Copy


 
Den Haag, 13 januari 2019


Beste mede-avonturier,

Het is tijd voor een feestje!

Op vrijdagmiddag 25 januari opent de nieuwe werkplek die ik vanaf deze maand deel met vier ondernemende collega-creatievelingen deel. In het Zeeheldenkwartier, aan de Zoutmanstraat in Den Haag. Het feestje is op vrijdagmiddag 25 januari, en hier lees je er alles over:

http://tijdvoornfeestje.eventbrite.com

En/maar dat is met afstand niet het enige wat ik graag wil vieren. Dit alles namelijk ook:
  • Dat Whatever the Weather gelukt is, alle 144 ontmoetingen op een rij;
  • Dat het gelukt is om in 2018 het gezinsinkomen te verdienen;
  • Dat er een nieuw boek komt, waarvan de eerste € 4.000 aan financiering al zijn toegezegd;
  • Dat de Nieuwjaarsspeech 2019 weer een hele gave bijeenkomst was;
  • Dat ik komende week naar Londen reis voor een interview met landschapskunstenaar Richard Long. 
Over de afronding van Whatever the Weather
De laatste dag van Whatever the Weather, zondag 30 december 2018, was een bijzondere. Ik bracht m alleen door, maar in gedachten waren we met z'n 144-en. Ik had de kalender meegenomen waarop ik tijdens het jaar alle ontmoetingen heb bijgeschreven. Na een duik in zee en het stichten van een vuurtje, ben ik alle ontmoetingen nog eens langsgelopen. Wat een rijkdom, wat een jaar...De dag eindigdige met mijn eigen zelfportret, en de terugwandeling naar de waterpomp. Sanne en de kinderen waren daar ook naartoe gekomen, en thuis aten we de heerlijk warme soepen (linzen~ en tomaten~) die Sanne speciaal voor de gelegenheid had gekookt. En toen was het dus officieel gelukt. En was het de volgende dag oudjaar (dus oliebollen bakken) en de dag erna nieuwjaar (nog eens de zee in, nu met Lasse en ouders van kinderen uit zijn klas).

De laatste portretten van Whatever the Weather, die van december, hoop ik komende week toe te voegen aan de portettengalerie op de website. Daarna richt ik mijn aandacht op het boek en hopelijk een tentoonstelling van de 144 portretten. Zodat de wezenlijke ontmoeting tastbaar en deelbaar wordt, ook voor wie niet aan het project heeft deelgenomen.Over het gezinsinkomen
Zowel fysiek als mentaal was het een aardige uitdaging om 144 dagen met onverdeelde aandacht langs de horizon te wandelen en tegen te komen wat we daarin tegenkwamen. Een andere spannende dimensie was die van het gezinsinkomen. Het verdienen daarvan in combinatie met de drie wekelijkse dagen die ik voor Whatever the Weather had vrijgemaakt.

Er zijn best spannende momenten geweest. Vooral rondom de zomervakantie, toen in november mijn camera het begaf en met wat onvoorziene belastingzaken aan het einde van het jaar. Ondanks de belofte me daarover geen zorgen te maken, heb ik dat af en toe toch gedaan. Omdat ik voor mijn gevoel zo weinig directe invloed had op mijn verdiensten, dat ik op sommige momenten graag iets wilde doen, maar niet wist wat. Ja, vertrouwen dus, en me geen zorgen maken. Dat is ook iets doen, en vaak een verrassend goed idee. 

Zie hier ter illustratie het verloop van het (zakelijke) banksaldo over 2018:Over het aanstaande boek
De wens om de uitnodiging tot wezenlijke ontmoeting tastbaar en deelbaar te maken, zorgt ervoor dat ik graag weer werk wil gaan maken van een boek. Samen met vormgever Sybren Kuiper heb ik daar inmiddels de eerste stappen voor gezet. Tegelijkertijd komen/stromen ;) de eerste intekeningen binnen. Genoeg tot nu toe al, om alle beeldbewerking te betalen. In de volgende nieuwsbrief wil ik graag Sipke en Sebastiaan aan je voorstellen, die daarvan ieder een deel voor hun rekening nemen. 

Ik vermoed dat het boekproject ditkeer in financiële zin een omvang zal krijgen van € 50.000, met een kostprijs per boek van ca. € 120. Voor deelnemers aan het project is de eerste voorintekenprijs € 100, inclusief losse print van je eigen foto. Voor niet-deelnemers € 144 (exclusief 9% BTW). De uiteindelijke verkoopprijs wordt € 288. De voorverkoop van de eerste 336 boeken leveren mij geen winst op. De resterende 96 boeken van de totale oplage van 432 exemplaren hopelijk wel. Maar tegen die tijd zal het boek er al zijn. Wanneer dat is, weet ik niet. Wel dat het een feestje wordt om samen naar vooruit te kijken.

Ik kan je ondersteuning bij dit project goed gebruiken. In de vorm van je voorintekening, maar ook als je je enthousiasme over dit project vrij deelt met mensen die je denkt daar een plezier mee te doen. 

Intekenen kun je hier: http://www.whatevertheweather.nl/order?lang=NL
En over het project vertellen kun je hoe, waar en wanneer je dat zelf passend vindt.

(Als je als deelnemer wilt intekenen, geef me dan even een seintje. Dan stuur ik je een aparte, persoonlijke link voor de gesubsidieerde verkoopprijs.)Mijn nieuwjaarsspeech 2019
Niet alles past in een nieuwsbrief, ook al is ie nog zo lang. Als je benieuwd bent hoe ik vooruitkijk naar 2019, neem er dan graag kennis van. Mijn broertje las m aan me voor, tijdens de Nieuwjaarsspeech 2019 die ik bij en met Marc en Yvonne van Ruimte voor Helden dit jaar voor de derde keer organiseerde. Mede-deelnemer Wim fotografeerde ons.

Als je mijn speech terug wilt lezen, dan kan dat hier:
https://ready2amaze.wordpress.com/2019/01/13/mijn-nieuwjaarsspeech-2019/Retourtje Londen wegens interview
Komende maandag reis ik per boot naar Engeland! Dinsdagochtend mag ik in Londen landschaps- en wandelkunstenaar Richard Long interviewen. Zijn werk zal dit jaar in Nederland te zien zijn bij De Pont en in het Kröller Müller Museum. Het interview verschijnt in kunsttijdschrift See All This. 

Woensdag reis ik met de trein terug, voor het eerst zonder overstap tussen Londen en Rotterdam. Het hele jaar 2018 ben ik niet buiten de landsgrenzen gereisd. Het voelt heerlijk om dat nu wel te weer te doen, met deze aanleiding en op deze manier. Wordt vervolgd. Je leest er in de volgende nieuwsbrief zeker van. En dus in de volgende See All This.Voilà, voilà...

Ik hoop je met deze lange, schriftelijke monoloog een plezier te hebben gedaan. Als je je in reactie iets afvraagt, me iets wilt laten weten, binnenkort een keer wilt meewandelen op maandag... Wil je me dat dan laten weten?

Ik wens je een heel mooi 2019 toe, en wie weet tot ziens op de 25e.

Hartelijke groeten,

 


Als je iemand anders een plezier wilt doen met dit bericht,
of het wilt delen via social media,
dan kun je daarvoor deze link gebruiken: 
https://mailchi.mp/photologix/photologix/tijd-voor-een-feestje


This email was sent to <<Email:>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
PHOTOLOGIX.NL · Cederstraat 138 · The Hague, 2565 JS · Netherlands