Copy
beeld: P. Nodelijk, 14.07.1966
 
Den Haag, 28 juni 2017

Beste reisgenoot,

Wat zijn jouw plannen voor deze zomer?

Wij vertrekken tweeënhalve week naar het midden van Zuid-Zweden, en concentreren ons daarna op de nieuwe situatie in huis. Sanne houdt na volgende week op met werken bij het kinderdagverblijf waar ze de voorbije twee jaar 20 uur per week werkte.

In mijn nieuwjaarsspeech 2017 benoemde ik die wens al, inclusief de financiële consequenties. Die betekenen in de praktijk zoveel als dat ik vanaf volgende week ongeveer twee keer zoveel 'moet verdienen' als ik de voorbije twee jaar deed (ook omdat ik vorig jaar de belastingen niet zo handig had meegeteld, nu wel). Meer dan € 5.000 per maand, of € 60.000 bruto winst ex BTW per jaar:Als ik daar over nadenk, moet ik wel even met mijn ogen knipperen en met mijn oren flapperen. Het is bijvoorbeeld nogal een verschil met de € 30 per dag waarvoor ik 10 jaar geleden een jaar lang door heel Europa reisde... Ik zou graag zien dat we in de nabije toekomst met (veel) minder toekunnen en wil daar ook graag werk van maken.


Omdenken

Tegelijkertijd is het een mooie gelegenheid om te kijken wat ik kan en wat dat waard is. Met de tussenstand van nu. Met inmiddels 16 jaar werkervaring sinds ik afstudeerde, waarvan de eerste helft in het internationale zakenleven en de tweede helft als kunstenaar. 

Eens zien wat ik kan doen dat per maand meer dan € 5.000 winst waard is, met behoud van waar ik in geloof en de vrijheden die ik in de voorbije jaren heb opgebouwd. Tijdmaken op maandag blijf ik dus onvervaard doen. Sterker nog: het lijkt me alleen nog maar nóg belangrijker om eens per week goed de balans op te maken. Alle oneffenheden glad te strijken aan de horizon en elke nieuwe week met een schone lei en frisse zin te beginnen. Helder vooruitkijkend, gestructureerd en doelgericht. Een hele wenselijke professionaliserings-leap en coherentieslag.

Zoals je van me gewend bent, blijf ik met veel plezier via deze nieuwsbrief, mijn blog Ready2amaze en bij uiteenlopende bijeenkomsten vertellen over wat ik zoal meemaak / wij zoal meemaken in dit nieuwe real-life experiment.


Plannen en wensen voor na de zomer...
 • ... Staat er al een nieuwe 24-uurs horizonobservatie gepland! Op 20 september met zonsondergang, tot de zonsondergang van 21 september. 'Samen oogsten' is het thema. In gezamenlijkheid genieten van wat er in de zomer is opgekomen. Aan ideeën, plannen, inzichten, zonneschijn... 

  De inschrijving is open tot 1 september, wat drie weken tijd laat om de observatie goed voor te bereiden met wie zich ervoor meldt. Markeer beide data graag vast in je agenda als je er benieuwd naar bent, dan heb je straks wat te kiezen. 

   
 • ... Gaan we van start met Wishful Thinking: een reeks van 12 bijeenkomsten hier thuis, waarbij we onszelf gaan leren nadenken over vrijer wonen, werken en leven. We doen dat met een totale groep van zo'n 60 mensen. Bij elke bijeenkomst zijn we met 8 à 10 mensen. Vind je het leuk om daar meer over te horen, en misschien bij enkele van de avonden aan te schuiven, laat het ons graag weten via info@photologix.nl.
   
 • ... Borduur ik voort op mijn wens om NEW HORIZONS in Radio Kootwijk tentoon te stellen, en om NEW HORIZONS ook in Duitsland wereldberoemd te maken.
   
 • ... Hoop ik op uitnodiging en tegen betaling een grote verzameling mooie interviews af te leggen, ter voorbereiding op mijn wens om in 2020 Zomergasten te presenteren
Maar in het kader van stilte voor de storm staan de komende weken vooral in het teken van rust en ruimte. Zweden zal ons daar vast bij helpen. Ik zal een paar mooie foto's maken voor in de volgende nieuwsbrief.

Mocht je tips, ideeën, suggesties, vragen voor ons hebben, of me anderszins willen spreken, wees welkom.

Veel plezier met hoe jij deze zomer door gaat brengen & hartelijke groeten,Bruno van den Elshout
www.newhorizonsahead.nl
+31 6 146 33 072


Het avontuur:
Ik geef op originele en eigenzinnige wijze vorm aan kunst- en onderzoeksprojecten die uitnodigen tot zinvolle ontmoetingen tussen mensen, ideeën en werelden.

Ik doe dit met de bedoeling om in samenspraak constructieve en duurzame manieren van samenleven en -werken te onderzoeken en te beoefenen.

 
& wat je daarvan de komende tijd kunt meebeleven:
 


wo 20 sep 18h30
Zuiderstrand, Den Haag 

24-uurs horizonobservatie
'Samen Oogsten'
za 28 aug 19h30
Zuiderstrand, Den Haag 

Wandeling & zonsondergang
met See All This Magazine

do 6 juli, 17h00
Goedman Lijstenmakerij
Prins Hendrikstraat, Den Haag

Opening mini-expositie
NEW HORIZONS


zo 24 sept 
Paleistuinen Den Haag

Peace in the Park 2017
Waarbij ik drie aansprekende gasten interview over hoe zij bijdragen aan meer vrede in de wereld.+ deelbare inspiratie van eerder:
Blogpost:
Hoe meet ik mijn eigen succes

Blogpost:
Wat ik leerde van 24 uur
Kiezen voor Rust & Ruimte
P.S.


In het huidige nummer van
See All This staan zes mooie
NEW HORIZONS, waarvan één
full-spread.

Op 26 augustus organiseren we samen een
zonsondergangs-wandeling met interview door hoofdredactrice Nicole Ex.
 

Als je deze nieuwsbrief doorgestuurd kreeg, of op m op de website vond - en benieuwd bent hoe het avontuur van hieraf verder gaat:
 
Mee op avontuur!Verse Vangst!


Ze zijn er! Nieuwe ansichtkaarten!
Ze waren voor het eerst te koop op Vlaggetjesdag in Scheveningen, en verspreiden zich inmiddels via de Bookstore op het Noordeinde de wereld over. 

Een nieuwe selectie kleurrijke horizons, vormgegeven door Rob van Hoesel, en door Lenoirschuring gedrukt op zijdezacht, Zweeds papier. Iets groter dan voorheen, dus nog meer ruimte voor mooie berichten: 11.4x16.6cm.

14 kaarten per set weer, in alle kleuren van de regenboog. Het inpakken wordt van deze oplage van 4.000 exemplaren gebeurt op bio-dynamische zorgboerderij De Noorderhoeve in Schoorl.  

 
Hier kun je ze bestellen!


This email was sent to <<Email:>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
PHOTOLOGIX.NL · Cederstraat 138 · The Hague, 2565 JS · Netherlands