Copy

24-uurs horizonobservatie 'Kiezen voor Rust en Ruimte', 21 - 22.09.2020
 
Den Haag, 4 oktober 2020

 
Waarde/lieve/beste mede-avonturier,

Kiezen voor Rust en Ruimte. Dat deden we twee weken geleden aan de horizon, met z'n 24-en. In toen nog zomerse omstandigheden.

Sindsdien ben ik vooral rust en ruimte aan het maken voor de tentoonstelling die komende vrijdag begint. Tussenstand: de muren van Kunstzaal de Bron zijn leeg. De NEW HORIZONS (foto's) die er komen te hangen staan klaar om geïnstalleerd te worden. Samen met meer dan 100 exemplaren (boeken) van NEW HORIZONS, inclusief de boeknummers 2000 t/m 2012. 

En ééntje van Whatever the Weather. De eerste.
Straks het middelpunt van de tentoonstelling :)

Op de dag na de horizonobservatie is ie gedrukt bij Impressed in Pijnacker (filmpje onderstaand). En afgelopen maandag heeft Wytze Fopma hem in elkaar gezet. Wat een feest! En wat een uitdaging om er straks 3 x 144 te gaan maken. De schaal van de operatie, hoeveel precisie daarbij gaat komen kijken. Hoeveel aandacht en hoeveel logistieke planning, en hoe kritiek elk van de vele stappen in het maakproces is.

Dan is het ineens niet gek meer om te bedenken dat het € 50.000 gaat kosten. Gelukkig zijn de eerste € 10.000 al gedekt. En geïnvesteerd: in de beeldbewerking (door Sipke Visser en Sebastiaan Hanekroot), vormgeving (Sybren Kuiper) en in papier/druk/bindkosten van één exemplaar en wat daarvoor nodig is.

Campagne
Voor de resterende € 40.000 ga ik een crowdfundcampagne ondernemen. Net als destijds met NEW HORIZONS, via Voor de Kunst. Toen voor € 25.000 van de € 100.000, nu voor € 40.000 van € 50.000. Geen idee of het gaat lukken, maar het kán. En het zál, als het de bedoeling is. En er is maar één manier om dat uit te vinden. Door het te doen.

Gelukkig is er van alles van waarde dat ik in de waagschaal kan leggen. Het boek zelf, tegen kostprijs (€ 144, de verkoopprijs na verschijning wordt € 288). Maar vooral ook alles wat er al is dankzij NEW HORIZONS. Ansichtkaarten en boeken, maar ook afdrukken met korting. Een compleet lijstje vind je straks op Voor de Kunst en misschien wijd ik er nog een aparte nieuwsbrief aan. Vraag me er sowieso graag naar als je interesse hebt.

Over de tentoonstelling zelf stuur ik straks nog een apart bericht. Over wanneer en hoe je die tussen 9 oktober en 29 november het best kunt komen bezoeken.

Ik hoop je er te ontmoeten, en het plezier te delen dat de 144 ontmoetingen me hebben gebracht.Bruno


Drukken van 1x Whatever the Weather

En zoals je ziet is het dan gelijk 4x. Om zeker te weten dat er na het binden minimaal één bruikbaar exemplaar overblijft. Straks in het echt worden er 500 gedrukt, voor 432 exemplaren. 

Vanwege de kleine oplage is het proefexemplaar gedrukt op de FUJI Jet Press van Impressed in Pijnacker. Het echte boek wordt straks gedrukt bij ZwaanLenoirschuring in Wormerveer, op de grote offset-pers.


 


Gedrukte uitnodiging

Kreeg je nog geen gedrukte uitnodiging, maar vind je het wel leuk die te ontvangen? Laat graag hier je naam en adres achter, dan krijg je m alsnog.
Ik wil graag een uitnodiging ontvangen


This email was sent to <<Email:>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
PHOTOLOGIX.NL · Cederstraat 138 · The Hague, 2565 JS · Netherlands