, borststeun, handremmen en drie grote wielen. Rennen is voor de meeste kinderen met een beperking niet vanzelfsprekend. De racerunner zorgt ervoor dat deze kinderen kunnen rennen, waardoor ze een hele nieuwe bewegingservaring opdoen. Daarnaast kan het helpen om de conditie te verbeteren.Op de facebookpagina van ViaReva staan filmpjes waarop te zien is hoe de racerunner gebruikt wordt, kijk hiervoor op: www.facebook.com/viarevarevalidatie.

Nieuwe computerwerkplek ergotherapie
De computerwerkplek van de afdeling ergotherapie in Apeldoorn, waar met revalidanten wordt geoefend en bekeken wordt welke aanpassingen nodig zijn in een werk- of thuissituatie, was sterk verouderd. Tegenwoordig zijn veel nieuwe toepassingen beschikbaar die ingezet kunnen worden. Dankzij de botterregatta kan nu een nieuwe computerwerkplek aangeschaft worden die voldoet aan de hedendaagse ontwikkelingen. Hierdoor kunnen revalidanten optimaal functioneren tijdens de therapie en kunnen ze verkennen welke mogelijkheden er zijn voor thuis en/of voor werk.

Relaxstoel ten behoeve van hypnotherapie
Binnen de kinderrevalidatie van ViaReva zijn 2 GZ-psychologen opgeleid als hypnotherapeut. Hypnose wordt aangeboden aan kinderen en jongeren met chronische pijn en chronische ziekten om ze te leren omgaan met chronische pijn of een chronische ziekte, onder andere door het aanleren van ontspanningstechnieken, visualisatie en zelfhypnose. Omdat hypnose gaat om ontspanning, is het gemakkelijker voor kinderen en jongeren om de hypnotherapie te ondergaan als zij gemakkelijk zitten. Tot op heden wordt dit gedaan een ‘normale’ kantoorstoel met harde, rechtopstaande leuning. De duur en het effect van de hypnose wordt hierdoor negatief beïnvloed, omdat het simpelweg moeilijk is om ontspannen te zitten in een situatie die voor veel kinderen best spannend is. De Stichting Vrienden is dan ook erg verheugd dat we ViaReva dankzij de regatta een geschikte stoel voor deze therapie aan kunnen bieden!


Overhandiging tablets en fiets locatie Zutphen

Tablets worden steeds vaker gebruikt tijdens de revalidatie. Apps kunnen zich richten op allerlei functies waar in de revalidatie aan gewerkt wordt, zoals spierwerking, cognitief functioneren, mobiliteit, communicatie en vrije tijd. Een tablet kan door verschillende disciplines en voor tal van diagnoses gebruikt worden. Op bijvoorbeeld logopedisch gebied zijn apps een goede aanvuling voor het oefenen met articulatie, stem en taal. De Stichting Vrienden van ViaReva heeft, dankzij de Rotary Apeldoorn, 3 tablets aan ViaReva kunnen schenken.

Een aangepaste fiets wordt erg veel gebruikt tijdens de revalidatie. Revalidatiedoelen zoals het verbeteren van balans, spierkracht en conditie kunnen ermee bereikt worden. Door gebruik te maken van een aangepaste fiets worden gewrichten in beweging gebracht zonder deze te belasten. De locatie van ViaReva in Zutphen hebben we mogen verblijden met een aangepaste fiets.

Ook donateur worden?

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen, maakt de Stichting Vrienden van ViaReva bijzondere en veel verschillende projecten mogelijk voor ViaReva. Waarom zijn de Vrienden nu zo hard nodig? ViaReva ontvangt financiële middelen vanuit de zorgverzekering. Dit budget is voldoende voor de kernactiviteiten. Dit betekent dat de directe medische, paramedische, psychosociale en verpleegkundige zorg gegeven kan worden. Maar ViaReva wil ook graag eens wat extra’s doen voor de revalidanten, die allemaal hard werken aan het verminderen of leren omgaan met hun handicap. Extra’s die ook noodzakelijk zijn, maar helaas niet gefinancierd worden. De Stichting Vrienden van ViaReva houdt zich bezig met het verkrijgen van geldmiddelen ten behoeve van deze bijzondere projecten in ViaReva. Daarom hebben we ook uw hulp hard nodig!

Wilt u donateur worden of kent u iemand die lid wil worden van de Stichting Vrienden van ViaReva? Wilt u wat meer lezen over het werk van de Vrienden? Kijk dan op: http://www.viareva.nl/10.1/waarom_vriend_worden_van_viareva.html 
 
Copyright © 2015 Viareva, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp