Copy

Marinthe speelt met de houten treinbaan tijdens quarantainedag #1
Den Haag, 1 maart 2021
 
Beste mede-avonturier,

Ik hoop dat je gezond bent wanneer je dit leest, en dat het je goed gaat.

Wij hebben er thuis net 3 weken binnenzitten opzitten.
Corona op de koffie.
Marinthe is er alleen verkouden van geweest.
Ik een dag goed ziek, waarvan een week spierpijn, maar inmiddels terug OK.
Sanne, Lasse en Elin zijn gelukkig gezond gebleven.

Maar met alle onderlinge besmettingsrisico's - ook omdat we Marinthe niet wilden isoleren zoals het protocol voorschrijft - waren we er wel een aardig tijdje zoet mee.

Sanne en Elin schilderden een muur in de kinderkamer. We deden wat spelletjes, er ontstond een ritme vroeg naar bed en laat er uit. Rommel zien ontstaan en weer opruimen, en dat t toch ontegenhoudelijk ophoopt. Ik heb oude foto's, brieven en krantenartikelen wat gerangschikt en het nodige weggegooid. En heel fijn: af en toe werd er aan de deur iets leuks, liefs of lekkers gebracht.

We maakten er het beste van, al was er ook veel aftellen naar het gewone leven - dat in deze vreemde tijden al ruimschoots gek genoeg is.

Buiten sneeuwde het in de tussentijd, werd er geschaatst en leek het ineens lente.

Gisteren heb ik het zondagse rondje hardlopen en in-zee-zwemmen hervat.
Vandaag gingen de kinderen weer naar school en beleefde ik weer wat ik bedoel met een nieuwe maandag. Met zonlicht en frisse buitenlucht.
Heerlijk.

Wat de tussentijd verder bracht - en waar ik de komende tijd toe uitnodig,
lees je onderstaand:
 

NEW HORIZONS puzzel!1000 stukjes! Niet te doen, tenzij je er nu net je zinnen op zet. Je kunt m bestellen bij de uitgever Puzzelfactory. Zij hebben de investering gedaan om er 144 te maken, ik krijg per verkochte puzzel een deel van de winst.
 
Lees meer over de NEW HORIZONS puzzel


Boek vertraagdDe drukgang van Whatever the Weather gaat langer op zich laten wachten dan ik hoopte. Het papier heb ik wel besteld, betaald en geleverd gekregen en dat staat nu klaar bij de drukker. We hebben al een proefdruk gemaakt. Maar door tegenvallende inkomsten in februari moet ik een deel van de opbrengsten van de tentoonstelling van vorig jaar doorschuiven van de spaarrekening van het boek naar de huishoudrekening. En laat het drukken van de oplage langer op zich wachten.

Het deel dat ik heb overmaakt betreft winst uit verkopen van afdrukken van NEW HORIZONS, geen geld dat hoort bij voorintekeningen. Ik zag eerder mogelijkheid die 'meerwinst' af te romen en aan Whatever the Weather te bestemmen. Met dezelfde vrijheid neem ik het nu weer terug. En hoop ik dat ik het snel nog een keer verdien.

Als je op een exemplaar van het boek wilt intekenen en daarmee de komst van het boek wilt bespoedigen: van harte welkom daartoe!
 
Bestel Whatever the Weather als kunstwerk-in-boekvorm


Nieuwe maandagenHet maandagwandelen is er door omstandigheden de afgelopen meerdere weken op rij bij ingeschoten, maar heb ik vanochtend met groot genoegen weer hervat.

Wat ik graag nog vertel aan wie misschien eens wil aansluiten:
  • Iedereen is welkom en ik geniet ook nadrukkelijk van de onverwachtse en onderlinge ontmoetingen en nieuwe kennismakingen die daardoor ontstaan.
     
  • Er is geen programma, wel onverdeelde aandacht voor wat er te beleven is, en een route die in lengte wat aangepast kan worden als iemands fitheid-in-het-moment daarom vraagt.
     
  • Eindbestemming is het immer-plezierige Fleur's Koffie op de hoek Weimarstraat / Van Bylandtstraat, meestal komen we daar rond lunchtijd aan.
     
  • De uitnodiging als je mee wilt wandelen is om je hele dag vrij te houden, zodat je nog de rest van de dag kunt gebruiken om alles wat de wandeling / ontmoeting oplevert rustig te integreren.
Geen haast hebben is een groot goed, en laat zich beter organiseren dan soms lijkt. Voor je idee: soms wandel ik alleen, meestal zijn er 1 of 2 meewandelaars. Soms meer. We bewegen vrij, dus met meer mensen ontstaat dan gemakkelijk een wisselende samenstelling.

Als je op een aanstaande maandag mee wilt wandelen, stuur dan van te voren een berichtje dat je dat van plan bent. We vertrekken om 9u vanaf hier thuis aan de Cederstraat 138 in Den Haag
 
Lees meer over Een nieuwe maandag
Graag tot ziens of van-je-teruglezens,
Bruno van den Elshout
Cederstraat 138
2565 JS  Den Haag
06 146 330 72

www.whatevertheweather.nl


En verder: Interview in Den Haag Centraal

Journalist Eric Korsten vroeg me of hij me mocht interviewen over wat mij inspireert om te doen wat ik doe en te maken wat ik maak. Ik moest eerst denken aan het werk
Evolution van Piet Mondriaan, en aan de Lichtende Zee van Maurits Escher. Maar hoe mooi ik die ook vind, het is eerder andersom: door mijn eigen werk ben ik ze gaan waarderen.

Wat mij inspireert is vooral wat ik om me heen zie. Tot ik aan dit boekje dacht. Dat is wel degelijk een traceerbare en directe bron van inspiratie geweest. En nog steeds.

Klik op het beeld om te lezen hoe dat komt:This email was sent to <<Email:>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
PHOTOLOGIX.NL · Cederstraat 138 · The Hague, 2565 JS · Netherlands