Copy

Samen bekijken van de eerste 74 portretten van Whatever the Weather
Den Haag, 12 oktober 2018


Beste mede-avonturier,

"Wat staat mij te doen?" - Als je al langer met mijn avonturen meeleest, komt die vraag je inmiddels bekend voor. Het is de vraag die het antwoord is op de vraag waar mijn ideeën voor projecten vandaan komen. Een dierbare vraag dus, die me me de afgelopen jaren al veel moois heeft gebracht.

Inmiddels is het herfst. Het wordt steeds later licht, vroeger donker, minder warm, met hier en daar (morgen!) nog een uitschieter. Toch is het straks ineens alweer kerstmis en januari 2019. Ik vraag me af wat ik voor het winter wordt nog wil oogsten; tot afronding wil brengen. 

In ieder geval is dat Whatever the Weather. Na inmiddels 107 ontmoetingen staan me er de komende paar weken nog 37 te wachten. Daarna zal het voorbij zijn. Het hele project me voor ogen staan als een droom. Is het echt gebeurd: een jaar lang drie weken op het strand, met 144 verschillende mensen? En dan met 144 portretten als tastbare evidence (wat ik een fijner woord vind dan bewijs). "Gelukkig hebben we de foto's nog...", zal het tegen die tijd zijn. 

Organische infrastructuur
2019 biedt weer een heel nieuw vertrekpunt. Met vrije ruimte: de drie dagen per week die ik nu op het strand doorbreng komen dan te vervallen. Er ontstaat nieuwe ruimte om thuis te zijn. Om een nieuwe werkplek vorm te geven. Ruimte om aan een bijzonder boek te werken en een tentoonstelling. Voor een blijvend resultaat op lange termijn. Voor veel mensen. Rechtdoend aan de potentie, relevantie  en zelfs urgentie van de uitnodiging tot wezenlijke ontmoeting in de tijd waarin we leven, en de manier waarop we dat doen.

Dat is wat mij te doen staat. Om voor dat alles een 'organische infrastructuur' voor te weven. En nog beter uit te vinden hoe dat werkt. Gewaarzijn. Leven en samenleven. In de doorlopende dans tussen autonomie en afstemming. Ook samen te vatten tot:  

Hoe kan ik (jij / men) zo goed mogelijk mij/zichzelf zijn, in vrijheid en verbinding?  - In het klein en in het groot, en in alle bijzondere verschijningsvormen die dat oplevert.

Verschijningsvormen
Voor mij wat dat de voorbije tijd bijvoorbeeld de 9e editie van de 24-uurs horizonobservatie die ik samen met kunstenares Hanneke van der Werf vormgaf. De onstuimigste editie tot nu toe in weersomstandigheden - maar de diepst rustigste in groepsdynamiek. En ook: de ontmoetingen van de Whatever the Weather Herfsttour, waarvan de komende weken Groningen, Assen, Zwolle en Arnhem op de planning staan (wees welkom!).

Ook zijn er de interviewavonden die ik met de bewonersorganisatie van de Bomenbuurt organiseer. En heden in voorbereiding: de Nieuwjaarsspeech 2019 die ik dit jaar voor de derde opvolgende keer organiseer met Marc en Yvonne van Ruimte voor Helden. Met ook daar als centrale vraag, en de uitnodiging aan mensen omzichzelf die vraag ook te stellen: "Wat staat mij te doen?"

Daarmee zijn we ook in deze nieuwsbrief weer terug waar we begonnen. 
Maar hopelijk in de tussentijd weer iets wijzer en vrijer.

Laat me graag weten of je dat ook zo ervaart. En wat jij meemaakt op jouw avonturen.

Tot graag horens of ziens, ook bij onderstaande gelegenheden.
 
Hartelijke groeten,
 

Bruno (op onderstaande foto uiterst rechts)
www.whatevertheweather.nl
+31 6 146 33 072

24-uurs horizonobservatie Herfstequinox 2018, foto: Eric de Keizer


Whatever the Weather Herfsttour 2018
t/m vrijdag 7 december
Door heel Nederland


De rijkdom die de ontmoetingen op het strand teweeg brengen voor meer mensen toegankelijk maken. Nog verder uitreiken met de uitnodiging tot wezenlijke ontmoeting. Nog vrijer van tijd, plaats en beperkingen. Dat is wat ik met de Whatever the Weather Herfsttour wil beleven en mogelijk maken.

In twaalf ontmoetingen in de twaalf provinciehoofdsteden, met per keer maximaal 12 deelnemers. Beginnend met een korte vertelling over Whatever the Weather (vanwaar? waartoe? en hoe dan?), gevolgd door gesprek over uitnodigen tot wezenlijke ontmoeting (hoe doe je dat in het dagelijks leven, waarom is dat waardevol?), gevolgd door het samen bekijken van de eerste 74 portretten die het project opleverde. Om te zien wat dan als vanzelf ontstaat.

Zulks in een sfeer van rust, ruimte en onverdeelde aandacht. En alleen daarom al de moeite waard om mee te maken. 

Komende weken in Groningen, Assen, Zwolle, Arnhem en Maastricht. En daarna nog tot en met 7 december in Utrecht. Meld je graag aan als je er bij wilt zijn. En vertel er ook graag iemand anders over die je daarmee een plezier verwacht te doen. 

Klik op de kaart voor de provinciehoofdstad en datum van je keuze. Je kunt je daar aanmelden. De bijeenkomsten zijn kostenloos bij te wonen. Consumpties ter plekke zijn voor eigen rekening.
Den Haag Haarlem Lelystad Leeuwarden Groningen Assen Zwolle Arnhem Maastricht sHertogenbosch Middelburg Utrecht


Talkshow: Lokale Smaakmakers #2
woensdag 24 oktober, 20h00
Anne&Max Fahrenheitstraat 472, Den Haag


Vanuit de Bewonersorganisatie van de Bomenbuurt in Den Haag, waarvan ik sinds zomer 2016 mede-bestuurslid ben, hebben we het plan gevat om een serie lokale talkshows te organiseren. Een serie van 6, verspreid over het 'winterhalfjaar'. We hebben zes mensen uitgenodigd die in hun eigen woonomgeving een gaaf plan hebben bedacht, en uitgevoerd - waarmee ze ons kunnen inspireren. En ik mag ze interviewen :) 

Tijdens de tweede van de 6 avonden interview ik stadsvernieuwer Arn van der Pluijm. Met zijn initiatief De Haagsche Schil helpt hij buurtbewoners gezamenlijk groenafval in te zamelen om lokaal energie mee op te wekken.


 


Nieuwjaarsspeech 2019
vrijdag 11 januari, 12h30
Ruimte voor Helden, Den Haag


Ruimte maken voor een nieuw jaar, met alle mogelijkheden die het nieuwe jaar je brent. Voor de derde keer op rij organiseren we (Marc en Yvonne van Ruimte voor Helden + myself) een feestelijke gelegenheid om jezelf in je eigen woorden te laten toespreken door iemand die je dierbaar is. Overweeg graag of je dat mee wilt komen maken & weet je welkom.


 


Eerder moois, met plezier gedeeld:

Mario brengt verslag uit van de weersomstandigheden tijdens de 24-uurs horizonobservatie (filmpje).
 

BLOGPOST:
Een veelbelovende vraag, en wel hierom
1 oktober 2018
 

Interview over Whatever the Weather op Radio 1 bij Nachtkijkers, in de nacht van 22 op 23 september. 
 

BLOGPOST:
Hoe zou ik het doen, Zomergasten presenteren (6/6)
10 september 2018
 

Impressie van de eerste editie van Lokale Smaakmakers: interview met kunstenares Annechien Meier.
 

BLOGPOST:
Waarom ik doe wat ik doe op de manier waarop ik dat doe
4 september 2018
 


Als je iemand anders een plezier wilt doen met dit bericht,
of het wilt delen via social media,
dan kun je daarvoor deze link gebruiken: 
https://mailchi.mp/photologix/lekker-jezelf-zijn-in-vrijheid-en-verbinding


This email was sent to <<Email:>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
PHOTOLOGIX.NL · Cederstraat 138 · The Hague, 2565 JS · Netherlands