Copy
Portretten van Wezenlijke Ontmoetingen 27, 26 en 25
 
Den Haag, 16 mei 2018
 
Dear you,

Het leek even niet meer te gaan gebeuren, maar doet dat nu toch wel! Over minder dan drie weken zijn de eerste 48 portretten van Whatever the Weather te zien op het Koningsplein in Den Haag als onderdeel van de vijfde editie van:


Wat fijn is, omdat:
 • Het de eerste keer zal zijn dat de portretten op ware grootte, fysiek, publiek te zien zullen zijn. In de echte wereld. En buiten nog wel. In de vorm van een derde dee van een cirkel, omdat de 48 portretten een derde van het project vertegenwoordigen. Temidden waarvan twee designstoelen komen te staan waar iedereen welkom is om een kleine wezenlijke ontmoeting te beleven.
   
 • Ik zelf op het Koningsplein heb gewoond. Op nummer 12, van 2003 tot 2005, samen met  muzikant Jean Michel Midde.
   
 • De GO heel laat en uiteindelijk onverwachts kwam. Al maanden was er iemand een geschikte binnenruimte aan het scouten in het Zeeheldenkwartier, met minimaal 15 meter vrije muuroppervlakte. Toen dat een dag voor de drukgang van het boekje niet lukte, hadden we (initiator Edwin Pelser en ikzelf) het bijltje er al bijna bij neergegooid, tot het idee ontstond om de portretten Whatever the Weather buiten tentoon te stellen. Waar ze natuurlijk eigenlijk ook horen :)
Wat een uitdaging is, omdat:
Alles binnen tweeënhalve week klaargeproduceerd behoeft te zijn, en gefinancierd.

Voor het productiegedeelte staan sinds de GO paraat:
 • Sipke Visser, die de flitsreflecties en stofjes uit de portretten poetst;
   
 • Sebastiaan Hanekroot, die de beelden optimaliseerd voor druk;
   
 • Fotolabkiekie, die de bestanden in watervaste inkt op dibond of forex (to be decided) drukken en de beelden in Den Haag bezorgen.
Financieel vraagt de productie om een investering van ongeveer € 2.000 out-of-pocket. Daarvan heb ik bedacht dat ik heel graag zou willen ervaren hoe 20 mensen zich spontaan bereid tonen om zonder tegenprestatie € 100 ter beschikking te stellen. Ik heb er zelfs een tooltje voor gebouwd, dat extreem basaal oogt (en dat ook is) maar wel al heel goed werkt. Als je daar je gegevens invult (naam, email, etc) en een bedrag naar keuze - dan ontvang je daarna per e-mail mijn bankgegevens en een factuurnummer waarmee je (bijvoorbeeld) € 100 kunt overmaken.

Je vindt de donatiepagina op een domein dat ik 10 jaar geleden nog gebruikte om zelf geld weg te geven (wel namens investeerders en alleen voor hele specifieke ideeën en projecten, maar toch), het is www.fundsforfun.com.
 
Neem een kijkje
Welkom om daar even te kijken of het je wat lijkt. Lever geen bijdrage omdat het anders niet goed komt, want ik vertrouw erop dat dat het wel doet. En ook zeker niet als je het niet netjes vindt dat ik om geld vraag. Maar doe het zeker wel als je verwacht dat het mede mogelijk maken van de tentoonstelling je plezier zal brengen, op wat voor manier dan ook.

Waarbij:
Ik hoop je ter plekke te ontmoeten als het zover is.
1, 2, 3 juni: Koningsplein in Den Haag.
Ik ben er elk van die dagen van 11 tot en met 18h00, whatever the weather :)

Hartelijke groet,

Bruno


Bruno van den Elshout (foto: Robin de Puy)
www.whatevertheweather.nl
+31 6 146 33 072
 
 
Luchtfoto van het Koningsplein in Den Haag
(met dank aan Google Maps)


This email was sent to <<Email:>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
PHOTOLOGIX.NL · Cederstraat 138 · The Hague, 2565 JS · Netherlands